Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Skoda ze to nebylo na strankach vystavy napsany v tech pul desaty kdyz jsem se tam koukal. Nicmene ted to tam uz je, takze omluva prijata, v 16:30 dam druhej pokus. :-)

Odesláno

V rámci 600. výročí orloje, Vás také zveme na cyklus přednášek, které jsou pro zájemce zdarma a konají se na Staroměstské radnici v podzemní historické místnosti.

10.2.2011 Čtvrtek 18:00 hod.

Dr. Macháček: Odkryté tajemství Staroměstského orloje - Nové datování, noví tvůrci

16.2.2011 Středa 18:00 hod.

Petr Skála: Technický vývoj Staroměstského orloje

23.2.2011 Středa 18:00 hod.

Radko Kynčl (Národní technické muzeum): Vývoj hodinářství v Českých zemích

28.2.2011 Pondělí 18:00 hod.

Mgr. Petr Nekuža: Vývoj kalendáře a základních časoměrných zařízení

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod.

Ing. Libor Hovorka (PRIM): Historie výroby hodinek PRIM

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Síla a kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod.

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemství přesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod.

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod.

David Knespl: Jakub Čech, orlojník a hodinář

Závazné přihlášky na přednášku zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu .

Více informací na www.600letorloje.cz

ABL, a.s.

pořadatel výstavy

Odesláno
  V 8. 2. 2011 v 15:29, 'tmoris' napsal:

stale jsem nedostal slevovy kupon na vystavu. chtel bych jit tento vikend. mam byt jeste trpelivy, nebo zacit psat SZ?

Jsem na tom stejně, ale Kamil je prý teď pryč, tak to musíme vydržet - snad to začne řešit, až se vrátí. Myslím, že do víkendu to bude OK.
Návštěvník Kamil
Odesláno

Těm, co mě žádali zprávou, jsem kód poslal.

Ještě mě napadá jedna věc. Asi hodně z vás má při registraci na Chronomag uvedenou mailovou adresu, kterou třeba nepoužívá. Zkontrolovali jste si to?

EDIT: Ozvěte se mi přes SZ, kdo jste kód nedostali.

Odesláno

V rámci 600. výročí orloje, se také uskuteční cyklus přednášek, které jsou pro zájemce zdarma a konají se na Staroměstské radnici v podzemní historické místnosti.

10.2.2011 Čtvrtek 18:00 hod. ? 15 volných míst

Dr. Macháček: Odkryté tajemství Staroměstského orloje - Novédatování, noví tvůrci

16.2.2011 Středa 18:00 hod.- 14 volných míst

23.2.2011 Středa 18:00 hod. ? 15 volných míst

Radko Kynčl (Národní technické muzeum): Vývoj hodinářství vČeských zemích

28.2.2011 Pondělí 18:00 hod. ? 16 volných míst

Mgr. Petr Nekuža: Vývoj kalendáře a základních časoměrnýchzařízení

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod. ? 8 volných míst

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod ? 18 volných míst

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Sílaa kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod. ? 3 volná místa

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemstvípřesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod. ? 17 volných míst

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy LuděkSeryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. ? 18 volných míst

Odesláno

Pan Dr. Macháček je nestorem českých orlojobadatelů. Je to on, kdo začátkem 60tých let prozkoumal nově archivem získanou archiválii, opis Táborského Zprávy o orloji pražském (byla vykoupena ze soukromé sbírky), objevil vepsanou poznámku, že datování do roku 1490 je chyba a "účet" za stavbu orloje pro Mikuláše z Kadaně. To, s následným výzkumem Z. Horského vedlo ke změně datování orloje do r. 1410. Nebude to asi moc o hodinkách, ale je to milé vyprávění a kus živé historie.

Odesláno

Přednáška dne 10. 2. 2011 v 18:00 hod. Přednášející: Dr. Macháček "Odkryté tajemství Staroměstského orloje - Nové datování, noví tvůrci".

Přihlášení zájemci o přednášku budou mít sraz v 17:45 hod. u šaten 600 let orloje (po vstupu do Staroměstské radnice jsou umístěné po pravé straně).

Pro nové zájemce o přednášku je k dispozici ještě 11 volných míst. Přihlášky zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu .

Odesláno
  V 9. 2. 2011 v 16:19, 'little_w' napsal:

OT: tak ona to porada slavna agentura ABL, jo? tedy soude podle Katerinina e-mailu. omlouvam se za off-topic, vlastne je mi po tom kulovy.

Sis toho všimnul brzy, když o tom všude mluví a píšou a i na stránkách to mají hned vlevo. :)

Odesláno

Tak jsem dnes navštívil výstavu a myslím, že splnila moje očekávání :) Pravda popisky nebyly moc čitelné, ale s tím jsem si nějak poradil. Trochu mě překvapilo pár chyb v popisech např.ORIS budík 8hodinový/8denní rezerva ... či fakt, že Ulysse Nardin získal jakousi medaily ... také bylo vidět, že Omega má (alespoň v tomto případě) daleko lépe zvládnutou podporu podobných akcí. Celkově se mi to ovšem líbilo a dal bych hodnocení za 1- :)

Odesláno
  V 9. 2. 2011 v 19:19, 'little_w' napsal:

no jo, kdyz ja to vsechno sleduju tak nejak... dost z povzdali ;)

No jo, to jsem si zase nevšimnul já! :)

Odesláno

Dnes jsme s pritelkou byly na vystave a maximalni spokojenost,az na jednu vec bylo tam pomerne horko.jinak vystavka omegy naprosto super.hodne zajimave kousky byly od UN.Celkove maximalni spokojenost asi pudu jeste jednou.Jak to bude s katalogem bude nejaky?

Odesláno (upraveno)

Tak jsem byl na přednášce a musím zde veřejně poděkovat organizátorům:

Vlít jsem těsně po termínu srazu do radnice - a žádná z dam u informací nic nevěděla. Naštěstí jsem si všimnul vstupu na výstavu, kde jsem ve spěchu zakoupil brožuru o orlících a neskrývaný výsměch biletářky s ochrankou , za jakou že to opravdovou "knihu" jsme vysolil kilčo, jsem přerušil otázkou na přednášku - ani netušili.

Opodál jsem si pak všimnul hloučku lidí tvářících se nenápadně - a pak už se spustilo dokonalé dejavu andrgraundový akce osmdesátých let. Přišla nenápadná hezká dívka a ztlumeným hlasem nás, kdo jste přišli na přednášku, poslala do dveří stranou. Zde čekal neformálně oblečený mladík, který nás vedl velmi velmi dlouhou cestou promrzlým pustým ( naštěstí osvětleným) sklepením radnice až do větší sklepní neútulné místnosti, kde bylo pár židlí a za stolkem se choulil děda u mikrofonu, kterým hodlal evidentně příští událost nahrát pro samizdatovou publikaci. Tento děda pak archaickou skvostnou češtinou držel zajímavou a inspirativní přednášku o věcech, o kterých jsem neměl do včerejška ponětí. Po krátké diskuzi víceméně od tématu se všichni stejnou cestou tiše nenápadně rozešli do noční Prahy.

Všichni kromě mě se evidentně znali a byli na jedné vlně. Chybělo jen čůčo, dlouhý vlasy, stranící se chlápek v zeleným párkru, stísněná ostražitost a spiklenecká atmosféra - ona vlastně jen nebyla tak hustá. :D :D

Příště jdu zas. Safi a dknespl - laťka je vysoko, vemte si termosku s horkým čajem, jinak ochraptíte, těším se!! Snad tu kozu napříště podojíme.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)

V rámci 600. výročí orloje, se uskuteční také cyklus přednášek, které jsou pro zájemce zdarma. Konají se na Staroměstské radnici v podzemní historické místnosti.

V závorce uveden aktuální počet volných míst k 11. 2. 2011.

16.2.2011 Středa 18:00 hod. (5 volných míst)

23.2.2011 Středa 18:00 hod. (9 volných míst)

Radko Kynčl (Národní technické muzeum): Vývoj hodinářství v Českých zemích

28.2.2011 Pondělí 18:00 hod. (14 volných míst)

Mgr. Petr Nekuža: Vývoj kalendáře a základních časoměrných zařízení

5. 3. 2011 Sobota 17:30 hod. (1 volné místo)

10.3.2011 Čtvrtek 18:00 hod (13 volných míst)

Martin Šafránek (W&F Atelier): Nezávislí hodináři - Síla a kult osobnosti

15.3.2011 Úterý 18:00 hod. ( obsazeno)

PhDr. J. Ondráček (Hodinářská škola Jihlava) Tajemství přesnosti mechanických hodinek

15.3.2011 Úterý 18:45 hod. (14 volných míst)

p. Luděk Seryn :Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn

21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. (12 volných míst)

Upraveno uživatelem Katerina82
Odesláno

Ahoj, tak přeci jen píšu :-). Co se týká přednášky, tak to byl trošku průšvih, protože onemocněl kolega, který ji organizoval. Jinak za toho mladíka děkuji:). Další přednášky přesuneme nahoru do historických sálů. Zřejmě Jiříkův, nebo kaple. Pokladní budou od teď důkladně informováni o přednáškách (díky za info cigi), takže se na ně můžete na místě obrátit. Jinak v pondělí budou na webu přesnější informace (přesné místo srazu, kontaktní osoba atd..). Popisky jsou již zvětšeny a ještě ladíme drobné chyby. Přiští týden budeme instalovat nové panely a přibudou exempláře historických hodin ze Štefánikovy hvězdárny. Každopádně velmi děkuji za veškeré podněty. Jedná se v podstatě o nultý ročník, který má své dětské nemoci. Ricous dej mi prosím vědět, až se budeš na výstavu chystat a určitě přístup vymyslíme. Na konci příštího týdne jde do tisku katalog.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...