Přejít na obsah

SEIKO Spirit SBPG001 Power Design Project

filo-boxer

Doporučené příspěvky

• Po letech...

Tak první dojmy super,

ale to mám skoro u každých nových hodinek, takže zatím nedělám unáhlené závěry. Doufám, že se těmto hodinkám povede, alespoň na chvíli zastavit mou roztočenou spirálu nákupů.

Mají k tomu slušně našlápnuto, protože se mi hrozně líbí a vidím v nich tu inspiraci minulostí 70. let, avšak nabitou moderními technologiemi👍

Aby to ale nebylo zcela dokonalé a zalité sluncem, které v tom hraje zásadní roli, tak se vás majitelů těchto digitálních skvostů chci zeptat, jak to děláte s dobíjením?

Stalo se mi totiž, že jsem včera ulehnul se dvěma čárkami na indikátoru baterie a ráno jsem se již nedozvěděl, že je ráno, neboť hodinky byly totálně mrtvé.

Dopoledne bylo zamračeno, tak jsem je dal pod lampičku, kde se rozeběhly a později odpoledne jsem hodinky vystavil slunci, tzv “na netopejra” viz foto, kde se dobily na plné 3 čárky.

Dovedu si představit slušné dobíjení na ruce v létě, ale co v zimě v období svetrů a bund s dlouhým rukávem? Jak to u vás funguje?

Přidávám fotky mé netopýří dobíječky😀

IMG_1127.thumb.jpeg.81e84706255f4c3b4061215959176f6c.jpeg

IMG_1128.thumb.jpeg.72ab03ca889102960e86ea5a9f918e25.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Jerryl napsal:

Aby to ale nebylo zcela dokonalé a zalité sluncem, které v tom hraje zásadní roli, tak se vás majitelů těchto digitálních skvostů chci zeptat, jak to děláte s dobíjením?

Problém je nejen s dobíjením, ale často i s životností samotného kapacitoru. Horší problém ale může být s displejem, samotné Seiko myslím ve svém manuálu uvádí, že jeho životnost je cca 7 let.

Odkaz ke komentáři

Kapacitor/akumulátor jsem připravený vyměnit.

Hodinky, byť jsou staré cca 15 let většinu času strávily v save modu tj. vypnuté, takže display nebyl namáhán.

O deklarované omezené životnosti displeje jsem četl, ale zatím jsem nikde nenašel zprávu, že by někomu vypověděl službu.

A jak se zde už psalo, je nějaký důvod, aby nevydržel to, ostatní LCD displeje? Mám hodinky staré přes 40 let a jdou.

Za jakékoliv zprávy budu vděčný.

Odkaz ke komentáři

Já když je kupoval, výměnu displeje v Japonsku měly již za sebou, myslel jsem, že se jednalo o ojedinělý defekt, ale z diskuse na různých zahraničních fótech zjistil, že až tak ne, tak jsem je s těžkým srdcem raději poslal dál, protože na případnou výměnu do Japonska by se mi je posílat nechtělo, o ceně nemluvě. 

Odkaz ke komentáři

To budu muset risknout.

Ty asi nevíš, z jakého důvodu byla prováděna výměna tvého displeje? Jestli to byla porucha nebo rozbití? Za mě je škoda, že nemají safír.

Ale celkově je hodnotím jako jednorožce mezi digitálkami.

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Jerryl napsal:

To budu muset risknout.

Ty asi nevíš, z jakého důvodu byla prováděna výměna tvého displeje? Jestli to byla porucha nebo rozbití? Za mě je škoda, že nemají safír.

Ale celkově je hodnotím jako jednorožce mezi digitálkami.

Žádné rozbití, displej problikával, slábnul, takže mizela čísla apod. Myslím, že tato technologie byla tehdy v počátcích a moc povedená nebyla, později začalo Seiko používat E-lnk displej.

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, Jerryl napsal:

O deklarované omezené životnosti displeje jsem četl,...

Mam dojem, ze v nekterych manualech se u tech prvnich LCD z prvni poloviny 70" se nejaky casovy udaj v letech uvadel -zde sem narychlo koukl do specifikaci nize a u S760 to nevidim... -mozna nekde v textu... kazdopadne se tam pise ze sedm let drzi dily na opravu vic nenasel.
Nicmene pokud neni nejaka vyrobni vada a netrapi se casto treba nadmernymi teplotami na slunci (pri prehrati cely zcerna) tak bych se o nej nebal.
Pokud uz nejakej ten rok bezi bez problemu tak asi ok i do budoucna.

Beznzvu.thumb.png.e4028e112c14f520a0377a37d841b8bb.png

před 8 hodinami, lucid napsal:

Žádné rozbití, displej problikával, slábnul, takže mizela čísla apod. Myslím, že tato technologie byla tehdy v počátcích a moc povedená nebyla, později začalo Seiko používat E-lnk displej.

Jo to bych videl na problem od vyroby. 
Jinak ale moc nerozumim druhe vete.
-"technologie tehdy v pocatcich" ? myslen rok uvedeni LCD cca 73 a pozdeji? pokud se to vsak vztahuje konkretne k temto tak rozhodne po cca 30letech uz v pocatcich nebyla. 
-"moc povedena nebyla" ??? nemels na mysli spis LED digitálky ze 70-tých let
-"pozdeji zacalo Seiko pouzivat E-Ink" ? udelano jen nekolik modelu S770,S771 asi aby si taky jako ostatni dokazali, ze to umi + tim jakoby vzdavali poctu tem prvnim 0614/06LC 

1716135556642.thumb.jpg.48a74ecdab0b1d953bccbb7dafc85ce2.jpg

1716135556649.thumb.jpg.fc0410921c3e9df2adbdab05835607c8.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jestli drzi displeje od roku 1973 bych to pokud to neni zamer nebo ustupek "ekologii" (viz pajeni cinem bez cinu)) neresil.

Upraveno uživatelem akai
edit
Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, akai napsal:

Jo to bych videl na problem od vyroby. 

Prvnímu majiteli vydržely šest let bez problémů, pak mu displej dělal to, co jsem popisoval, ale jak píšeš, možná to bylo z výroby. Když jsem se tenkrát díval do zahraničních diskusí, tak jsem v některé zaznamenal poznámku, že Seiko u nich zkoušelo novou technologii, ale po tom v čem měla spočívat a jak se odlišovala od starších LCD, jsem podrobněji nepátral, proto jsem taky napsal „myslím“, ale nijak netvrdil, že to tak určitě bylo. Pak jsem ještě zaznamenal prodej jedněch s vadným displejem na Uhrforum asi za 2t, tak jsem propadnul panice a poslal ty své dál. Možná že taky měly problém od výroby, nicméně vzhledem k tomu, že tento model byl z japonské distribuci (aspoň tedy nevím o oficálním prodeji v Evropě), tak záruka byla jeden rok, takže případná reklamace o ničem. A když jsem pátral kde sehnat sklo, pro případ, že bych ten hardlex někde škrtnul, pak jsem dostal odkaz na nejbližší servis, a to do Japonska, což mne taky nepotěšilo, na ebay jsem sklo nenašel, aslespoň tehdy ne a objednat se přes oficiální distribuci nedalo, leda poslat celé hodinky do ...  Japonska.

Odkaz ke komentáři

Diky za objasneni takhle je to uz pochopitelnejsi, pokud bys na info o modifikaci lcd nahodou opet narazil, tak bychom to zde uvitali pro rozsireni obzoru...
Ja jen, ze vono to vyznelo jakoby se hromadne po neuspesich s technologii preslo na E-Ink(kterazto vubec masovejsiho nasazeni nedoznala).
Takhle po vysvetleni to smysl dava. 
A co se tyce for jinde, a problemu s timto modelem, tak jsem videl jen chyby v nabijeni. 

Odkaz ke komentáři

Pokud bych narazil, pak ano... já už je dobrých osm let nemám, tenkrát jsem to řešil docela aktivně, protože jsem je hodně chtěl, kupoval jsem je i přes japonský portál, ale nakonec mne ta panika dostala a přestal jsem z nich mít radost. Já se znám, v tomto jsem smolař, mechaniky to nejsou a za dva litry, aby nad nimi pak člověk jen mávnul rukou, nebyly, tak jsem je s těžkým srdcem raději poslal dál... 😞 

Odkaz ke komentáři

Tak já budu tu životnost sledovat a hlásit zde.

Bude to záležet i na tom, jak často se mi dostanou na ruku v záplavě ostatních hodinek. Oni velice rychle spadnou do save modu a to se pak asi nepočítá do životnosti displeje, když odpočívá.

Jinak po konzultaci s Akaiem mám objednaný nový dobíjecí článek / kapacitor, takže snad bude vše ok.

Teď mě ještě napadla kacířská otázka - proč se ty hodinky skoro vůbec nevyskytují v prodeji jako second hand?

Odpověď může být, že buď jsou tak super, že je nikdo nepouští, nebo také že už jich může být většina mrtvá😀

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jerryl napsal:

Teď mě ještě napadla kacířská otázka - proč se ty hodinky skoro vůbec nevyskytují v prodeji jako second hand?

Občas se v různém stavu a v různých prodejích objeví (minulý rok byly myslím i na Aukru), ale podle mne tím, že se primárně jednalo o japonskou distribuci, a nikoli ve své době levnou, tak to nebyla žádná masovka.

Jinak - ať se jim problémy vyhýbají a dělají Ti jen radost 🙂 

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Jerryl napsal:

Jinak po konzultaci s Akaiem mám objednaný nový dobíjecí článek / kapacitor, takže snad bude vše ok.

Jeste mne napadlo, az budes osazovat tim novym accu a pouzijes-li tu nozicku jako minusovy kontakt(naformovanim o 180°) tak over zda to prumer nezvetsi natolik, ze by to uz vadilo. Kazdopadne muzes vzdy to pribodovani skalpelem zrusit a pouzit puvodni minus s origo clanku viz obrazky
Jako prvni bych vsak nedelal nic a osadil jak to prijde , predpokladam ze kontakt na minus bude -to uz musis overit, taky predpokladam, ze budes informovat... 

Prodej z druhe ruky :
-ano obcas se objevi i u nas -na aukru 2022? jsem taky zachytil,
-jinak na ebay stale(mmnt vse z japonska) ,
-a samozrejme se pravidelne objevuji na mistnich portalech ↓↓↓

s760.png.348ac63f8b97c529c80b60cf3dbcf3e3.png

Konkretne treba ja zde kupoval takto...(ejhle, uz to bude 6let)

Untitled.thumb.png.0c8e41bca9714f1b130f93b7389e78db.png

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...