Přejít na obsah

Kočka?

pete

Doporučené příspěvky

4 dagou - cestou z práce jsem nakoupil pár kapsiček Royal Canin , tak uvidíme ( uff, ale je to teda drahota ). Na kočkách ale nešetříme, nejčastěji stejně baštěj kuřecí jatýrka a srdíčka - nechávám přemrznout (kvůli parazitům ) - to milujou. A ta černobílá se může utlouct po hovězím, takže jí, semotamo, dopřeju. Maso je maso :)

Snažíme se ale, aby měly stravu pestrou.

A když jím já, tak žerou se mnou....louděj tak dlouho(vrkání, mňoukání, předení, dloubání packama ), až mi "upadne", ony vědí, jak na mne - stydím se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4 dagou - cestou z práce jsem nakoupil pár kapsiček Royal Canin , tak uvidíme ( uff, ale je to teda drahota ). Na kočkách ale nešetříme, nejčastěji stejně baštěj kuřecí jatýrka a srdíčka - nechávám přemrznout (kvůli parazitům ) - to milujou. A ta černobílá se může utlouct po hovězím, takže jí, semotamo, dopřeju. Maso je maso :)

Snažíme se ale, aby měly stravu pestrou.

A když jím já, tak žerou se mnou....louděj tak dlouho(vrkání, mňoukání, předení, dloubání packama ), až mi "upadne", ony vědí, jak na mne - stydím se.

Já jsem zkušenost poslal kvůli ostatním kočkařům, o tvoje pašandy starost nemám. Jak jsem viděl obrázky, mají tě omotaného kolem prstu a určitě nestrádají. Navíc máš výhodu, že baštěj i kapsičky a dostávají pestrou stravu všeobecně, takže mají spoustu příležitosti se kvalitně nadlábnout.

Problém s naší princeznou je v tom, že nežere nic než granule. Jednou v životě ochutnala ďábelský toasty a pak dvakrát pokusně vylízala šťávu z kapsiček, přičemž maso nechala nepovšimnutý oschnout. Jakejkoliv jinej pokus o "mokrý" dlabání se setkal s opovržením. Radši by chcípla hladem, koza jedna. a právě chovatele, který se mezi náma magorama do hodinek vyskytujou a mají stejně blbě nastavený mazlíky jsem chtěl varovat, že Dein Beste je zajímavá alternativa, ale jenom na tom kočka bejt nemůže.

A máš recht, RC je drahota hrozná a proto občas vyzkouším něco, co by trochu snížilo náklady na provoz, ale pak se zase musim poslušně vrátit k RC, protože ta mrcha snad líná a matní schválně :)

Jo a za to, že se necháš potvorama přemluvit ke krmení od stolu se nestyď :) Kočka není pes, tu výchovou nezkazíš. Ta se zkažená narodí a zkažená i umře :)

Odkaz ke komentáři

Já se až zase tolik nestydím, já je mám moc rád a jsem potěšenej, že se jim u nás líbí.....ta černobílá je vůbec raritka, přijde se pomazlit a ke člověku se tiskne .... i paní z útulku, ze kterého jí máme, poudala, že poznala už spoustu koček, ale takového mazla ještě ne.

fakt je to unikum, normálně se ke člověku přitiskne, tlačí se ze všech sil a jak u toho ještě přede....

Případně vyleze někam za záda a pak se svalí za krk, no neuvěřitelný !

Včera večer a dnes ráno jsem holkám dal RC kapsičku.....tříbarevka se na to vrhla, jako kdyby nedostala tejden nažrat, černobílá jen ochutnala a pak se tvářila, jako kdybysme jí tejrali.

Tak jsem jí dal kus hovězího, dělal jsem vývar - a to už bylo v pořádku. Fakt jsou to potvůrky zmlsané..... :lol:

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

To je pravda.

Jinak ke krmivu....u našich koček nepozoruju nějaké změny, nebo tak něco. Ale já jim až toliko nerozumím a asi to bude , jak píšeš, individuální.

4 Prukajda - to je mi moc líto a sorry.

OK, to je přece v pořádku. A díky za soucitná slova.

Odkaz ke komentáři

Já se až zase tolik nestydím, já je mám moc rád a jsem potěšenej, že se jim u nás líbí.....ta černobílá je vůbec raritka, přijde se pomazlit a ke člověku se tiskne .... i paní z útulku, ze kterého jí máme, poudala, že poznala už spoustu koček, ale takového mazla ještě ne.

fakt je to unikum, normálně se ke člověku přitiskne, tlačí se ze všech sil a jak u toho ještě přede....

Případně vyleze někam za záda a pak se svalí za krk, no neuvěřitelný !

Včera večer a dnes ráno jsem holkám dal RC kapsičku.....tříbarevka se na to vrhla, jako kdyby nedostala tejden nažrat, černobílá jen ochutnala a pak se tvářila, jako kdybysme jí tejrali.

Tak jsem jí dal kus hovězího, dělal jsem vývar - a to už bylo v pořádku. Fakt jsou to potvůrky zmlsané..... :lol:

Jo, co kočka, to trochu jiné preference v chutích, alespoň u me doma. Sestava, kterou jsem si postupně nastěhoval domů, a která mne teď lasavě nechává, abych s nimi bydlel (musím je stále uplácet dobrotama, aby mne definitivně nevystěhovaly), má chutě takovéto:

Rezatý kocour Albert - utloukl by se po sladkém, šlehačka, zákusky, puding, maso moc nemusí a červené odmítá úplně,

rezatá kočka Špulína, sestra Alberta - sladké zcela odmítá, preferuje drůběž, odmítá červené maso.

Albert i Špulína nemají rádi tepelně neupravené maso.

Kočka všech barev Prcoš (díky barvám původně Mixela, ale dcera ji přejmenovala)- žere prakticky vše. Svou žravostí se blíží popelářskému vozu. Odmítá snad jen zeleninu a ovoce. Možná je to dáno její minulostí, byla nalezena v dost bídném stavu a po nalazení byla na kapačkách. Postupně se z ní stal kočičí Otesánek.

Kočka Megina - další svéráz. Možná tím, že je napůl britka. Žere jen granule, maso odmítá jak syrové, tak tepelně upravené. S ostatními kočkami se moc nebaví, asi na ně mňouká anglicky.

Zaručený úspěch u prvních třech: kukuřice Bonduelle a olivy.

Upraveno uživatelem prukajda
Odkaz ke komentáři

Jo, co kočka, to trochu jiné preference v chutích, alespoň u me doma. Sestava, kterou jsem si postupně nastěhoval domů, a která mne teď lasavě nechává, abych s nimi bydlel (musím je stále uplácet dobrotama, aby mne definitivně nevystěhovaly), má chutě takovéto:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

... pokaždé mi myš donese, pokaždé mi nechá ledvinu. Co jsem kocour?? :goof: :punk:

Odkaz ke komentáři

Ójé....tak ta naše černobílá je poslední dny divná...schovává se pod vanu, celej den nevyleze ( maximálně na záchůdek a napít se ) a nežere. Dnes odpo s ní jdeme k veterináři, aby na ní juknul, odebral krev a abysme zjistili, co se děje. Mám p...l staženou, jako když havran srazí paty. Mám ji fakt rád......bojím se o ni :(

Držte pěsti, ať je v poho, ať je to jen nějakej vrtoch.......!!!!!

Odkaz ke komentáři

Jak se kočka začne schovávat něco s ní je. Zažil jsem dvě naše kočky co umíraly na jed. Někde u sousedů asi trávili. Měl jsem je doma, k doktoru jsem jeli pozdě, protože nás to hned nenapadlo. Je to ošklivý... Zvířata děsně důvěřují a hledají u svého člověk azáchranu. tři dny jsme doufali, že injekce od MVDra zabere, pak už jen ta smrtící. Průšvih je, že k nim vždycky přilnu. Já bych bez zvířat nemohl být. Před deseti dny nám "odešla" králice od pidikrálíčků, sotva viděli. Tak jsme to s Holmesovou krmili stříkačkou a učili potom na granule a trávu.

Ale veseleji. Výše vyfocená kočka si opět sedla za okno s myšákem v čumáku a packou tak dlouho hrabala, než jsem ji pustil domů...

A toto je její syn. Tehdáž to byl poslední vrh před sterilizací, přestala kojit a tohodle kocoura ne většího než malá myš jsem taky napájel a nosil za trikem, bo jak to bylo samoný bylo tomu zima a asi potřebovalo slyšet i tep. Teď je to benjamínek a mazel par excellence... Geneticky má něco ze sibiřskýho kocoura.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Tak ať vám to na veterině dobře dopadne a je "jen" těhotná ;)

Odkaz ke komentáři

Huf...jsme zpět. Kočka má 40-tku horečku, zánět močáku + alergie na blešku...asi jsme domů nějakou dotáhli, páč ona ven nechodí. Doktor říkal, že v dnešní době si domů blechu může dotáhnout kdokoliv odkukoliv + máme i psa.

Dostala včelku, pilule a po víkendu kontrola. ULEVILO SE MI, ANI NEVÍTE JAK !!!!

Celej den jsem nebyl schopen myslet na nic jiného.....byla tam strašně hodná ( jindy vyvádí ), zase se utekla schovat, ale bude to dobrý !

Odkaz ke komentáři

Téda...já naše holky nebiju, i když dělaj bordel. Plesknu je jen, když se po mně oženou tlamičkou a zakousnou. To nesměj...jinak mi nevadí takřka nic. Beru to tak, že jsou to "jaderné fyzičky", blbé jak tágo.....a holt k nim jisté věci a činnosti patřej.

Fakt mi spadl šutrák.....teď večer , prdelka moje, vylezla, přišla se pomazlit a tak....ta injekce ( s práškama) jí evidentně ulevila.....ona je děsnej mazel. Když na člověka vleze, strašně moc se na dotyčného tiskne ( i paní z útulku, odkud ji máme, poudala, že něco takového ještě nezažila....asi si, chuděra, v životě hodně užila ).....přede hodně nahlas...prostě je to miláček. Sice zmlsanej, nenažranej.....má mne omotaného....ale lpím na ní a ona na mně. Dává to ostatním členům rodiny najevo, že jsem pro ní číslo jedna :)

Odkaz ke komentáři

Téda...já naše holky nebiju, i když dělaj bordel. Plesknu je jen, když se po mně oženou tlamičkou a zakousnou. To nesměj...jinak mi nevadí takřka nic. Beru to tak, že jsou to "jaderné fyzičky", blbé jak tágo.....a holt k nim jisté věci a činnosti patřej.

Fakt mi spadl šutrák.....teď večer , prdelka moje, vylezla, přišla se pomazlit a tak....ta injekce ( s práškama) jí evidentně ulevila.....ona je děsnej mazel. Když na člověka vleze, strašně moc se na dotyčného tiskne ( i paní z útulku, odkud ji máme, poudala, že něco takového ještě nezažila....asi si, chuděra, v životě hodně užila ).....přede hodně nahlas...prostě je to miláček. Sice zmlsanej, nenažranej.....má mne omotaného....ale lpím na ní a ona na mně. Dává to ostatním členům rodiny najevo, že jsem pro ní číslo jedna :)

Zlatá. No tak ať se dá brzo do kupy. 40 horečka je třeba u naší kočky vlastně mírně zvýšená teplota, kočky by měly mít stabilně kolem 39°C. Každopádně jí asi opravdu nebylo dobře a jsem rád, že se dává dohromady.
Odkaz ke komentáři

Já kočky ani psa nebiju. V nejhorším na ně zařvu, pedagogicky jim vysvětlím problematiku průšvihu, dám pár příkladů ze života koček známeho-soukr. zemědělce, který je "chová" v kravíně stylem, co přežije silnější (no to je většinou jejich vlčák) a za trest nedostanou nic když vařím oběd nebo véču s tím, že Holmesová jim pak dává ze svýho, což narušuje moji přirozenou autoritu šéfa smečky... Ona s nima drží protože je stejná jako ony... I vrní i má drápky.

Zrzavej mazel nosí ven Pathfingery, kvůli orientaci a předpovědi počasí. Má je většinou na boku aby na ně viděl, akorát ho to tam pak svrbí, takže musím drbat:

Posted ImagePosted Image

Edit: přirozeně Nato strap od pana Kubsona, čímž se oba připojujeme ke gratulacím ohledně obchodu v jiném vlákně.

Upraveno uživatelem Dr.Watson
Odkaz ke komentáři

To je tříbarevná? Ty sou prej ceněný...

No, já slyšel že prej přinášejí štěstí ale nevím nevím, tento týden kočka asi nepracuje ;)

Ona je to taky kočka s příběhem. Původně jsem měl dostat její sestru, tahle byla divoká jak pračlověk Janeček, když pračlověková Janečková dostala rudou armu a jak nám utíkala omylem mi skočila rovnou do náruče. Pak chytila tak děsivej zánět, že jí začalo odpadávat ze škrábnutého místa na břiše kousky kůže i masa, MVDr tvrdil, že je to nějaká ovčí nemoc, že to chytla jak prolejzá cizí stodoly, prý šlo o hodiny, jinak nepřežila, od té doby má o jednu bradavku méně. Je to moje kapesní kočka. Fakt, normálně se zmenšuje. Ale děsnej lovec... A kocoury co jsou dvakrát větší vyfackuje ani nemrknou. Takhle zlikvidovala i mou labradorku :D ta z ní má teď hrůzu.

Odkaz ke komentáři

Já jí biju, protoze si ze me neustale dela p...l Posted Image A nekdy pouzivam rozprasovac vody na kytky - to kdyz v noci beha stokilometrovou rychlosti po chodbe sem a tam a vypadá že má amok Posted Image

no tim amokem bych si nebyl jistej. Dost často to kočky dělají, když mají problém se stolicí - pohybem ke zdravé stolici :)

Ta tvoje se nemůže vyprázdnit a ještě jí někdo šikanuje rozprašovačem :)

Odkaz ke komentáři

Ta naše tříbarevka,Linda, kadí normálně a tydle "záchvaty" má taky.....v noci lítá jak poděs sem a tam.

Když vylezu, tak se zastaví, chvilku na mne čumí, pak zavrká, jako holoubek - takový to jejich tázavý vrrr a pokračuje.

Rozprašovač a podobný věci na ně neberu.

Jo a včera pozdě večer jsme měli z p....e kliku s tou nemocnou. Asi dostala, konečně, hlad, tak očuchávala na sporáku hrnce a pak si všimla otevřeného průduchu do stoupaček pod digestoří. Naštěstí si manželka všimla, že si kočka všimla...v poslední chvilce ji chytla za ocas a vytáhla jí ven.

Kurňa, člověk se o ně stará, rozmazluje je a ona pak chce spáchat sebevraždu.....:(

Ještěže to dobře dopadlo, průduch jsem zavřel a je to. Jinak už se neschovává, ráno mne vítala u dveří, když jsem vstával a celou dobu, co jsem si vařil vodu na meltu a čaj, se mi motala pod nohama, motůrkovala a tak. Prostě je jí líp.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...