Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem při svých aktivitách na zajímavost - "létající hroši" z letecké základny v Přerově si nechali udělat limitku od PRIMu (z Nového Města nad Metují). Předkládám pro zajímavost. Na nerezovém dýnku z druhé strany je pilotní znak - současný, jméno majitele a dokola nezbytné údaje o vodotěsnosti, safírovém skle, sériovém čísle atd. Údajně je mají od dubna.Vypadá to dost zajímavě, ale na to jak je mají krátce, je PVD vrstva na lunetě dost sedraná( majitel sice říkal, že je nešetří, ale přesto ...? Nevím nic o luminiscenci.Řemen standardně kaučukový, černý.

Fotky jsou jen z mobilu,takže nic moc.

post-1110-030907400 1287236915.jpg

post-1110-094026100 1287236922.jpg

Odesláno (upraveno)

Já naopak mám za to, že jsou krásně poškrábaný - fakt autentická bojová patina. :) Tedy , jestli tyhle byly v afgánistánu.

Tohle je přímo esence military hodinek, se vším všudy, podle mne jsou v tomto směru ještě adekvátnější, než drsný tygery. Už jen tím, že jsou quartz. Dokonce mi z tohoto důvodu i štimují ta nerez korunka a dýnko - není místo pro příkrasy.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 20. 10. 2010 v 11:04, 'cigi' napsal:

Já naopak mám za to, že jsou krásně poškrábaný - fakt autentická bojová patina. :) Tedy , jestli tyhle byly v afgánistánu.

Tohle je přímo esence military hodinek, se vším všudy, podle mne jsou v tomto směru ještě adekvátnější, než drsný tygery. Už jen tím, že jsou quartz. Dokonce mi z tohoto důvodu i štimují ta nerez korunka a dýnko - není místo pro příkrasy.

Mluvíš mi z duše. Podobný postoj jsem k nim získal (opravdu získal, z počátku takový nebyl) i já.

Odesláno
  V 20. 10. 2010 v 11:41, 'Hasňa' napsal:

I s odstupem nekolika dnu si myslim, ze to jsou vyjimecne hnusne hodinky. Ve vsech smerech.

To je, jako bys napsal, že ve všech směrech je HIND výjmečně hnusnej vrtulník, nebo "výjmečně hnusná polní uniforma" třeba bys měl i pravdu, jenže estetická kriteria jsou nedůležitá.

Odesláno

Docela me zklamalo nakrivo a mimo osu vyrazene jmeno BERT na dynku. To je hnus velebnosti! Pokud to byl nejaky zamer pak beru zpet...

Odesláno (upraveno)

kibi - ten detail cifru, to je technicky perfektní fotka, jaks to mohl na reálných hodinkách vůbec vyfotit ?? Že tys ji doladil fotošopem jak to chudáka berta :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Bejku!! Ja tomu nemohl uverit, ze by to takhle nekdo zprasil, takovy hodinky. Dik za vysvetleni:-))))

Odesláno
  V 21. 10. 2010 v 19:10, 'kibi' napsal:

ne... :D muzu se podivat po puvodni zdrojove, ale uprav tam moc nebylo, proste jsem hledal svetlo... chtel jsem to vyfotit najednou - jak ten tisk soucasne je i neni videt - v jedne fotce, to se mi moc nedarilo, tak jsem si s tim celkem dlouho hral, myslim, ze na jedne fotce to pak bylo trosicku videt... :)

dynko - to je jina, puvodne jsem udelal fotky bez uprav se jmenem... a pak jsem si uvedomil, ze je to mozna blbost a udelal jsem druhou sadu s uplne vymazanym jmenem a treti s nickem... a dal jsem Bertovi vybrat :)

Jo to byl důvod, proč jsem nedal dýnko do fotek - nechtěl jsem majiteli dělat dusno a pak taky kdo by se patlal s nějakým fotoshopem (kromě kibiho).Jinak "hroši" je nechali udělat až po návratu z ciziny. Na živo jsou fajn, docela těžké, ale ta cena je hrozná.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Předmět: Hodinky PRIM Hippo Q45 na Aukru

Kopie: všichni

Na Aukru se momentálně nabízejí jedny originální PRIM Hippo Q45 z privátní edice příslušníků 231. vrtulníkové letky z Přerova.

A protože to jednou z Aukra zmizí, dovolím si to tady do písmene zopakovat, co jejich majitel, jinak příslušník 231. vrtulníkové letky, o hodinkách publikoval:

Předmětem aukce jsou originální náramkové hodinky Prim, vyrobené v limitované edici pro osádky 231. vrtulníkové letky z letecké základny Přerov, které jsou v současné době nasazeny v misi ISAF v Afghánistánu. Hodinky jsou nové, nepoužité, včetně krabičky, obalu, originálního certifikátu o původu a mezinárodní záruční kartou. Na spodní straně je vygravírovaný znak letectva - okřídlený meč, jméno majitele, na nějž je certifikát vystaven a pořadové číslo 35.

Technický popis: Kovové díly zapouzdření hodinek jsou vyrobeny z ušlechtilé nerezové oceli. Pouzdro 45x49 mm, výška 12,35 mm. Pouzdro s otočným kroužkem má černou povrchovou úpravu a frézovanou stupnici. Quartzový strojek kalibr 38. Safírové konkávní krycí sklo s oboustrannou antireflexní úpravou je odolné proti poškrábání. Plné závitové víko je frézováno individuálním popisem a označeno výrobním číslem. Korunka je utěsněna dvěma O-kroužky. Číselník černé barvy je tištěn individuální grafikou, doplněný šedým a bílým tiskem - motiv letícího vrtulníku s nápisem Hippo. Hodinové znaky a bílé ručky jsou vykryté svítící barvou. Řemen je černý, kaučukový opatřený nerezovou broušenou sponou z ušlechtilé oceli. Hodinky jsou vodotěsné WR 5ATM.

Počáteční cena:13500,- Kč (moje poznámka: je to pořizovací cena)

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Poznámka: Stejnou fotku tu jako první publikoval Docent_tečka.

P.S. Hodinkám PRIM Hippo Q45 se paralelně také věnuje toto vlákno ve fóru o českých hodinkách PRIM.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...