eloga Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 ještě k té hnusnosti jak píše financ, no je to skoro tak, mě to taky nijak neuchvátilo, ležely dlouho...ale musel jsem zkusit funkčnost, prověřit stav a dát novou baterku, aby se vyloučilo, že strojek je mrtvola.To naštěstí tedy není, jde to bez potíží. Já tenhle design taky nemusím, ale když na to tak koukám, tedy když to běží, dá se to přežít.Dát místo gumy slušný tah je z toho český rolex nebo seiko. Uff.**
accutron Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Kurwa.než jsem to z toho Tvého zasraného prospektu vytáhl,aby to nemělo 240MB a nakonec si nevšimnu,že tam stejně jsou :-) /nadávám jak Miloš/.Doufám,že alespoň budou v té Accutronově knize :-)Nebudou. V knížce se věnuji jen hodinkám do roku 1994 s dílčími přesahy do r.1996. Tyto hodinky jsou z pozdějšího období, které upřímně řečeno nemám rád.
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Já to věděl,že zase budou problémy :-) A nešlo by prosím udělat /dodat/ lepší obrázky/ fotky/ těchto primek pro budoucí poučení?Ten prospekt je takový slabý.
eloga Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) accutrontaky dobrý řešení, jsou to primky origo, ale nebudou v knize. A jaký to je tedy ročník nebo časové údobí, abych to chápal?No ale konec konců, aspoň se nebudu bát v garáži vlézt pod auto, takže pohoda. *Ale to období, které nemáš rád je čistě věc Primu Eltonu, to je věc fabriky a jejího vedení - nikoliv žádných chronomagorů ani amatérů jako já. Nakonec není to tedy škoda, že ta kniha nezavrší celé období od prvopočátku výroby až do přechodu známky Prim na jiný subjekt? Aby se v tom všichni konečně vyznali a bylo to všem naprosto jasné, že hodinky z NMNM stály za něco, byly české, byly hezké atd.. Za ty prachy na co ta kniha přijde zájemce a dokumentační námahu v přípravě, kterou jste na to vynaložii, určitě. No škoda, přijde mi to jako nový očekávaný model auta, který je nakonec proti všem předpokladům osazen pouhým tříválcem. Ale nic, to je jen soukromý názor, také jsem netušil, že toto tam nebude. Dík za info.** Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem eloga
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Tipnu ,že někde mezi 1995-2000.
accutron Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 accutrontaky dobrý řešení, jsou to primky origo, ale nebudou v knize. A jaký to je tedy ročník nebo časové údobí, abych to chápal?No ale konec konců, aspoň se nebudu bát v garáži vlézt pod auto, takže pohoda. *Ale to období, které nemáš rád je čistě věc Primu Eltonu, to je věc fabriky a jejího vedení - nikoliv žádných chronomagorů ani amatérů jako já. Nakonec není to tedy škoda, že ta kniha nezavrší celé období od prvopočátku výroby až do přechodu známky Prim na jiný subjekt? Aby se v tom všichni konečně vyznali a bylo to všem naprosto jasné, že hodinky z NMNM stály za něco, byly české, byly hezké atd.. Za ty prachy na co ta kniha přijde zájemce a dokumentační námahu v přípravě, kterou jste na to vynaložii, určitě. No škoda, přijde mi to jako nový očekávaný model auta, který je nakonec proti všem předpokladům osazen pouhým tříválcem. Ale nic, to je jen soukromý názor, také jsem netušil, že toto tam nebude. Dík za info.**Dle názvu knihy HODINKY PRIM 1954-1994 je zřejmé, alespoň si to myslím, jaké období je v knize zpracováno. To je dáno rokem zhotovení prních prototypů čs. náramkových hodinek a končí rokem, kdy byly do sériové výroby zařazeny poslední modely využívající strojky vlastní výroby. Vzhledem k tomu, že hodinky na obrázku pocházejí z druhé poloviny 90. let a navíc používají cizí strojek, nejsou v knize uvedeny. To, že nemám hodinky Prim z druhé poloviny 90. let rád není věcí Eltonu, ale můj osobní názor. Jestli mohu, tak bych poprosil o vysvětlení věty: "..... , aspoň se nebudu bát v garáži vlézt pod auto, takže pohoda." Nějak nemohu pochopit její smysl.
eloga Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Accu - to si tak neber, prostě se tu zase jen kvůli nějakým hodinkám členstvo dozvědělo něco ze zákulisí připravované knihy. To předem nemůže nikdy škodit a překvapených bude zase o něco méně.Ta věta pod autem znamená, že jim nějaký šrám nebude vadit a ani mě, protože to se pod vozem stane, že se člověk při opravě čehosi rukou praští, odře a zajede rukou někam jinam. Navíc jak tady bylo vidět to za skutečné primky skoro nikdo nepovažuje, já vlastně původně taky ne. Ale když jsouv tom prospektu, tak co se dá dělat. Navíc i pod autem je potřeba vědět koilik je hodin, ovšem v saku se tam neleží, to je taková všeobecne známá věc.Jmenovanou knihu si rád přečtu, jen tedy doufám, že tam nebudou ani jiné modely, které měly implantovány cizí strojky ať už čínské nebo švýcarské, či úplně jiné. Ale překvapilo mě, že se montovaly i francouzské ebauches.....**K té knize - nechystá se to v jiném jazyce, třeba v němčině?
accutron Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Accu - to si tak neber, prostě se tu zase jen kvůli nějakým hodinkám členstvo dozvědělo něco ze zákulisí připravované knihy. To předem nemůže nikdy škodit a překvapených bude zase o něco méně.Ta věta pod autem znamená, že jim nějaký šrám nebude vadit a ani mě, protože to se pod vozem stane, že se člověk při opravě čehosi rukou praští, odře a zajede rukou někam jinam. Navíc jak tady bylo vidět to za skutečné primky skoro nikdo nepovažuje, já vlastně původně taky ne. Ale když jsouv tom prospektu, tak co se dá dělat. Navíc i pod autem je potřeba vědět koilik je hodin, ovšem v saku se tam neleží, to je taková všeobecne známá věc.Jmenovanou knihu si rád přečtu, jen tedy doufám, že tam nebudou ani jiné modely, které měly implantovány cizí strojky ať už čínské nebo švýcarské, či úplně jiné. Ale překvapilo mě, že se montovaly i francouzské ebauches.....**K té knize - nechystá se to v jiném jazyce, třeba v němčině?Cizojazyčná verze se nechystá. Pro případné zahraniční čtenáře je na konci knihy Abstrakt v AJ a NJ.
p3k Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 pro sklerotiky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/55962-prim-sport-iii-a-iv-fotografie-popisy-vychytavky-zvlasnosti-atd/page-2 Mně vzhledově hnusné nepřijdou, ale že napodobujou Rolex je samozřejmé, to už jsme probírali, tak pokud je to myšleno takto, pak Ok.
solko Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Od včerejška, co mi přišel od mistra Šímy řemínek, kterým jsem se nechal inspirovat zde na fóru jsem nesundal z ruky tyhle: Zdravím som tu noví dnes som na aukru vyhral primky ako mate vy a chcel by som taký istý remienok k nim kde sa dá zohnať ďakujem za odpoveď :-)
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Co tak dát i tu fotku /vytáhnout ji z propadliště dějin/ ?
p3k Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) foto je v příspěvku 4926 Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem p3k
Anela Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Zdravím som tu noví dnes som na aukru vyhral primky ako mate vy a chcel by som taký istý remienok k nim kde sa dá zohnať ďakujem za odpoveď :-) Co tak dát i tu fotku /vytáhnout ji z propadliště dějin/ ? dal jsem si tu práci http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32044-jaké-primky-máte-právě-na-ruce/?p=494908
solko Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 dal jsem si tu práci http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32044-jaké-primky-máte-právě-na-ruce/?p=494908vdaka
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) Takže zde nechat ušít http://www.sima-prague.com/cs/kozene-reminky-k-hodinkam.html či mistr Zrno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54410-p-handmade-remeny-by-zrno/ Jsem to postnul sem,ať to netřeba hledat. Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem bohus76
solko Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Takže zde nechat ušít http://www.sima-prague.com/cs/kozene-reminky-k-hodinkam.html či mistr Zrno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/54410-p-handmade-remeny-by-zrno/vdaka hned ako prídu a ,,dam" si ich do poriadku kupujem remienok jasne ze aj ten plastoví si necham
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 Jen počítej s cenou vyšší jak cena hodinek.
solko Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 zatial idem šetriť na ich kontrolu prípadne ak bude treba niečo meniť
p3k Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 aha , asi jsem dnes natvrdlý, nem értem
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2014 zatial idem šetriť na ich kontrolu prípadne ak bude treba niečo meniťCena u mistra Zrna je od pětistovky výš,u pana Šímy ještě kousek výš.Už je to jasné?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se