Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Na první fotce jsou moje hodinky tak, jak jsem je před pár dny prezentoval v rubrice "Pochlubte se novými přírůstky". Jsou po renovaci u Dušáka, která dopadla na výbornou, ale škrábanec na sklíčku táhnoucí se přes datumovku zůstal, protože safíroví sklíčko (a v podstatě ani minerální) se nedá vyleštit...

Mám od kamaráda, který staví kytary, jakousi bílou řídkou pastu, snad něco s drceným mramorem, a ta prý vyleští všechno. Dal jsem do vrtačky malý filcový kotouček a zkoušel to nejdřív na jiných hodinkách s minerálem, kde byl škrábanec jako hrom. Chvíli jsem se trápil, ale trochu se vyleštil vnitřek toho škrábance a celý se maličko zmenšil, ale celkový efekt tak do 30 %. Tak jsem si řekl, že když to zkusím ručně na safíru, nemohu nic zkazit. Vzal jsem hadérek, nanesl pastu a pěkně palcem začal poměrně velkou silou leštit. A kristepane ono to začalo jít dolu, drápanec, který měl aspoň 12 mm se začal trhat, zkracovat a asi po 10 minutách a cca 15x nanesení pasty byl pryč !!!!! (druhé foto). Zřejmě nebyl hluboký, ikdyž v jednom místě byl dokonce cítit pod nehtem (zkusil jsem to i na eloxovaný proužek lunety, ale tam to nefunguje). Nové sklíčko stojí 4 200 a k tomu přetěsnění za další 2 000. Tak to jsem ušetřil. Ufff...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 2
Návštěvník pitrs182
Odesláno

Mohl bys prosím Tě zjistit od kamaráda o jakou se jedná pastu a napsat to sem? Děkuji :smile_anim:

Odesláno

Dal jsem do vrtačky malý filcový kotouček a zkoušel to nejdřív na jiných hodinkách s minerálem, kde byl škrábanec jako hrom. Chvíli jsem se trápil, ale trochu se vyleštil vnitřek toho škrábance a celý se maličko zmenšil, ale celkový efekt tak do 30 %.

Takze na tom mineralnim skle to nefunguje nebo rucne ano ?

Jinak dobra prace.

Odesláno

Takze na tom mineralnim skle to nefunguje nebo rucne ano ?

Jinak dobra prace.

Chcelo by to tiež skúsiť ručnú prácu, ale možno u zafíru to berie menšie čiastočky a postupne sa škrabanec vyhladí. A u minerálu sa to oddeluje resp. drolí vo väčších kúskoch, tak výsledok nie je uspokojivý.
Odesláno

Super perfektná práca, zvlánutá na jednotku!

U nás v práci máme nástrojárov, ktorý leštia formy na plasty do zrkedlového lesku, tý tvrdia, že čím je materiál tvrdší, tým ide lepšie vyleštiť (nie lahšie, ale lepšie) do vysokého lesku. Používajú nejakú diamantovú pastu v jemnosti 9,6,3 mikrónoy. Strojovo leštia max. do zrnitosti 9 mikrónov, potom iba ručne. Aká to je pasta, alebo výrobca to neviem, lebo to majú v striekačkách bez vignety. Pokúsim sa to zistiť a dám vedieť. Či sa tým dá vyleštiť aj sklo a lebo safír neviem. Ale možno to niekomu pomôže.

Odesláno

Super perfektná práca, zvlánutá na jednotku!

U nás v práci máme nástrojárov, ktorý leštia formy na plasty do zrkedlového lesku, tý tvrdia, že čím je materiál tvrdší, tým ide lepšie vyleštiť

U nás používáme pastu Urdiamant,zrnitost je určená barvou světle žlutá až červená 1 mikron až cca 40mikronů,bude pěkně drahá a dost špatně se s tím leští i tvrdokov,natož safír.Šlo by s tím přeleštit maximálně minerál.sklo.
Odesláno

Chcelo by to tiež skúsiť ručnú prácu, ale možno u zafíru to berie menšie čiastočky a postupne sa škrabanec vyhladí. A u minerálu sa to oddeluje resp. drolí vo väčších kúskoch, tak výsledok nie je uspokojivý.

Tak, tak, do minerálního sklíčka pokusných starých hodinek jsem udělal rýhu obyčejným šroubovákem, musel jsem ale pořádně přitlačit, takže ten vryp byl hlubší a jakoby drolivý.
Odesláno

šíma: Prosim Te, jak se jmenuje kamarad. Zajimaji me ty kytary.

Jsou to kluci Kobrle a Stehno, adresa Praha 7, U Průhonu, najdeš je snadno na webu. Kytarama se zabývají asi 15 let, já je znám asi 12 let a jsou to machři. Kobrle přes elektriky a Stehno přes akustiky.
Odesláno

Jo a ta srágora se jmenuje Finesse - it (je to hlavně na leštění laků) a dodává firma 3M Česko, ale jestli se dá někde koupit, to netuším. :sad01_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...