Přejít na obsah

oprava luminiscenční vrstvy ručky

Doporučené příspěvky

A zkoušel někdo zdě již uváděnou barvu: http://www.advantage-fl.cz/kid681cz-fosforeskujici-barva-2-g-nazloutla.htm (je to sekci pro hodináře a jsou to 2 g za 200 Kč, tak by to už mohlo k něčemu bejt). Pak je tady ještě toto: http://www.ceske-kralovstvi.cz/2606,svitici-barva.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem na ten "měsíček" co se vám tak líbil použil stejnou barvu jakou nakonec vybral long :P oproti němu mi teda příde hrubozrná jak kráva. Ale svítivost super, mám jí na poličce 3 metry od okna a když přijdu třeba v 11 ze školy tak nádherně výrazně svítí.

Jináč já sem odlil skoro všechno to pojivo a nanášel jen samotný pigment s trouchou pojiva co se přimíchala (je to nějaký vodou ředitelný lak nebo co). Troufnu si říct, že to přineslo lepší výsledky co do krytí, než měl long.

Já sem s výsledkem nebyl spokojen a radši sem pořídil ručky origo nové, daly se i po 30 letech sehnat stejné.

Co do vyplňování prostor mi to přišlo naprd, když se to ale nechalo zavadnout a pak navlhčenou kreditkou zarovnalo, bylo to o hodně lepší.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Přidávám zkušenosti s další svítivou barvou. Jedná se o barvu "Night color" od firmy Revell, stála 159kč, v prodejně kde jsem ji kupoval tak měli jen jeden odstín.

Zkoušel jsem ručky na igeny a na PSII, které jsem si nejdříve natřel(štětečkem) bílou barvou a pak ze spodu přetřel(špejlí) tou svítivou. Výsledek je vcelku uspokojivý, pracuje se s ní dobře, ale má pár negativ. První je ten, že dosti mění objem při zaschnutí, takže je potřeba dát více vrstev (dával jsem myslím tři) a pak ze spodu ještě zatřel tou bílou barvou, aby to tolik nesvítilo na cifr, ale spíše nahoru. Více vrstev jsem dával z důvodů větší svítivosti, neboť když se dá jedna vrstva, tak je po zaschnutí dosti tenká a moc to nesvítí. Vrstev to je dost, ale ručky se vešly nad sebe. A další negativ je, že barva po zaschnutí není tvrdá jako kámen, ale je měkká. Ikdyž on to možná není tak úplně negativ, k něčemu to může být dobré, k něčemu špatné.

Svítivost je lepší než původní, zhruba stejná jako současné parexo ručky.

Na kvalitu provedení moc nehleďrte, byl to můj první pokus :)

post-20772-093834300 1348434286.jpg

post-20772-033481100 1348434292.jpg

post-20772-026329100 1348434297.jpg

Barva výplně není tak světlá jak je na poslední fotce, fotka zkresluje. Odstínu barvy odpovídá ta první fotka.

Upraveno uživatelem padza1
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • Po roku...

Môj posledný vydražený prírastok. 

post-21256-0-19292300-1392579649_thumb.jpg

post-21256-0-30411300-1392579704_thumb.jpg

post-21256-0-92239900-1392579716_thumb.jpg

post-21256-0-22872200-1392579738_thumb.jpg

Na moje prekvapenie majú dokonca bombírované ručky, avšak v stave v takom ako vidíte. Preto by som bol vďačný za radu. Pôvodne než som hodinky videl len na obrázkoch som počítal s tým, že ručky vymením za zachovalejšie. Teraz váham, či by to nebola škoda a nebolo lepšie ich len opucovať a obnoviť lumi. Čo si myslíte? 

Odkaz ke komentáři

No nevim,ta minutovka je dle meho totalka,hodinovka neni o moc lepsi,asi by se s tim dalo neco delat,nicmene vysledek bude,troufam si tvrdit,podprumernej.Zase tak strasne drahy ty novy rucky nejsou...

Ale  srovnání s těmi starými nesnesou- věnoval bych jim maximální péči dobrého hodináře a nové bych si dal maximálně na renovační projekt..

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

Podělí se někdo o zkušenosti s těma low-end barvama? Jestli se vyplatí nějakou z nich koupit a když jo, tak kterou? Ať nekoupím tu nejhorší :D Chci ji použít na úpravu PRIM hodinek jen pro zábavu a příjde mi zbytečný na ně kupovat barvu za 70 euro..

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahojte.

Zdravím všetkých ctených členov toho fóra, mal by som na Vás Páni jeden dotaz.

Bol by niekto z Vás ochotný podať pomocú ruku s obnovou, teda skôr výmenou lumi vrstvy na ciferníku a ručičkách na Vostok amfibia?

Teda presnejšie, či by mi tú lumi vrstvu niekto urobil.

Samozrejme to nechcem zadarmo, buď financie, alebo odmena v podobe silného ovocného destilátu, prípadne kombinácia oboch :-D

Ďakujem veľmi pekne za odpovede a rady.

Roman.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Vyšťoural jsem a pozorně přečetl tohle vlákno a chci se zeptat, jestli někdo získal nové poznatky k této problematice. Chtěl bych si opravit ručky na PS2 a když jsem chtěl objednat barvu u které jsem usoudil, že má dle tohoto vlákna asi nejvíc bodů, viz: http://advantage-fl.cz/eshop/hodinarske-potreby/lepidla-maziva-barvy-apod/fosforeskujici-barva-2-g?f%5Border%5D=none, tak zrovna není skladem. Mají sice skladem barvu přírodní, ale vůbec si nedovedu představit, kterou v přírodě se vyskytující barvu má výrobce - prodejce, zrovna na mysli. Ještě jsem na e-bay našel toto: http://www.ebay.co.uk/itm/GLOW-IN-THE-DARK-WATCH-PASTE-KIT-Stronger-than-Luminova-Lume-Dial-Restoration-/251911242063?hash=item3aa714814f:g:XT0AAOxyOalTZ9yr, ale nevím, jestli by to nebyla na starý hodinky velká divočina. Nezkoušel jste tuhle barvu někdo?

Upraveno uživatelem habadej
Odkaz ke komentáři

Díky, to nevypadá špatně. Zrovna tyhle potřebuju opravit. Mám ještě dva dotazy: Jak dlouho jsou odečitatelný a který jsi použil odstín? To je ta "Lime"? Ne, to bude spíš ta "neonová zelená".

Upraveno uživatelem habadej
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Prosím, našel by se někdo šikovný a barvou vybavený, kdo mi mi přidal barvu do ruček mých Komandiskie? Sám si na to netroufám a navíc kvůli jedněm hodinkám kupovat barvu mi připadá celkem zbytečné. Nabízím 150Kč za službu plus samozřejmě uhradím poštovné.

Díky moc!

post-49696-0-41749100-1492878190_thumb.jpg
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...