Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 24. 8. 2010 v 12:10, 'Alda' napsal:

Jde vidět Milisi, že si to napsal jen tak, protože kdyby si moje příspěvky četl, už by si dávno věděl, že je to Damasko, ne Damasco. :D

:wallbash: Damasko, Damasko, Damasko!!! :D :D :D
  • po 2 týdnech...
Odesláno
  V 24. 8. 2010 v 11:37, 'nxt' napsal:

je idealni, aby odchazela tak casto, jak bude zakaznik snaset (je to krute rict, ale takova je realita). Od vylepsovani technologie nad ramec pozvolne progresivni inovace jez si vyzaduje marketing se tedy prakticky upustilo.

Velmi presne jsi to vystihl, zvlast ztucnena formulace se mi libi. Na druhou stranu jsem presvedceny o tom (a je to jeden z duvodu, proc mam tenhle konicek), ze kvalitni mechanicke hodinky (at uz Archimede za 10k, Omegy za 80k nebo Pateky za 500k) stale jeste patri mezi par veci, ktere jsou vyrabeny tak, aby vydrzely na cely zivot.
Odesláno (upraveno)

Co se tyce tech kvarcek, myslim, ze i quartz kalibr muze byt peknej a to nejenom od Rolexu :D Dneska jsem malem podlehl nakupu, ale i diky tomu ze to bylo ze statu jsem odolal..ted toho mozna trosku lituju :D

EDIT: Navic kdo jinej jeste nabizi kvarcky s pruhledem? :D

Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem spiderer
  • Dát hlas 1
Odesláno

Tos me mile prekvapil, Chrono a jeste Rattrapante, vypada to skvele!

• po měsíci...
Návštěvník dlubix
Odesláno

V Carrerach Caliber 16. Docela by me zajimalo, cim se lisi od klasicky 7750ky. Ma nekdo zdani?

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 16. 10. 2010 v 10:43, 'dlubix' napsal:

V Carrerach Caliber 16. Docela by me zajimalo, cim se lisi od klasicky 7750ky. Ma nekdo zdani?

standardní 7750 - ale zdá se mi, že to má delší rezervu chodu než standard - a taky možná kecám :)

zdroj

a TADY je poměrně zajímavé čtení o 7750 + obrázky rozvržení suciferníků u 7750

• Dát hlas 1
Návštěvník dlubix
Odesláno

To YPO:

Jo, diky za info. Ten clanek je zajimavej... Kazdopadne mi to stejne prijde jako klasicka 7750 v docela peknejch hodinkach, ktery navlikli Leovi na ruku a sup,... uz se to prodava za furu $. Uz jsem se s nima pomazlil a pujdou o dum dal. Nejak casto koukam posledni dobou na stranky Damasko.de :-D

• Dát hlas 1
Návštěvník dlubix
Odesláno

Jo, je to mozny. Kazdopadne je ale divny, ze by do toho dali uplnej zaklad.

Návštěvník dlubix
Odesláno
  V 17. 10. 2010 v 12:08, 'Alda' napsal:

Mě to ani divné nepřijde, vzhledem k prvnímu příspěvku tohoto vlákna.

Myslíš, že je to problém značky nebo obecně?

• po měsíci...
  • Po roku...
Odesláno
  V 24. 8. 2010 v 9:12, 'tyfo' napsal:

je velka skoda ze se vlakno nevenuje tomu co je v nazvu nebo i jinym znackam v tomto kontextu. Ja si je precet cely a nic moc jsem se nedozvedel, jen si pri vyberu hodinek dat pozor na to co maji za kalibr a jestli to vzhledem k cene za celek dokazu akceptovat. To co jsem videl na te fotce mne celkem zhnusilo u teto z me strany velice uznavane znacky. Pri precteni nazvu vlakna a otevreni jsem si vzopomel na pamatnou vetu kterou rekl YPO kdysi davno ve vlakne kde nekdo prezentoval hodinky pro pritulkini a byly to B a YPO tenkrat dal tusim odkaz na strojek v nich pouzity za bratru 100 korun ceskych se slovy ze tohle tedy ne, ja se plne priklanim nazoru ze pokud hodinky maji stat napr 20 a vice litru tak strojek za 2 litry jim nalezi a at klidne stoji pak 22 a vice a to by si meli v marketingu uvedomit.

Souhlasím, je to jako Octavia s motorem 1.4mpi na kterou si majitel nalepí štítek 4x4 TDI. Z quartzu uznávám např. Traser supersport chrono. Kvalitní pouzdro,safír, 200WR, navíc trialight osvětlení a uvnitř ETA 251.471 23 jewels. Strojek v hodnotě cca 2200,-Kč /US cena/ a hodinky jsou u Kubsona za 5400,- . V tomto případě je cena strojku skoro polovina ceny hodinek a o tom to je.

Asi patřím k tomu jednomu procentu lidí které na prvním místě při koupi hodinek zajímá co je uvnitř a ne jaká značka je na cifru.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 18:40, 'spiderer' napsal:

Nevim kolik za poslednich 30 let, kdyz vezmu neco zasadniho tak treba vyvoj vlastniho kalibru, kterej bude mit asi jeste slibnou budoucnost, ale zajima me historie znacky cela, ne treba poslednich 7 dni nebo kolik si zrovna ty nebo nekdo jiny zamane :D

Za 400 EUR wiss made ala Steinhart, strojky zakladni tridy jako zminene znacky p=o upravach vetsinou v nejvyssich verzich (TH neberu, ten na ty strojky asi fakt kasle) :) Design stejny nebo velmi podobny jako mraky jinych vyrobcu = nuda a sed.. ale chapu, ze pokud to stoji 400 EUR tak je to asi dobry, schvalne kolik milniku ma Casio do 100 EUR, mozna to bude vlastne jeste zajimavejsi znacka nez Omega, Breitling, Archimede, Steinhart a dalsi..

Archimede treba zrovna uznavam jako znacku, ktera je schpna udelat vyborne hodinky s pomerem cena/vykon, ale je to to jedine co tady na chronomagu hledame? Hodinky s vybornym pomerem cena/vykon hleda 90% populace a najdou ho i treba u levnych Casii v obchodnich centrech, protoze totalni radiem rizena presnost je vic nez nejakej zlehka vyladenej mechanickej kalibr.. Tady spousta lidi asi hleda i neco vic nez jen pomer cena/vykon, lidi hledaji neco co nema kazdy, firmu, ktera mu bude sympaticka tim, ze neco zasadniho v hodinarine dokazala za svoji dlouholetou historii, to ze ma nejaky legendarni model atp atp..

Myslím,že nemáš pravdu radiem řízené hodinky jsou jeden velký podvod. Měl jsem nedávno Junghansy rádiem řízené a mohu říct,že je to pěknej podvod. dal jsem je na měsíc do kovové krabičky ,aby neměly signál a sledoval přesnost.... ZA MĚSÍC 2 minuty do plusu. Radiový modul je za doslova pár korun a oni na to hřeší a osírají kvalitu strojků a samozřejmě nejen jmenovaný výrobce.

Teď nosím TH v Quartzu a jsem naprosto spokojený. Přesnost je cca 4sec za měsíc.

Odesláno
  V 23. 8. 2010 v 18:36, 'B.F.G.' napsal:

Dto, mě by taky zajímaly technické věci, detaily a zkušenosti od ostatních. Ventilované ovšem jinou formou než jak je to tady. Pro mě třeba nej potápky do stovky dělá Seiko. A ne jedny :) Ale taky je to jen názor.

Technické věci,detaily atd. momentálně mámTrasery supersport chrono je v nich stroj ETA 251-471 23 jewels a to by mělo být jeden z nej quartz strojků od ETY nejdou přesně ,minutová ručka ma neskutečnou vůli,pokud je devět hodin tak ukazuje 3/4 na devět když s nimi zatřesu tak ukazuje 1/4 na deset.

Datum se začíná přetáčet ve 23 hodin a končí to cca ve 2 v noci.

Druhé jsou TH F1 chrono a je v nich daleko levnější strojek ETA G10-711 s pouhými 4 jewels jenže,jdou daleko přesněji datum se překlápí během 20.minut ručky jsou pevné a přesně na indexy. tak kde je chyba? Vím je to i o ceně Heuerky stojí 25K a Trasery jen 5K,ale strojek do těch Traserů stojí 90Ł a strojek do TH jen 40Ł. Tak je to asi ve firemní úpravě strojků?

• po 5 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno
  V 21. 8. 2010 v 17:40, 'YPO' napsal:

tudle jsem tu četl že TH se dělá na strojích Zenith :D

*je to smutný příběh, který se dá napasovat i na většinu mechanických hodinek schovávajících se za značku alá "trapný stroj x neuvěřitelná cena"- u quartzu to bolí obvzláště, tedy pokud na to dotyčný má šanci přijít a není to jenom lovec pěkného labelu

No ZENITH je zas niekde inde, cenov, prevedenim..el primero je..

TG ma tiež zaujimave modely, no pišem o "bežnych" modeloch značiek..nie o top!

Odesláno (upraveno)
  V 30. 3. 2012 v 20:55, 'martin.L' napsal:

No ZENITH je zas niekde inde, cenov, prevedenim..el primero je..

TG ma tiež zaujimave modely, no pišem o "bežnych" modeloch značiek..nie o top!

no..co je uvnitř "vašich" TH se můžete celkem snadno dočíst třeba tady http://www.calibre11...t-strategy-2012

je celkem možný že v nějakejch quarzkách může bejt i šuft...ale že by na tom TH byly v zásadě hůř než ostatní značky střední třídy jednoduše není pravda

post-22158-029019300 1333643324.jpg

Upraveno uživatelem parnass
Návštěvník brequet
Odesláno

S těmi strojky naprosto souhlasím,psal jsem již dříve obrazně ,že do karoserie Porsche patří jen motor

Porsche a platit za drahé pouzdro,když se uvnitř ukrývá třeba i dobrý ,ale k ceně hodinek neúměrně levný strojek,i když třeba natuningovaný modrými šroubky.

Ale pokud to chce někdo dělat,ať si to klidně dělá a je jen věcí kupujícího,zda to koupí,či nikoliv.

Já bych osobně nikdy nedal přes 100 000.-Kč za hodinky s klasickou Etou 7750 a koupím si raději Archimede, s tím samým strojkem,pouzdrem z téhož materiálu / 316L /a safírem s AR za pětinovou cenu.

Neodsuzuji to,je to věc každého z nás.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...