Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 8. 11. 2010 v 0:06, 'volfda' napsal:

Do vody a prakticky na všechny volnočasové sportovní aktivity nosím svoje Seiko SLD 005 (více fotek tady). Mám k nim jak tah, tak kaučuk. Takže do vody nasadím kaučuk a v klidu spolu plaveme a šnorchlujeme :snorkle: Vzhledem k tomu, že měří hloubku vím, že jsem s nima byl v 11m, hlouběji nikdy nebyly, a to měří až do 55m a WR je 20ATM. Chvíli jsem uvažoval nad nákupem Rolex Submarinerů, ale ty bych do vody asi nikdy nevzal, jsou na to sice dělané, ale u mě by byly v suchu :D

To jsou nádherné potápky z ruky bych je nesundal......Posted Image

Odesláno

Já jsem se s mýma "potápkama" nepotápěl, zatím jsem neměl příležitost. Na nádech jsem se potopil do 13 metrů, ale to jsem ještě neměl své Zena. Pokud bude příležitost, tak bych chtěl zkusit větší hloubku a s hodinkama. Posted Image

Na potápkách mě vždy dostane jejich robustnost a velké (klasické kulaté) luminescenční plochy. Posted ImagePosted Image V poslední době pořád koukám po diverskách Oris a nemůžu se vynadívat :)

Odesláno

Na šnorchl snad, ale při potápění s přístrojem jsem nikdy hodinky do vody nebral. Každopádně ale při poruše Computeru by byly určitě na místě a pomohly by při výpočtu Deco zastávky.

Odesláno
  V 9. 11. 2010 v 18:30, 'Joe Lemonade' napsal:

Já jsem se s mýma "potápkama" nepotápěl, zatím jsem neměl příležitost. Na nádech jsem se potopil do 13 metrů, ale to jsem ještě neměl své Zena. Pokud bude příležitost, tak bych chtěl zkusit větší hloubku a s hodinkama. Posted Image

Na potápkách mě vždy dostane jejich robustnost a velké (klasické kulaté) luminescenční plochy. Posted ImagePosted Image V poslední době pořád koukám po diverskách Oris a nemůžu se vynadívat :)

Souhlasím, Orisy diversky vypadají velmi dobře, a co říkáš na diversky zn. Sinn? Já kdysi viděl Sinny s modrou lunetou a modrým řemínkem údajně ze žraločí kůže, navíc byly testovány v ledových hlubokých vodách Antarktidy. Byly úžasné.

Odesláno
  V 9. 11. 2010 v 19:23, 'sim' napsal:

Souhlasím, Orisy diversky vypadají velmi dobře, a co říkáš na diversky zn. Sinn?

Co se tohoto německého výrobce týče, tak znám klasiky Sinn U1 - zatím jsem proti nim neviděl jediného křivého slova.

Ty modré Sinnky - nebyly to náhodou Sinn 203 Arktis? :-)

Posted Image

Nicméně zatím si v oblasti hodinek rozšiřuji obzory a Sinn vypadá velice kvalitně a profesionálně. :-)

Odesláno

Já bych se asi bál, mám pocit, že ta slaná voda jim nemůže dělat dvakrát dobře. Prostě by mi jich bylo líto. Potápky nepotápky, ale nechávat je zase někde venku aby je někdo ukradnul asi taky není ideální. Ale ty hodinky k tomu potápění patří, je to taková symbióza.

Odesláno

Patek Philippe - I use it since 2 years in the sea water

I use it since 2 years in the sea water....really no problem

http://news.watchprosite.com/?show=forumpost&fi=11&pi=3166981&ti=521961

V 9. 11. 2010 v 23:02, 'Gorr GrimWolf' napsal:

Já bych se asi bál, mám pocit, že ta slaná voda jim nemůže dělat dvakrát dobře. Prostě by mi jich bylo líto. Potápky nepotápky, ale nechávat je zase někde venku aby je někdo ukradnul asi taky není ideální. Ale ty hodinky k tomu potápění patří, je to taková symbióza.

Odesláno
  V 9. 11. 2010 v 23:10, 'sureshot' napsal:

Patek Philippe - I use it since 2 years in the sea water

I use it since 2 years in the sea water....really no problem

http://news.watchprosite.com/?show=forumpost&fi=11&pi=3166981&ti=521961

Věřím, budou na to přizpůsobený. A pokud se třeba spláchnou sladkou vodou, tak nikdo nepozná, že se s nima potápí každej den. Ale spíš by šlo asi o můj soukromej pocit. Bál bych se. Ještě Pateky :D
Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 8. 11. 2010 v 9:28, 'funf5' napsal:

Dokonce s nimi skáču v lomu z deseti metrů ;)

Hříměždice?

K tématu:

Pokud mají hodinky šroubovací korunku, do vody sladké i slané bez problémů, potápění kam doplavu taky. Se Seikama i bez šroubovací korunky.:)

Odesláno

Ad slaná voda, já je vždy po slaném koupání umyl ve sladké vodě (obvykle hned pod sprchou na pláži, pokud to bylo možné).

Odesláno
  V 9. 11. 2010 v 20:05, 'Joe Lemonade' napsal:

Co se tohoto německého výrobce týče, tak znám klasiky Sinn U1 - zatím jsem proti nim neviděl jediného křivého slova.

Ty modré Sinnky - nebyly to náhodou Sinn 203 Arktis? :-)

Posted Image

Nicméně zatím si v oblasti hodinek rozšiřuji obzory a Sinn vypadá velice kvalitně a profesionálně. :-)

Ano, presne to jsou ony. Uzasne...

Odesláno
  V 9. 11. 2010 v 23:32, 'Kamil' napsal:

Pokud mají hodinky šroubovací korunku, do vody sladké i slané bez problémů, potápění kam doplavu taky. Se Seikama i bez šroubovací korunky.:)

Když hodinky vydržely i koupání v Kamencovém ????u tak slaná a sladká water je v pohodě,jak píše Kamil.
Odesláno

Ja jsem kdysi davno bezne do vody nosival staricke Citizeny model WR200, tedy jen na snorchlovani (hloubka 1-8m), bez problemu. Jedina udrzba bylo kvalitni oplachnuti ve sladke vode.

Odesláno
  V 10. 11. 2010 v 13:13, 'sim' napsal:

Ja jsem kdysi davno bezne do vody nosival staricke Citizeny model WR200, tedy jen na snorchlovani (hloubka 1-8m), bez problemu. Jedina udrzba bylo kvalitni oplachnuti ve sladke vode.

Nerezu,sklu ani gumě slaná voda nevadí je to jen o pocit ...
Odesláno (upraveno)

Jde o tesneni, ne o sklo nebo gumu. Proto se to oplachuje ve sladke vode a i tak je doporucovana vymena tesneni po sezone. Ona totiz i ta nerez umi zkorodovat castecne pod tesenim treba...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

Po ponoru se vzdy vse, tedy komplet vercajk oplachuje sladkou vodou, nejdukladneji vzdy dychaci automatiky a Deco computer. Ono slana voda je slana voda a mas pravdu, ze i nerez dokaze chytit rez, i kdyz ta "hodinarska" bude asi ta nejlepsi.

Odesláno
  V 11. 11. 2010 v 17:52, 'miccalek' napsal:

Nemělo by se také zapomínat na oplach hodinek po horkém a náročném dni, lidský pot je agresivní (třeba ten můj by rozpustil i kámen).

To máš pravdu a této směsce minerálů jsou hodinky vystavovány den co den.

Odesláno

To je pravda, stačí se přece podívat na vintage kousky, když se ještě dělala pouzdra mosazná s galvanickým chromováním. Třeba moje Prim Sport 2 jsou slušně "nahlodané" :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...