Kasprik Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 (upraveno) Dobrý večer, omlouvám se že zakládám nové téma, ale v hodinkách jsem naprostý amatér. Rozhodl jsem se koupit už nějaké lepší hodinky Fortis, Damasko atd. automaty, ale nějak jsem se zde na foru dočetl, že jsou v těchto hodinkách povolené tolerance až 20 s/den což mě tedy dost rozhodilo. Nejsem zvyklej tak po dvou měsících kontrolovat jestli se mi hodinky předbýhají o minutu, dvě. Doteď jsem měl Pulsary na baterku a ty šlapaly perfetně a čas jsem vlastně přeřizoval vždy při změně letního a zimního času a během té doby minutové odchylky neexistovaly. S hodinkami jezdím na kole, pracuju vrtačka, krumpáč, lopata a další manuální práce. Chtěl bych Vás poprosit o vysvětlení zda jsou tedy automaty náchylné k otřesům a jestli tedy budu muset hlídat přesnost/ což mě tedy u hodinek už z principu nevyhovuje/ nebo se mám zase poohlédnout po nějakých bateriových, které asi jsou přesnější, nebo jak to tedy je. Děkuji Tomáš Kasper. Upraveno 11. října 2010 uživatelem Kasprik
Diamondking Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Jízda na kole, vrtačka a takové různé větší otřesy rozhodně mechanikám nesvědčí. Přesnost mechanik nikdy nebude jako bateriových...pokud jsi vysazený na naprostou přesnost tak mechaniky nee Těch 20s za den to mít může, ale vesměs to tolik nebývá. A když je třeba po sedmi-deseti dnech odchylka 30s /třeba u mých/ tak je seřizování taková hezká hra
sureshot Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 mechanika ako sa tu uz spominalo, nie je o ukazovani casu a presnosti, skor o pocitoch a ucte.rozhodne nedoporucujem automaty na drsnejsie cinnosti a zaobchadzanie (ja som urval lozisko autom. natahu a to bol jeden prudky pohyb)
instant Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 ako hovori metalovy hlas zo zahrobia, ak potrebujes ultra presne hodinky, pozri si nieco s quartz masinkou z kategorie super presnych quartzov, s termokompenzaciou. Seiko SBCM023, alebo nieco od citizenu. Pripadne nove modely Bulova / Accutron. Bud - podla mna - cool limitku Spaceview /sice som zaryty noquartz, ale to by som snad unosil aj ja:)/, alebo seria Precisionist, ceny by u tejto serie mali byt prezitelne /retail 400-600USD/. Su v nich nove citizen kalibre s vyssou frekvenciou a hlavne ten plynuly pohyb sekundovky.. ten je pri tej cene vzdy zaujimavy. lepsie ti ale poradia zatratenci v quartz dungeone.. Link: Precisionist Spaceview
Gilius Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 zatratenci v quartz dungeone.. hele,Ty chceš BAN???
instant Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 hele,Ty chceš BAN??? ak sa to da vychlastat tak sem s nim 1
Gilius Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 OK..já Ti ho prdnu. Nebudeš sedět u Chronomagu a můžeš chlastat jak divej.....
Diamondking Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Pripadne nove modely Bulova / Accutron. Bud - podla mna - cool limitku Spaceview /sice som zaryty noquartz, ale to by som snad unosil aj ja:)/, alebo seria Precisionist, ceny by u tejto serie mali byt prezitelne /retail 400-600USD/. Su v nich nove citizen kalibre s vyssou frekvenciou a hlavne ten plynuly pohyb sekundovky.. ten je pri tej cene vzdy zaujimavy. Tak nevím, ty ladičkové Bulovy by asi nebyly echt na těžší práci a kolo.....
M916 Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 ... Nejsem zvyklej tak po dvou měsících kontrolovat jestli se mi hodinky předbýhají o minutu, dvě... Kup si quartzky. O minutu se ti za dva měsíce předběhnou i velmi, velmi drahé mechaniky... Máš ale i druhou možnost. Kup si mechaniky a možná za pár týdnů zjistíš, že kouzlo tikajícího strojku s věčným nepokojem ti dá zapomenout, jestli je o pár minut víc nebo míň ukrojeno z dnešního dne
lib Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 .... jestli je o pár minut víc nebo míň ukrojeno z dnešního dne No vidíš to!? Tys na to kápl! Já si vždycky myslel, že sekunda do mínusu je horší než sekunda do plusu, a ono to je právě naopak!
skalis Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 No vidíš to!? Tys na to kápl! Já si vždycky myslel, že sekunda do mínusu je horší než sekunda do plusu, a ono to je právě naopak! To je ono, to se muze hodit, konecne bude mit clovek na vsechno vic casu .
instant Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Tak nevím, ty ladičkové Bulovy by asi nebyly echt na těžší práci a kolo..... no to by teda neboli, to je fakt, to mi uslo.. nechal som sa uniest poziadavkou na superpresnost, tak som si spomenul na Bulova. Ale hovorim - inde lepsie poradia ako ja. Ja to s presnostou tiez neprehanam. Pri meskani pouzivam osvedcene: "I may be late honey, but I'm looking gooood." Johnny Bravo JE genius ...a aktualne som uz aj tak pod kuratelou krystaloveho arcibachara, takze uz nic, idem ja nieco robit.. teda, chlastat dalej
Kasprik Odesláno 11. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Zas tak tvrdě nepracuju. Jde mi o dílnu a zahradu když něco kutím. Ráno hodinky nandám a před spaním je sundám. Manuální zaměstnání nemám. Super přesné taky nemusí být. Jen jak je v tom neorientuji tak mě zaskočila ta odchylka až 20 s/den u hodinek které se tváří že přežijou i atomovej výbuch a pak s nimi člověk zaklepe a něco uvnitř prdne.
M916 Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 (upraveno) Zas tak tvrdě nepracuju. Jde mi o dílnu a zahradu když něco kutím. Ráno hodinky nandám a před spaním je sundám. Manuální zaměstnání nemám. Super přesné taky nemusí být. Jen jak je v tom neorientuji tak mě zaskočila ta odchylka až 20 s/den u hodinek které se tváří že přežijou i atomovej výbuch a pak s nimi člověk zaklepe a něco uvnitř prdne. Přijde na to. Dobrý mechanický hodinky, s těma se musíš zžít. To je něco, s čím se můžeš mazlit. Ale ne, že by se rozsypaly, jak je vezmeš na práci. Já taky moc manuální práce nenadělám, ale svoje El Primera klidně svezu na Ducati, sekám s nima trávu a spíš je šetřím tam, kde by se mohly odřít. Ale "ocaď pocaď". Tuhle jsem s nima sekal kalačem velký sukovitý špalky, to se skoro vztekly. Čtyři dny najednou lítaly plus mínus 10 vteřin, než se uklidnily. A to jsem je musel odprosit a slíbit jim, že kalač už nikdy zblízka neuvidí... A ještě něco. Hodinky na noc nesundávám. Milují tikot mého srdce stejně tak, jako já jejich. Upraveno 11. října 2010 uživatelem M916 1
M916 Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Svatá pravda! Ále ne! Kasprik by rád mechaniky a je třeba ho v tom posílit.... Tak přidám ještě jeden neskutečně pravdivý výrok pana Wericha: "Čas si vymysleli lidi, aby věděli od kdy dokdy a co za to." A co z toho pramení? Že důležité jsou hodiny, možná desetiminuty, ale určitě ne vteřiny - ani minuty...
Kasprik Odesláno 11. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Ále ne! Kasprik by rád mechaniky a je třeba ho v tom posílit.... Tak přidám ještě jeden neskutečně pravdivý výrok pana Wericha: "Čas si vymysleli lidi, aby věděli od kdy dokdy a co za to." A co z toho pramení? Že důležité jsou hodiny, možná desetiminuty, ale určitě ne vteřiny - ani minuty... Já se z toho zblázním, já se z toho zblázním a v Tanvaldě budou mít dalšího blázna. Čumím na net už přes dvě hodiny a jsem z toho jelen. Ach jo to bude rozhodování. Jdu si dát jednu Finlandii.
M916 Odesláno 11. října 2010 Nahlásit Odesláno 11. října 2010 Já se z toho zblázním, já se z toho zblázním a v Tanvaldě budou mít dalšího blázna. Čumím na net už přes dvě hodiny a jsem z toho jelen. Ach jo to bude rozhodování. Jdu si dát jednu Finlandii. Klídek. někteří na to čuměj denně už několik let až budeš mít cestu z Tanvaldu přes Liberec, dej vědět a klidně se u mě stav, já ti dám terapii A nebo přijeď do Jablonce na sraz, bude již brzo... A srovnej se s tím, jseš ztracen
spot Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 ja ti asi neporadim ale poviem ti ako som uvazoval ja. ked som si kupil hodinky (drahsie certiny quartzky) trochu som zapochyboval. vela ludi je tu nadsenych z mechanickych hodin. a za tie prachy co som ja dal za quartz sa uz pomaly daju kupit mechaniky. tak mi to aj prislo luto a zapochyboval som. ked som sa vsak viac popredieral temami tohoto servera skonstatoval som ze som spokojny ze som isiel do quartzu. mechaniky sa mi pacia, viem si ich tu poprezareta a precitat o nich a aj chapem nadsenie nadsencov. do urcitej miery. ale uz tebou spominana nepresnost a nachylnost k otrasoom a dalsie nevyhody ma presvedcila ze som kupil dobre. a teraz som dokupoval dalsie quartzky na volny cas.... mozno raz mechaniky. zatial nie...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se