Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jen se chci podělit o několik minut staré informace k renovaci hodinek Omega Seamaster Professional Quartz (možná notoricky známé věci, ale opakování .... atd.).

Dušák

1) celková renovace, přeleštění, přetěsnění (sundavá se luneta, demontuje sklíčko) a údržbou strojku je za 5 700 Kč s čekací dobou cca 3 měsíce (!)

2) výše uvedené bez práce na strojku je za 4 500 Kč s čekací dobou cca 3 dny (!)

Carollinum - tady je to jednoduché, protože zakázky tohoto typu posílají k Dušákovi. :jawdrop:

Odesláno

Jsem toliko obyčejný primkař, nicméně proč potřebuje kvarcový strojek nějakou extra údržbu za 1200? Vždy jsme měl dojem, že 'úzdžba' krystalových strojků končí s výměnou batereky, něco extra jen když jsou hodinky vytopené, ale to se stane málokdy, zvláště u Omeg, ne? :)

Odesláno

Jsem toliko obyčejný primkař, nicméně proč potřebuje kvarcový strojek nějakou extra údržbu za 1200? Vždy jsme měl dojem, že 'úzdžba' krystalových strojků končí s výměnou batereky, něco extra jen když jsou hodinky vytopené, ale to se stane málokdy, zvláště u Omeg, ne? :)

jsou tam i mechanické části a lepší strojky jsou servisovatelné, tj. vyčistit, promazat..

Odesláno

Ještě jsem vyzvěděl cenu za výše uvedený servis (bez strojku) u Hanáka. Je to 3 100 Kč, čili o 1 400 Kč méně než u Dušáka. Jen termín v nedohlednu a u Dušáka se opravdu dušují, že do tří dnů. Prý nutné vylisování a přetěsnění sklíčka mají obě firmy prakticky za stejnou cenu (cca 2 000 Kč), ale Dušák leští za více než dvojnásobek oproti Hanákovi. :crying_anim:

Odesláno

Tak se mi povedlo přemluvit Dušáky, aby mi nedělali tu komedii se sklíčkem (viz výše) a tímto příslušně upravili cenu za renovaci. Po mírném odporu z jejich strany mi bude provedeno jen přeleštění pouzdra s lunetou a tahu bez demontáže a přetěsnění sklíčka celkem za 2 500 Kč. Má to být hotové ve středu, čili za dva (!) dny. Samozřejmě se pochlubím (doufám že bude čím).

Odesláno

Takže hodinky jsou od včerejška na ruce. Celá akce trvala cca 50 hodin za již uvedenou cenu 2 500 Kč s tímto výsledkem :

Tah - je opravdu jako nový, čekal jsem jak dopadne renovace broušených a leštěných dílů, ale zkrátka to co má být lesklé je lesklé a to co má být matné je matné. Tedy na jedničku.

Pouzdro - opět super a jako nové. Všechny škrábance a otěry zmizely, lesklá i matná jsou tam kde mají být. Je zajímavé, že ačkoli jsem kvůli ceně odmítl přetěsnění sklíčka za 2 000 Kč, sklíčko evidentně bylo venku (poznal jsem to podle změny polohy škrábance, který na safírovém sklíčku vytvořil mistr předchozí majitel). Asi použili původní těsnění, ale i tak nechápu, co na tom stojí dva litry.

Luneta - ta už tak dokonale nevypadá, některé ťukance byly zřejmě hlubší a tímto způsobem neodstanitelné. Škrábance na modrém mezikruží zůstaly (netuším, jestli se vůbec dají nějak rozleštit). Jinak toto vše je vidět jen s hodinkami u nosu, jinak skoro nepostřehnutelné.

Obsluha ochotná, hodinky mi předali čisté a seřízené na přesný čas. Ale trapásek se přece jen konal. Ještě jsem požádal o zkrácení tahu o jeden půlčlánek na straně u nápisů na sponě. Hodinář ochotně a zadarmo provedl, ale odstranil článek na druhé straně spony (toho jsem si všimnul až doma) a navíc když jsem si hodinky dával na ruku jsem zjistil, že tah je nasazen obráceně, čili nápisy na sponě vzhůru nohama. To by se opravdu stát nemělo. Takže šly ještě jednou k hodináři. Ale celkově spokojenost a doporučuji. Minimálně pro Omegy.

Odesláno

Leštenie tejto lunety, je ako sa zdá, oriešok. Po cca druhom leštení sa obávam, či by ostali zachované hrany. Nie že by to nebolo možné vybrúsiť, ale vychádzam zo skúseností, keď po leštení ostala luneta ako ocucaná. Nakoniec, vymeniť celú lunetu nie je problém a cena je oproti iným značkám akceptovateľná. S ťahom a púzdrom pri brúsení zväčša problém nie je.

Odesláno

Ale celkově spokojenost a doporučuji. Minimálně pro Omegy.

Já si nechal u Dušáka renovovat 1971 Speedmaster MkII a ze šrotu tam udělali nové hodinky, to samé z Moonwatch z 1978. Takže pro renovaci Omegy Dušáka taky doporučuju.

Odesláno

Kompletní luneta na Seamaster stojí cca od 3 500 Kč, u Dušáka asi za 4 500 Kč včetně výměny. Sklíčko je taky asi za čtyřku.

Odesláno

Za me lesteni u Dusaka tez za 1. Pouzdro a tah jako nove, na lunete zustala jen mala pamatka, ale to jsem ani nepredpokladal ze by se dalo odlestit. Hrany rozhodne zachovany vsuhe jak ma bejt, nejsou to zadni amateri, takze no fear.

Lunetu beru jako spotrebni material, da se snadno vymenit, tak to tak neresim... vlozka lunety je eloxovanej hlinik, tam bych zadny lesteni rozhdne neprovadel. Rozhodne od doby co jsem mel moznost zjistit jak se to da krasne zrenovovat uz nejsem na hodinky tak opatrnej ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...