Přejít na obsah

Výstava Decadence now!


Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

To bylo vtipný! Psal to Marek Gregor a je to moc pěknej článek, je tam docela dobře vysvětlen kurátorský projekt a na příkladech vysvětlen princip výběru a tak. Jako úvod před výstavou určitě doporučuju. :smile_anim:

Do pytle Kamile, koukám že mám dneska dva roky výročí tady na chronomagu a na to jsem přišel díky Tobě, je mi tady moc dobře kluci, hodinek už mám asi třicet kusů...

Upraveno uživatelem atim
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bol som raz na podobnej dekadentnej vystave - uz len tak zo zvedovasti, co tam bude - po zhliadnuti umelych vagin, fekalii ako prirodzeneho podpisu osobnosti (skor - co zozral na obed), ega pokrmu = vlasy zmiesane s krvou apod. a hlavne tie kecy s hlbokymi myslienkami, ma to obrnilo na dlhsi cas sa vyhybat podobnym "sokujucim" vystavam :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že jinak jsem dost velkej blázen a baví mě kdejaká úchylárna. Nicméně tahle výstava aspiruje na snobský projekt roku. Prostě taková prefabrikovaná avantgarda koncipovaná tak, aby byla pocho(ucho)pitelná i pro současnou společnost, fungující na bází primární soustavy, takže je pro absorbci umění musíš praštit palicí. Smutné a slovy mého oblíbence Váši "nepravé a falešné obrazy". Takže ne, nepůjdu. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Mně se hrozně líbila před dvěma nebo třemi lety výstava ve Vídni, jmenovala se Erotika v umění, tuším. Byly tam staré čínské a japonské tisky a obrázky, taky Toulouse-Lautrec, Picasso, Dalí, Miró a další. Úžasná byla i fotografická část, tam byli zastoupeni Mapplethorpe, Newton, Man Ray, co si vzpomínám. Zřejmě to bylo méně prvoplánové než naznačuje Kalifx a poněkud decentnější než připravovaná výstava v Rudolfinu. Stejně se ale půjdu podívat.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Byli jste někdo? Já dnes, ale byla tam fronta, tak jsem šel pryč. Beztak už jsem to všechno viděl v novinách a venkoncem - všechno takhle pěkně pohromadě mně to přijde jako mnohem menší dekadence.

 

Jo, v Rudolfinu jsem byl den po zahájení a ve 13. komnatě v UMPRUM minulý týden. Obojí to rozhodně stojí za to. Ale je dobré se na to předem teoreticky trochu připravit. Lidé, kteří na to jdou rovnou z ulice, aniž by tušili, která bije, jsou z toho lehce zmatení až těžce znechucení :P Viz reakce v diskuzi pod touhle recenzí

Je fajn, že je tady v rámci tohoto projektu opravdu reprezentativní průřez současným světovým dekadentně laděným uměním. Ale spousta podobných věcí tu už byla v minulých letech v rámci jednotlivých autorských výstav.

 

Ještě se chystám do Plzně na Pinkavu a Bolfa (toho mám obzvlášť rád), no a samozřejmě Witkina v Brně bych taky rád stihnul. Zkusím to třeba spojit ještě s nějakým hodinkovým srazem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...