Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ahojte, rad by som sa dozvedel nieco o kvalite hodiniek znacky hamilton, konkretne mi ide o model khaki navy frogman auto chrono alebo khaki eto...

ak mate nejake info + kde sa u nas daju kupit (SR & CR)...

dakujem.

• Odpovědi 130
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  tch napsal:
ahojte, rad by som sa dozvedel nieco o kvalite hodiniek znacky hamilton, konkretne mi ide o model khaki navy frogman auto chrono alebo khaki eto...

dakujem.

To ja bych sel do tehle Ventura. V Men in Black me proste dostaly :)

Odesláno

Hamilton Ventura se prodávají za ceny v rrozmezí 18 500 - 46 250 Kč v závislosti na provedení - to mám přímo z ceníku dovozce (Hibernia)... a jsou boží, hned bych do nich šel.

Jinak s těma Men In Black je to pokračování taženíá na Hollywood, který začalo filmem The Frogmen (1951) s Richardem Widmarkem jako novým velitelem Navy Underwater Demolition Teamu a následovaly asi tři stovky titulů počínaje limonádou Blue Hawaii s Elvisem Presleym přes A Beautiful Mind s Russellem Crowem (u nás šlo jako Čistá duše) a konče těma MIB... překvapilo mě, že dělali i nějaký hodinky + stolní hodiny do 2001: Space Odyssey - pamatujete si z toho filmu někdo nějaký hodinky? Já teda ne...

Khaki Navy Frogman Auto Chrono jsou k mání 26 990,- Kč do 31 250,- Kč podle materiálu a tahu/řemenu, Khaki ETO od 15 250,- Kč do 16 990,- Kč (ceník Hibernie)

Odesláno

No typ vyse (H24411732) vychazi na eBay na 440USD i s postovnym, coz je hodne vzdaleno tem 18tis. Ovsem maji jednu vadu, jsou na baterku, ale to z nich dela zase idealni hodinky pro zeny, ktere mechaniku stejne neoceni.

Odesláno

Hamilton X-01 - To sú tie 2001:Vesmírna Odysea(S.Kubrick)

Je tam ETA 2824 a tri Quartz ETA.Strašná mašina.Cca. 1300 USD

Aha ešte niečo osobné - hodinky na ktorých je napísané U.S.A. a hrdo sa hlásia k americkému militarizmu by som na ruku nedal.

hamiltonx01.jpg

Odesláno
  tch napsal:

dakujem.

Jsem majitelem Khaki X-wind Automatic, provedení na ocelovém tahu. Kupované v Ostravě v "Dealu". Jsem spokojený, přesnost v případě automatu je cca + 10 s/den (předcházejí se), což není zlé. Jiní na tomto fóru sice "volají" po vyšší přesnosti, ale mi to vyhovuje, jednou cca týdně seřídit o minutu mi nečiní problém.

Doporučuji provedení s automatickým kalibrem, za cenu, kterou za ně chtějí je to dobrá volba. Značka sice původem americká, ale teď je to SWISS MADE (což bylo významným důvodem,proč jsem do nich šel).

Kde jsou v prodeji v SR netuším, ale OStrava není ze SR tak daleko a dle sdělení obsluhy v Dealu v Ostravě si pro Hamiltony jezdí do Ostravy hodně Poláků. Je to tam údajně dost známá značka. Polsko má větší vazbu na USA, tak prý proto.

Odesláno
  maxs napsal:
...

Aha ešte niečo osobné - hodinky na ktorých je napísané U.S.A. a hrdo sa hlásia k americkému militarizmu by som na ruku nedal.

Tak proč máš emerickýho vojáka v avataru? :D . BTW, už jsi zjistil, jaká byla značka hodinek, který dal Capt. Koons malýmu Butchovi? :cool:

Odesláno

Rolex.Avatar je odkaz na film(ako iste vieš) a nemám ho pre to,že je tam "vietnamský veterán",ale pre to lebo hodinky sú asi jediná vec pre ktorú by človek podstúpil všetky tie peripetie(nepočítam peniaze vo filme "Motýlik")

:) :)

Odesláno

odpověď pro tch: hodinky Hamilton jsou naprosto skvělé (samozřejmě design hodinek je subjektivní záležitost-já ho miluji, po technické stránce, zpracování, preciznost detailů mohu objektivně říct, že jsou také skvělé), sám vlastním troje, khaki king, khaki aviation, khaki field auto chrono. Pokud se týká přesnosti, tak u aviation, které nosím denně, mám odchylku +3 s za 24 hodin. U field auto chrono které nosím na slavnostnější příležitosti (strojek valjoux 7750) jsem doposud zaznamenal odchylku 0-1s do plusu za 24 hodin. Takže nemám nejmenších námitek. Ještě ke komentáři od maxs mohu říct pouze to, že na ani jedněch, v současné době nabízených Hamiltonech, není žádný nápis USA či made in usa. Vždy je tam uvedeno swiss made. Dále nevím, kde vzal spojení a hrdé se hlášení k americké armádě. Khaki king je dejme tomu reminiscencí na armádní hodinky ze 40 let, ale stejný typ hodinek měla i britská armáda. Takže nechápu tu zbytečnou hysterii o militantním původu Hamiltonů, hrdě hlásananou "maxsisem" do celého světa. Stačí si otevřít stránky Hamilton a je naprosto zřejmé, že je vše v pořádku. To že je něco americké (notabene, již ne vůbec zcela), neznamená, že to je "imperialistické". Že soudruhu?

Odesláno
:) Nerad by som sa dostal na uroven "opluvacov" hodiniek.Klucove slovne spojenie v tom co som napisal je "este nieco osobne".Zostava mi len dufat,ze budes v poriadku a traumu ktoru som ti sposobil skusis rozchodit :) Kazdopadne za tym co som napisal si stojim.Ked military,tak jedine vintage.A military hodinky "made in U.S.A." aj keby tam sto krat napisali nieco ine si na ruku nedam.Prepac,ze som tiez nepresiel do osobnych utokov na tvoju osobu pre tvoj odlisny nazor, mozno nabuduce :) A uprimne neviem si predstavit ako tento "dialog" moze pomoct -tch- pri vybere hodiniek.
Odesláno

Milý "Maxsi", já se samozřejmě také nechci pouštět do žádných osobních urážek, protože na to je můj čas příliš drahý a je to celově pod úroveň moji i celého tohoto fóra. Ale sorry, zkrátka na tvůj komentář jsem reagovat musel. Poslední dvě věci které bych chtěl k celé věci sdělit jsou, že první polovina mého komentáře byla věcná, týkala se pouze hodinek, takže "tch" mohl pomoct a druhá věc je, že na stránkách Hamiltonu, nepíšou žádné komentáře k hodinkám, aby potenciálnímu kupci něco vnutili či ho jinak ovlivnili. Dokonce to není ani v jejich posledních prospektech. Takže každý si po shlédnutí jejich nabídky vezme pouze to co chce a co cítí. Pokud to na tebe ale působilo, že se jedná o "militantní" hodinky, tak nelze říct nic jiného než že "proti gustu žádný dišputát". Proto jsou desítky výrobců, aby si každý vybral co ho osloví, ne?

Odesláno
  only napsal:
protože na to je můj čas příliš drahý

To nemám moc rád takový řeči o drahém času, tak to tady nečti.

Četl jsem v knize Svět hodinek, že američtí cojáci vyloďující se v Normandii měli na zápěstích hodinky Hamilton Khaki, dokonce Hamilton udělal kdysi nějakou lim.sérii na jejich počest. Takže asi trochu vojenství s té značky dýchá, na druhou stranu modely jazzmaster je pěkná klasika.

Odesláno

Vojenství dýchá skoro ze všech značek na trhu, které mají jakousi delší historii a tradici. Nakonec letecké hodinky nejsou ve své samotné podstatě nic jiného než vojenské hodinky. Pokud se mi nějaké hodinky líbí (ať už z jakéhokoli důvodu) tak mne asi neovlivní "současné zahraničněpolitické působení země původu", zejména když navíc ta "země původu" (USA) už vlastně ani zemí původu není.

Pro tch: pokud se Ti Hamiltony líbí, tak si je kup, je to dobrá volba.

Odesláno

maxsi, nezapoměl sis do přezdívky napsat r ???

Podle mě jsou legendární dodávky hamiltonů spojeneckým armádám jedním z těch mnou zmiňovaných heroických momentů v historii týhle firmy.

tch - hamiltonům není v rámci jejich pozice na trhu opravdu co vytknout.

Odesláno

Tak reči o heroických momentoch naozaj nemusím.A zase "podľa teba"!Podľa mňa ak má firma rozdelenú kolekciu na Classic a Khaki.Tak v jednej sa hlási ku kultúrnemu odkazu(hudba,movie) no a v tej druhej sa hlási k militantnému odkazu(navy,field action,etc).Tie militantné americké by som ja nenosil,to je všetko.Čo vás motivuje presvedčiť ma o opaku?Vintage military majú,historickú,zberateľskú,výpovednú..... hodnotu.Zatial čo khaki navy majú len výpovednú hodnotu - militantnú. :)

Odesláno

No nevím, jestli bych za heriocký výkon označil to, že se firma dokáže nacpat do státní zakázky v období války a vydělat na ní majlant.

(Proti takovým firmám nic nemám a Hamiltony se mi zrovna vcelku líbí - jen to není hrdinství, ale byznys)

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...