Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

akorát jak jsem loni zjistil, řidičák AB platí 10 let a když je C a výš, platí jen 5 let. Asi se ta kartička nějak víc vochodí nebo co.

nevochodí .... to je spojený s profesním průkazem i když ho nemáš ..

.. zjednodušeně pokud máš C nebo D tak máš ŘP automaticky na pět let 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přišel mi magazín Omegy k speedytuesday, čím víc se to blíží, tím víc si říkám, že jsem tu rezervaci neměl přepouštět. Tak alespoň zůstanou na fóru....

Odkaz ke komentáři

nevochodí .... to je spojený s profesním průkazem i když ho nemáš ..

.. zjednodušeně pokud máš C nebo D tak máš ŘP automaticky na pět let 

blbost. není to spojený jak už tady bylo řečeno. Řidičák může fungovat i bez profesáku. To zas někdo potřeboval ukázat že v tom ouřadě něco dělá a vypotil změnu. je to jen kartička a na ní datum. Prakticky by to mohlo mít neomezenou platnost, každej by si to vyměnil až by to bylo ušmudlaný nebo při změně osobních údajů. Fotka je taková že z ní jde rozeznat tak leda jestli je to fousatej chlap nebo blondýna.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

blbost. není to spojený jak už tady bylo řečeno. Řidičák může fungovat i bez profesáku. 

já mám pocit, že si tady dost často dopisuju z dementama

takže:

Řidičské průkazy mají omezenou platnost

a) 5 let ode dne jeho vydání, pokud osvědčuje i řidičské oprávnění udělené pro skupinu C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D nebo D+E,

b.) 10 let ode dne jeho vydání v ostatních případech.

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

já vím že mají omezenou platnost, sám jsem to napsal. Mně jen není jasný kterej trotl a proč to tak udělal. Donedávna to tak nebylo a ničemu to nevadilo. je to blbý, nemá to logiku, přidělává to starosti, náklady státnímu aparátu ale ano, vrchnost nařídí a tak je to správně.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...