Přejít na obsah

Jedny z prvních "digitálek" od Zenith

oberan

Zenith 1976  

54 hlasů

1. 1. Líbí nebo nelíbí?

• Ano.
      50
    • Průměr.
      3
    • Ne.
      1

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

digitrony mají malý odběr ale potřebují větší napětí, typicky nějakých 70-100 voltů. Čili by to muselo mít měnič což technicky nebude problém ale odběr navíc tam naroste. Mohly by být i LED, dřív se číslovky dělaly maličké a bylo kolem nich vidět kde co. Kdysi jsme měli ve škole kalkulačky s takovým pididisplejem že to muselo mít ve sklíčku vylisované čočky. Digitálky Texas Instruments, bohužel nefunkční jsem dokonce měl možnost pitvat. Ty číslíčka byly děsně maličký.

OT: Běžně se to používalo na kalkulačky. Mám doma dvě nebo tři takové, mj, samozřejmě Casio. Kalkulačky byly ale na tužkové baterie...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám na ně úplně vytlemenej..jsou nádherný!! Teda je mi to trošku blbý, ale první hoďky co mě tady po pár měsících fakt dostaly, jsou ana/digi quartzky :mellow:

EDIT: Jo a poprosil bych foto na ruce a vůbec, víc fotek..

Vůbec jsem netušil, že se budou takhle líbit :-) Je fakt, že jsou ve výborném stavu (přitom o dva roky starší než já :-) a LED či digitron display z nich dělá nezvyklou záležitost. Na ruce se dají v pohodě nosit ... akorát, že k té zlaté barvě dost nejde můj snubák z bílého zlata :-)) ... takže půjdou spíše do piksly a na ruce zůstanou obyčejné ocelové bondovky (bohužel taky jen quartzové).

Přikládám rychlofotky "na ruce".

post-1613-066468300 1284668455.jpg

post-1613-016793900 1284668482.jpg

post-1613-044884900 1284668508.jpg

post-1613-075249800 1284668528.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...
  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Tohle vlakno mi uplne uteklo. Bomba hodinky. Nosis je obcas? Mas je uz 2 roky, co baterka?

Nenosím :-) ... a myslím se, že už by je nikdo nosit neměl ... jsou totiž defacto nenošené a přitom brzy jim bude 40 let :-)

Baterka drží v pohodě, ale magické červené svícení si dopřávám nejvýše 1x za kvartál :-)

Odkaz ke komentáři

Nenosím :-) ... a myslím se, že už by je nikdo nosit neměl ... jsou totiž defacto nenošené a přitom brzy jim bude 40 let :-)

Baterka drží v pohodě, ale magické červené svícení si dopřávám nejvýše 1x za kvartál :-)

Teeda, taky mi tahle diskuse utekla.. Ty hodinky jsou perfektni! Malinko zavidim :-) takze kdybys nahodou nekdy premyslel o prodeji...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...