Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, přemýšlím nad novýma hodinkama. Prošel jsem vývojem noname quartz, casio quartz, automaty čína a ted pošilhávám po něčem dospělejším. Vím že chci obdélníkové pouzdro. Hodinky k obleku. Jestli mechanické nebo baterkové je mi celkem asi jedno pokud bude sekundová ručička běžet plynule :) a cena kolem 13 tis.

měl jsem v ruce Bulova 96A113 a 98A113 a celkem mě zaujali. Nicméně čím déle sleduju zdejší stránky tím více zjišťuju, že nemám absolutně přehled. Pokud budete mít chuť zkuste mi sem hodit něco k inspiraci. Díky. Petr

post-3989-020274100 1289313859.jpg

post-3989-090336500 1289313871.jpeg

Odesláno

Hamilton Jazzmaster square nebo square chrono(ty už budou určitě přes limit,ale třeba jako podnět). Jinak ty nechrona jsem měl v ruce a dost mě škubalo - jsou opravdu skvělé! A u Hamiltonu je kvalita zaručena.

post-3527-048214700 1289315517.jpg post-3527-010672500 1289315517.jpg

Odesláno

Krásné Erardy a Hamiltony, přesto přidám svůj standartní tip pro tyto případy Atlantic Worldmaster Square.

Odesláno

Vím, že v této cenové relaci to je hraběcí rada, ale hranaté hodinky s kulatým strojkem jsou špatně.

Odesláno

Myslíš, že by byly lepší kulaté hodinky s hranatým strojkem? :)

No to jedině za předpokladu, že by byl strojek mnohem větší než pouzdro.

Odesláno

přiznám se, že teď jsem z toho jelen :) něco jako podle etikety nejsou hranate hodinky správně?

jinak díky za podněty.

Ty hamiltony bez komplikaci vypadají opravdu libově. Ty kapky na číselníku jsou libové. Hned po nich wardy.

Je zajímavé, že na živo jsou ty hodinky mnohem koukatelnější než na obrázku. Ty Bulovy mi přisli opravdu pěkné, teď při srovnání jsou jak z poutě.

Odesláno (upraveno)

přiznám se, že teď jsem z toho jelen :) něco jako podle etikety nejsou hranate hodinky správně?

Ale ne, jen jsem si dovolil podotknout, že dle mého názoru by měl tvar pouzdra odpovídat tvaru strojku, resp. naopak. Ale současně uznávám, že v této cenové relaci to je nerealizovatelný požadavek, pokud tedy mají být hodinky nové. Tvarové jsou dnes jen manufakturní strojky, nejlevnější asi Nomos pro Wempe, ale i tak cenově mimo. Ve starších hodinkách by se už najít dalo.

EDIT: Když už jsem u toho, tedy nejen tvar ale hlavně i velikost.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno

Ale ne, jen jsem si dovolil podotknout, že dle mého názoru by měl tvar pouzdra odpovídat tvaru strojku, resp. naopak. Ale současně uznávám, že v této cenové relaci to je nerealizovatelný požadavek, pokud tedy mají být hodinky nové. Tvarové jsou dnes jen manufakturní strojky, nejlevnější asi Nomos pro Wempe, ale i tak cenově mimo. Ve starších hodinkách by se už najít dalo.

EDIT: Když už jsem u toho, tedy nejen tvar ale hlavně i velikost.

to dava smysl, mozna take proto to tady nekonci u jednoho modelu a ja se stim uz smiril. Nomos pro Wempe - ten strojek je moc krasny, stejne jako JLC

jednou si je poridim a diky :)

post-3989-006370800 1289340986.jpg

Odesláno

Já už koukal na ty Hamiltony, podle fotek na webu vypadají nádherně a tady mají Hamiltony renomé značky co dělá kvalitní hodinky za velice přijatelnou cenu, já bych do nich šel. Jako oblekovky budou asi nejlepší volba.

Odesláno

Myslím, že se zase vyrábějí doxa graphic, viděl jsem je někde v obchodě - to je řekl bych klasik v téhle třídě, jen nevím, kdo nyní značku doxa vyrábí, jakej nmaj strojek a tak, ale esteticky jsou v této kategorii kultovní špica.

Odesláno (upraveno)

Doxa Grafic - ciste, stylove, "bauhaus", s chrono i bez. Ja po nich posilhavam jako po obcasnych oblekovkach.

V Koscomu v Praze je maji v quartzu od 7200kc, na webu je nemaji, ale chce to videt, na zivo vypadaji moc fajn. Doxy jsou dostupne i v jinych mestech, zalezi kde je najdes. Jo, ta re-edice je asi pouze v quartzu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

fotky prejate z webu

Upraveno uživatelem martini
Odesláno

Myslím, že i v této cenové realci by se daly vydražit na německém eBay echt-oblekovky Maurice Lacroix Pontos Classical Rectangulaire.

Jsou to automaty, dělají se ve dvou rozměrech pouzdra, černý nebo bílý ciferník a v jednotlivých letech několik různých provedení ciferníků.

Ve vyšších cenových relacích pak přibývají komplikace (day+date/reserve/chronograph).

post-10175-096780200 1289383401.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...