Roman-ZA Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Poprosim o radu, tu pritomnych, chronomagov ;-) Dobra rada nad AU a nad AU sol ;-) Takze tu mame rytiersky suboj http://chronoshop.cz/katalog-detail.php?p=735 vs http://www.web-hodinky.sk/1199-certina-c001-507-16-057-00.htm Tesim sa na Vase prispevky ;-)
PavelK Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Já tedy začnu trochu negativisticky, a to objasněním, proč bych si nevybral ty Steinharty. Kromě viditelných šroubů mi na nich vadí především označení hodin 03, 06 a 09. Podle mne tento způsob zápisu přinesla až digitální éra, a to jako z nouze ctnost. Jeho použití na (analogových) hodinkách mi přijde zcela zbytečné a samoúčelné.
mmoobbyy Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Pro Certiny mluvi lepsi vodotesnost a hranaty cifr. Ten kulaty v hranatem pouzdre u Steinhartu vypada zajimave, mne to navozuje budik v pristrojovce, ale nevim, jestli to po case nezacne byt spis fadni, Certiny maji proste smrnc. Jen mi do toho cisteho designu nesedi ochrana korunky, ale nazivo to muze byt jine. Preju stastnou ruku pri vyberu.
Micey Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Certiny, Steinhart je mi zaprvý nesympatickej a za druhý fakt nemám rád takový ty samoúčelný blbosti co si hrajou na něco co nejsou - v tomhle případě ty šrouby na lunetě. Certiny jsou hezký, nadčasový.. pořídit k nim jinej řemen a paráda. Kdyby ti nějak zásadně nevadil quartz, kdyžtak bych ještě mrknul na ty hranatý Doxy kterejma se tady chlubil tušim X-Bob..
Vit Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Já bych bral Certiny.Důvody: - renomovanější značka - univerzálnější design (hodí se ke sportovnímu oblečení i obleku) - nebudou se hromadit nečistoty v otvorech, které jsou ve hlavách šroubů - líbí se mi víc, kdysi dávno jsem si je chtěl koupit Vyzkoušej si je na ruce a podle pocitů se rozhodni.
honza71 Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Ahoj. Myslím, že tu moc tipů na Steinhart nenajdeš. Tady je volba jednoduchá. IMHO je také správná odpověď za B.
Milis Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Certiny jsou uhlazenější, maj o dost harmoničtější a hezčí ciferník. S těma Steinhartama se ale víc vyblbneš, třeba s řemenama ,a rozhodně jsou nápadnější. Nechtěly se mně hledat rozdíly ve velikostech, ale myslím, že ty S. jsou o dost větší kus železa. Asi bych šel do S. ale do toho modelu s Unitasem, tj. s mimostředkou na šestce, tam se mně ten ciferník zdá bejt vyváženější.
Roman-ZA Odesláno 14. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Certiny jsou uhlazenější, maj o dost harmoničtější a hezčí ciferník. S těma Steinhartama se ale víc vyblbneš, třeba s řemenama ,a rozhodně jsou nápadnější. Nechtěly se mně hledat rozdíly ve velikostech, ale myslím, že ty S. jsou o dost větší kus železa. Asi bych šel do S. ale do toho modelu s Unitasem, tj. s mimostředkou na šestce, tam se mně ten ciferník zdá bejt vyváženější. Preco mechanicky Unitas, ked je iba 17 kamenovy. A nie ETU automatic. Sorry, za primitivnu otazku, ale som "laik".
Milis Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Preco mechanicky Unitas, ked je iba 17 kamenovy. A nie ETU automatic. Sorry, za primitivnu otazku, ale som "laik". Unitas je hezčí, přesnější, větší, pěkně hlasitě tiká a můžeš si ho natahovat. A dyť to píšu - ty s tím Unitasem maj IMHO hezčí ciferník. A na počet kamenů se vys/er, to ti k ničemu není.
Návštěvník pitrs182 Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Já si myslím, že bys měl dát především na svůj osobní pocit. Vyber si prostě ty, které se Ti libí nejvíc. Pokud Ti však pomůže názor jiných, tak za mne Steinhart, ať má alespoň nějaký bod Rozdíl mezi těmito konkrétními hodinkami, krom značky, je markantní. Certiny jsou elegantní, decentní, Steinharty vypadají robustně, víc výstředně a v podstatě i "chlapsky". Toť můj názor. A jak psal Vít, ideální je si je vyzkoušet.
Roman-ZA Odesláno 14. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Dakujem vsetkym za prispevky. Sice ste ma domotali a uplne otocili, ale aj tak vdaka. Este raz by som zabrdol. Dizajnovo mi to je jasne. Len este poprosim o radu, co sa tyka kvality prevedenia, kvality pouziteho strojceka, presnosti a pod. Taky sumar ;-) Vopred vdaka. Zopar info tu uz padlo. Napr. som sa opravil v tom, ze som si myslel, ze cim ma stroj viac kamenov, tak tym by mal byt presnejsi. Nieco na sposob, cim viac paikov, tym viac adidas ;-) Len skoda, ze tie Steiny sa nedaju na SVK nikde vyskusat. Aj ked do Trinca, cim kam, to zo ZA nie je daleko.
Roman-ZA Odesláno 14. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Ten chlapsky kus zeleza ma berie. Ale to je iba moj dizajnovy nazor.
kraxxus Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Ten chlapsky kus zeleza ma berie. Ale to je iba moj dizajnovy nazor. Nejdřív by sis měl ujasnit,jakou chceš (potřebuješ) velikost, protože ty Steinhartu jsou podstatně větší než certiny a v reálu to pak bude úplně jiný než na obrázku! Jinak bych byl pro Certiny, mají něco do sebe.
Roman-ZA Odesláno 14. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Nejdřív by sis měl ujasnit,jakou chceš (potřebuješ) velikost, protože ty Steinhartu jsou podstatně větší než certiny a v reálu to pak bude úplně jiný než na obrázku! Jinak bych byl pro Certiny, mají něco do sebe. Ved to, ze teraz mam Festiny Chrono Bike 2005 a je to tak - tak ;-) Tie Steinharty budem musiet mat na ruke.
Yvaine Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Když už tak tyto: http://chronoshop.cz/katalog-detail.php?p=707Čiste subjektivně, mě přijdou obyčejné ty Certiny.Jak už to tak bývá, nezbyde ti nic jiného než je zkusit.Jakub ti jistě vyjde vstříc.
snackmc Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Řekl bych, že jsou oboje úplně jiné...... Já sám za sebe bych tyto dva modely vůbec nesrovnával.Pokud chceš univerzální hodinky, tak jsem pro Certinu - i když se mi moc nelíbí. Můžeš nějak upřesnit zadání?
mmoobbyy Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 ... do toho modelu s Unitasem, tj. s mimostředkou na šestce, tam se mně ten ciferník zdá bejt vyváženější. Já jsem porovnával jenom to, co zakládající původně postnul, ale ty unitasky teda mají koule. Sice jsem momentálně degradovaný tím, že pasu po unitasu (a k tomu jsem ještě básník ), ale v tu chvilí převlékám kabát a hlásím se k opovrhovanému S.
Chorche Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Odesláno 14. října 2010 Zkusím to trošku zamotat, co tyto Hamiltony? Dělají se i na tahu. A z těch dvou asi Certiny, jsou univerzálnější. Steinharty jsou navíc dost velké.
Jaryn Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Steinharty jsou navíc dost velké. Možná chce velké a Steiny jsou dobré, na ně nedám dopustit.
Roman-ZA Odesláno 15. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2010 Takze upresnenie pre vsetkych: Presne tak, chcel by som vacsie masivnejsie automaty. Tie Steiny ma zaujali dizajnom, su masivne, prehladne. Nie je to ziaden cirkus na kolieskach. Nebudu sa nosit k obleku. Skor nieco take volnocasove. Na sport asi moc nebudu, neviem, ako by znasali otrasy. Na sport mam tie Festiny. Nie chronografy. Puzdro hranate. Remen koza, resp. kaucuk. A teraz radte ;-) Asi to vidim tak, ze sa do toho Havirova vyberiem. P.S. Velkost zapastie je cca 18 - 18,5 cm.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.