Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po cca roce nošení košil Charles Tyrwhitt potvrzuji velmi dobrou zkušenost. Materiál drží, nikde nelezou nitě, praním neztrácí barvu. Ve srovnání s Marks&Spencer je to jiná třída a za méně peněz. Na začátku jsem byl líný se všelijak složitě měřit a tak jsem opsal velikost právě z košile od Markse (42, tuším 16 a 1/2), rukávy regular a sedí perfektně. Téměř celoroční akce 4 košile za 100 liber je jen další plus.

• po měsíci...
Odesláno

Už nějakou dobu objednávám košile jenom tady. http://www.peterjamesproud.cz/ Přijede pan majitel, do kanceláře nebo domů, naměřeno už mám tak doporučí střih, proberu se asi 150 vzorkama látek, pokecáme a za 2 až 3 týdny mám perfektně padnoucí košile přesně na míru jak k džínám, tak k obleku. Zkoušel jsem kdejakou konfekci i z ciziny, ale kdo jednou vyzkouší ušitou košili, tak už si konfekci nekoupí.

Odesláno

a cena?

Už nějakou dobu objednávám košile jenom tady. http://www.peterjamesproud.cz/ Přijede pan majitel, do kanceláře nebo domů, naměřeno už mám tak doporučí střih, proberu se asi 150 vzorkama látek, pokecáme a za 2 až 3 týdny mám perfektně padnoucí košile přesně na míru jak k džínám, tak k obleku. Zkoušel jsem kdejakou konfekci i z ciziny, ale kdo jednou vyzkouší ušitou košili, tak už si konfekci nekoupí.

Odesláno

V obleku a košilích chodím nonstop. Neměl jsem prostor moc experimentovat a držím se osvědčené klasiky Eterna. Nemáte někdo tip, na nákup v zahraničí? Případně doporučení na něco lepšího? Jde mi hlavně o bílou barvu.

Odesláno

já si vystačim s Marks&Spencer a doplňuje mi to Zara

Platí pro Zaru obecně, že mají dost vyštíhlené střihy? Po neděli se tam chystám na nějaký oblek, protože všude když mi sedí sako, jsou krátké kalhoty a hvězdy typu Koutný, Blažek, OP a spol nejsou ochotné vyměnit spodek z většího čísla - tohle dělají jako "měřenkové šití na míru", to potom vemou dva věšáky, přehodí kalhoty a řeknou si za to 2x vyšší cenu...

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Pánové,

prosím o radu, jelikož jsem už opravdu bezradný. Koupil jsem dvě košile v krejčovství Rexim. Poradili by jste jaký typ kravaty se k nim hodí? Budu rád, když doporučíte i konkrétní značku. Obrázky pocházejí ze stránek Reximu zdroj: http://www.rexim.eu/

Je to ta třetí (d133) - proužek vypadá jako jemný modrý steh a dvaadvacátá (yorkin) velmi jemný tenký modrý proužek. Bohužel obrázky mi nejdou vložit :-(

Kvalita a zpracování super.

Díky moc

Upraveno uživatelem knihomol
Odesláno

Chlapi, chcem sa spytať pravidelnych nakupčích u Charlesa Tyrwhitta-prave som si objednal 4 košele za 100, všetko v poriadku prebehlo, sice som mail čakal o par minut skôr, ale budiž. V ňom som našiel dve protichodne tvrdenia:

Delivery will be by 26th Dec 2011.

Ale zaroveň sa mi pri všetkych zobrazilo out of stock. Pritom som bral tovar, kt vyzeral, že je uplne v pohode, tak neviem, či budem čakať na naskladnenie, alebo mi dodržia termin :suicide_anim:

Budem vdačny za každu radu ;)

Odesláno

Ja nosím najradšej Marks Spencer slim je to dobrý strih na manžetové gombíky prevažne biele z modrými prúžkami alebo čisto biele zo vzorom mám rád svetlé farby :smile_anim: :)

Odesláno

A najlepšie na tých košeliach je to, že nemusíš žehliť :D pekne ju dáš na vešiak a sama sa narovná :D:smile_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Dnes som si prvykrat ohmatal košele od Charlesa Tyrwhitta a zarazila ma hned prva vec-Slim fit su mierne širšie ako classic fit Marks & Spencer :wheelchair:

Za tohoto predpokladu, nechcem nikoho uraziť, ale ake plachty musia byť u CT classic fit ??? :blink:

Naopak tailored fit je na mna takmer ako na mieru.

No aj tak jedna zaujimavosť-MS košele mi robia "boule" dole pri pase, CT naopak hore v oblasti ramien.

Čo sa tyka kvality, nepostrehol som až taky očividny rozdiel, ano, pocitovo su velmi dobre, ale nemal som take šťastie ako niekto, kto tu par stranok dozadu spomenul, že žiadne trčiace nitky, zopar sa ich našlo už pri zbežnom prezreti. Veľmi prijemnym prekvapenim su kostice, prajem všetkym tu radosť zistiť ich pritomnosť pri obliekani a nasledne odhalenie systemu :)

Budem ešte niekedy objednavať u Charlesa ? Pravdepodobne ano, ak prinesie viac "čerstvych" motivov do tailored fitov (okrem rady Black Label, ta je finančne niekde inde).

Odesláno (upraveno)

No tak mně Ježíšek nadělil dvě košile od CT jednu Sea Island a jednu Superfine 180s. Myslím si, že střih je classic. Nejsem vůbec žádný cvalík a cítím se v ní velmi dobře, jelikož nemám rád ten upnutý slim fit. Je to o pocitu, jak se kdo v čem cítí. Tailored fit jsem zatím nezkoušel.

edit překlep

Dnes som si prvykrat ohmatal košele od Charlesa Tyrwhitta a zarazila ma hned prva vec-Slim fit su mierne širšie ako classic fit Marks & Spencer :wheelchair:

Za tohoto predpokladu, nechcem nikoho uraziť, ale ake plachty musia byť u CT classic fit ??? :blink:

Naopak tailored fit je na mna takmer ako na mieru.

No aj tak jedna zaujimavosť-MS košele mi robia "boule" dole pri pase, CT naopak hore v oblasti ramien.

Čo sa tyka kvality, nepostrehol som až taky očividny rozdiel, ano, pocitovo su velmi dobre, ale nemal som take šťastie ako niekto, kto tu par stranok dozadu spomenul, že žiadne trčiace nitky, zopar sa ich našlo už pri zbežnom prezreti. Veľmi prijemnym prekvapenim su kostice, prajem všetkym tu radosť zistiť ich pritomnosť pri obliekani a nasledne odhalenie systemu :)

Budem ešte niekedy objednavať u Charlesa ? Pravdepodobne ano, ak prinesie viac "čerstvych" motivov do tailored fitov (okrem rady Black Label, ta je finančne niekde inde).

Upraveno uživatelem knihomol
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Já od jistý doby preferuju jednoznačně košile na míru, vyplatí se něco málo (a opravdu něco málo, protože ten rozdíl v ceně je často opravdu proti běžné konfekci zanedbatelný) doplatit. A na kvalitě látky, střihu, možnostech "perosnifikace" a samozřejmě i tom, jak košile člověku sedí, se to mnohonásobně vrátí.

Odesláno

Nevím zda to tu už padlo,ale špatné by nemuseli být košile přes Lepremier kde si ji můžete sestavit sami(látka,střih,obšití direk a knoflíků,monogram...atd.)cena zajímavých 1890,-

Lepremier

Máš pravdu, zatím jsem o nich neslyšel nic špatnýho. Na druhou stranu, okolo 2000 mají košile na míre ve spoustě pražských krejčovství, takže ta cena je tak nějak normální. Na netu se dá, na některých např. anglických stránkách, pořídit košile na míru na stejném principu jako u LePremier, tedy že si navolíš kombinaci a zadáš míru. A někdy to bývá levnější. Stačí hledat, jen u toho netu je problém, že když se měříš sám, i podle těch videí, tak se to ne vždy povede hned napoprvé. Což u LePremier odpadá, když tě změří u nich v Pánské pasáži.

Odesláno

Já mohu přidat osobní zkušenost s košilemi Charles Tyrwhitt po cca roce a půl a i při srovnání s násobně dražšími košilemi, které také mám, vychází velmi dobře - neopírají se, drží barvu, kvalita.

A přidám ještě zkušenost s jejich kravatami, kterých už jsem také pár nakoupil - pokud mi ženské chválí kravaty, jsou od nich ... :smile_anim:

Nehledě na to, že se hned pozná, že se jedná o kvalitní provedení, drží tvar a nemuchlají se.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...