spiderer Odesláno 20. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2010 Tak to jsem pekne v pr*eli!!! Jdu si hodinky vyrezat z kury s designem podle svyho xichtu, to se pak uz snad fejkem nebude dat nazvat
Návštěvník YPO Odesláno 20. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2010 (upraveno) V 20. 8. 2010 v 18:07, 'spiderer' napsal: Jdu si hodinky vyrezat z kury s designem podle svyho xichtu, to se pak uz snad fejkem nebude dat nazvat to je taky na h...o, protože budeš fejk svýho táty - je to fšechno na h...o Upraveno 20. srpna 2010 uživatelem YPO 1
Hasňa Odesláno 20. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2010 Me se ty novejsi libi vice. Na nylonovem pasku paradni.
dizi Odesláno 20. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 20. srpna 2010 V 20. 8. 2010 v 11:36, 'spiderer' napsal: Frantik - to asi jo, na druhou stranu je potreba vzit v potaz, ze to jsou hodinky za cca 75.000 CZK - za tyhle penize se zadnej Rolex neporidi, u zabehlych znacek ala Omega, NBreitling atp za tyhle penize sehnat paradni chrono taky nebude uplne jednoduchy. Kazdopadne jak rikal majitel - je to zpracovanim Rolex a cenou Tudor - to sedelo celkem presne To je Rolex bez in-house kalibru (to sedí už úplne presne;) 1
Jakubisko Odesláno 23. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Pátral jsem po fotce strojku tak dlouho, až jsem ji našel... timezone.com
Jakubisko Odesláno 23. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Mno a ještě jedna zajímavost - tady se někomu podařil nový kousek s lupou r-l-x.de
Jakubisko Odesláno 23. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Na závěr jedna citace z rolexforums.com Citovat Originally Posted by padi56 Don't forget Jim most of your ETA movements come in 5 grades its the top grade that Rolex will use and that will be a lot more expensive.While I would agree it takes a real watchmaker to service any watch with the Dubois-dépraz module.My watchmaker friend stated he had only seen one with a problem and he has serviced quite a few.Now In the module it self all the main wheels are well over engineered and at least five times thicker and stronger than in most normal movements, plus all pushers, heart cams, and pivots are well over engineered. And the module finish work on all internal parts are too a very high standard.IMHO even the polishing of heart cam sides for hammer function is exceptional to a very high standard of finish IMHO is better than Rolex own movement finish. IMHO if they are properly serviced these modules will last a lifetime of usage.Don't assume all chrono modules are equal,now these modules are quite expensive,and should be service with watchmakers who has the credentials and tools to service them.IMHO you are looking at an well over engineered Formula one car engine module for the wristwatch. But if a say local watchmaker takes your module apart and damages a part, he will have trouble getting it from the manufacturer.These Dubois-dépraz module need precise oiling,plus wheel height and jewel adjustments.Plus the end shake of wheel adjustments and of course the driving wheel seating position from the base 2892 calibre gear must mesh to the module properly, and this is a very tedious task.This is why they have a bad name in the watch service industry not because they are a bad chrono module. Its because they need proper care and service with the correct oils and greece etc.IMHO its a fine chrono module with the excellent ETA 2892 and cannot see any reason with proper service to last a life time and beyond, myself would have no problem buying one.And I would not think that Rolex would have put this combination, into any Rolex Tudor watch if they thought it would ever be a problem movement. Suma sumarum, on to zase tak obyčejný strojek nebude ;-)
skalis Odesláno 23. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2010 Jak je vubec dnes s vlastnickou strukturou? Je Tudor stale dcerinna znacka Rolexu, nebo se nejak osamostatnil?
skalis Odesláno 4. září 2010 Nahlásit Odesláno 4. září 2010 Hromada peknych detailnich fotografii v prodejnim inzeratu na TRF.
Harry Odesláno 6. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2011 Nějakou dobu mi tyhle hodinky leží v hlavě... Navíc jsem si říkal že čtyřicítka se blíží a tak bych si mohl udělat radost nějakými méně "tool" hodinkami jako jsou prakticky všechny Fortisy co mám a znám, tedy spíš něco lehce blyštivějšího a nejraději retro. Bez ohledu na značku a podobně mne právě Tudor Heritage Chrono zcela uchvátily - fotky jsou parádní, je to 40 leté retro, mají zajímavý strojek (2892+DD je pro mne zajímavější než 7750), spojení s auty a podobně - a tak jsem po nich poslední dobou dost přemýšlel... A dnes jsem je viděl naživo. Asi jsem očekával moc, ale zklamaly mne První dojem naživo byl: "jejda, ty jsou nějaký ustrašený..." Vysvětlím: jsem zvyklý na několik věcí - bytelné Fortisy, jejich výborný antireflex na sklech a celkové zpracování. Také mám opravdu rád barvy jako jsou: černá, šedá, oranžová, bílá a jejich kombinace. Jejich použití u Fortisů se mi opravdu líbí, černá je opravdu matně a temně černá, bílá je jako sníh, oranžová je sytá a jasná... Přesně takhle se mi ty barvy líbí a podle mého tak mají být (nejen na hodinkách). Tudor Heritage - černá je taková tmavá šedá. Oranžová vypadá hodně retro - jako by jí slunce vyšisovalo. Barva toho NATO strapu (který je jinak parádní) je ještě horší. Na první pohled by mne nenapadlo ani tu "oranžovou" vydávat za oranžovou... Ten pásek je nevýrazný, šedý. Jako by se báli jasných, nebo plných barev... Na hodinkách to samé. Barvy nevýrazné, celkový barevný dojem - šedý průměr... Nevím jestli ten dojem byl hlavně díky tomu že to byla verze se šedým ciferníkem, ale vzhledem k absenci antireflexu se obávám že černý by byl v tomto ohledu možná ještě horší. Prostě první dojem z hodinek - buď byly 40 let na sluníčku a všechny barvy vyšisovaly, nebo se u Tudoru (Rolexu) bojí barev. Proto na mne působily "ustrašeným dojmem". Bohužel, fotky které kolují internetem (a i zde) jsou krásné a barevně plné a syté, ale skutečnost je naprosto nevýrazná... Jinak hodinky jsou to moc pěkné a jak kovový, tak i NATO strap se sponou jsou parádní. Taková škoda...
Josef01 Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2011 Tudory mě lákají, ale když nějaké tak TYHLE
Harry Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2011 Tak tak, "snowflake" jsou pro mne mnohem přijatelnější a hezčí než "mercedes star"... Ty ručky jsou jedna z věcí, které u Rolexu nepřekousnu. Ručky u Tudor Heritage vypadají mnohem lépe, ach ty zatracený zavádějící fotky
Josef01 Odesláno 17. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2011 Hlavně takové vintage stojí 1/3 co Rolex.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se