Jay Doll Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Tak to mě vůbec nenapadlo. A když někdo jezdí často sockou, tak by je měl potom ale nosit na pravé ruce ne? Jelikož se drží tyče nahoře levou rukou s hodinkami, tak je korunka logicky směrem nahoru a tím jsou hodinky méně přesné.
dknespl Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 V 16. 3. 2011 v 11:49, 'Jay Doll' napsal: Tak to mě vůbec nenapadlo. A když někdo jezdí často sockou, tak by je měl potom ale nosit na pravé ruce ne? Jelikož se drží tyče nahoře levou rukou s hodinkami, tak je korunka logicky směrem nahoru a tím jsou hodinky méně přesné. Nejlepší by bylo každého vybavit speciálním měřícím zařízením s akcelerometrem a gyroskopem a změřit jeho individuální způsob nošení hodinek a na tento jeho osobnostní profil navrhnout a postavit hodinky, u chudších soudruhů alespoň individuálně seřídit konfekční kus. :-)
Jay Doll Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Jo, to by byly optimální hodinky na míru
robcio Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Včera jsem navštívil tuto výstavu s bráchou,moc se nám líbila,krásný kousky.
romulada Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 V 16. 3. 2011 v 9:28, cigi napsal: Jestli na takový burze mrkneš na V4, ladičkový primky, jejich zbrusu nový kalibr, nebo limitku bulova, tak máš recht, nafoukanče, jeď si tam, když budeš línej, sfoukneš to i ebay. Vyjádření vlastního názoru je nafoukanost? Pak bych se měl zřejmě omluvit, že jsem nebyl z výstavy tak nadšený jako ty. Myslím však, že toho vím o hodinkách a historii hodinářství docela dost, přinejmenším si troufám tvrdit, že jsem určitě vyzkoušel podstatně víc hodinek než ty. P.S.:ladičkové Primky mě opravdu nijak neohromily.
romulada Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 V 16. 3. 2011 v 9:28, cigi napsal: Jestli na takový burze mrkneš na V4, ladičkový primky, jejich zbrusu nový kalibr, nebo limitku bulova, tak máš recht, nafoukanče, jeď si tam, když budeš línej, sfoukneš to i ebay. Vyjádření vlastního názoru je nafoukanost? Pak bych se měl zřejmě omluvit, že jsem nebyl z výstavy tak nadšený jako ty. Myslím však, že toho vím o hodinkách a historii hodinářství docela dost, přinejmenším si troufám tvrdit, že jsem určitě vyzkoušel podstatně víc hodinek než ty. P.S.:ladičkové Primky mě opravdu nijak neohromily.
Apep Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Na nám všem dobře známém PhotoWatches.eu jsou od Kibiho pěkné fotky z výstavy (v rámci možností v daných podmínkách) - ale už se na ty stránky jistě řada z členů našeho fóra jistě podívala, takže Vám jistě neříkám žádnou novinku
Petr_P Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Předmět: foto z výstavy 600 let orloje V 16. 3. 2011 v 16:43, 'Apep' napsal: Na nám všem dobře známém PhotoWatches.eu jsou od Kibiho pěkné fotky z výstavy (v rámci možností v daných podmínkách) - ale už se na ty stránky jistě řada z členů našeho fóra jistě podívala, takže Vám jistě neříkám žádnou novinku Pro ty, co neradi něco hledají, tak ty fotografie jsou tady: http://info.photowatches.eu/2011/03/vystava-600-let-orloje-cast-1/ http://info.photowatches.eu/2011/03/vystava-600-let-orloje-%e2%80%93-cast-2/ http://info.photowatches.eu/2011/03/vystava-600-let-orloje-%e2%80%93-cast-3/
safi Odesláno 16. března 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. března 2011 V 16. 3. 2011 v 16:17, 'romulada' napsal: V 16. 3. 2011 v 9:28, 'cigi' napsal: Jestli na takový burze mrkneš na V4, ladičkový primky, jejich zbrusu nový kalibr, nebo limitku bulova, tak máš recht, nafoukanče, jeď si tam, když budeš línej, sfoukneš to i ebay. Vyjádření vlastního názoru je nafoukanost? Pak bych se měl zřejmě omluvit, že jsem nebyl z výstavy tak nadšený jako ty. Myslím však, že toho vím o hodinkách a historii hodinářství docela dost, přinejmenším si troufám tvrdit, že jsem určitě vyzkoušel podstatně víc hodinek než ty. P.S.:ladičkové Primky mě opravdu nijak neohromily. Ono jejich hodnota je spíše historická, než estetická (dle dnešních standardů).
Petr_P Odesláno 16. března 2011 Nahlásit Odesláno 16. března 2011 Předmět: Přednášky - PhDr. Jaromír Ondráček ?Tajemství přesnosti mechanických hodinek? + Luděk Seryn ?Historie a současnost hodinářské firmy Luděk Seryn? V 16. 3. 2011 v 9:11, 'mbaud' napsal: Pan Ondráček z jihlavské hodinářské školy osvětlil jaké vlivy ovlivňují přesnost hodinek, jak je kompenzovat a ozřejmil proč se mají nosit hodinky na levé ruce. Velmi zajímavá byla i následná přednáška Luďka Seryna, který si velmi zakládá na ruční práci. Ve své přednášce ukazoval fotografie z výroby jednotlivých pouzder, korunek a popisoval jaké těžkosti výrobu provázejí. Musím říci klobouk dolů. Já se přidám s poděkováním k mbaudovi. Dvojice přednášek za sebou ? to byl neskutečný dvouapůlhodinový chronomagorský nářez. Jinými slovy kdo tam nebyl, tak jako by nebyl. 1) PhDr. Jaromír Ondráček ? velezkušený pedagog a perfektní prezentátor. Krásně a jednoduše vysvětlil, co všechno ovlivňuje (ne)přesnost mechanických hodinek a co všechno hodináři vykoumali, aby to dále zlepšili (myšleno ve světě mechanických hodinek). Ano, jednou z fintiček je i optimalizace technického řešení strojku hodinek s normální setrvačkou na nošení na levé ruce (respektive nejčastější polohy levé ruky). Využívá se závislosti přesnosti chodu setrvačky na její poloze v gravitačním poli (neboť těžiště setrvačky není shodné s osou jejího otáčení). A byla tam zmíněna spousta dalších technických a technologických vychytávek. A protože doktor Ondráček je pedagogem Hodinářské školy Jihlava, tak musí řešit i otázku hodinářských učebních textů ? malý přehled toho, co už je dnes a co bude výhledově během pár let vydáno je na tomto odkazu. 2) Luděk Seryn ? odchovanec doktora Ondráčka, navíc vyučený zlatník. Pokud by se oficiálně vyznamenávalo za pozitivní chronomagorství, tak pan Luděk Seryn by musel dostat řád 1. třídy! Důsledná ?one-man, hand-made, in-house? výroba kompletních pouzder/ciferníků/ručiček/atd. s minimalistickým použitím strojního obrábění (opět in-house). Co kus to originál, zpravidla ve zlatě. Každý designově unikátní kousek zabere mnoho měsíců od designu až po finální kompletaci. Běžnou záležitostí je chirurgická práce pod mikroskopem s desetinásobným zvětšením. Co mě ale odrovnalo nejvíce, byla výroba vlastních nerezových mikrošroubků s délkou závitu do 1 mm. Pod mikroskopem a ještě si dělal vlastní (mikro)řezné nástroje. Skoro na koleně. Kdo neviděl, neuvěří. Už to tady na Chromagu bylo, ale tenhle velmi mladý pán si rozhodně zaslouží vaši pozornost a proto uvádím odkaz na jeho webové stránky. Děkuji :notworthy:
cigi Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 (upraveno) V 16. 3. 2011 v 16:17, 'romulada' napsal: [Vyjádření vlastního názoru je nafoukanost? Pak bych se měl zřejmě omluvit, že jsem nebyl z výstavy tak nadšený jako ty. Myslím však, že toho vím o hodinkách a historii hodinářství docela dost, přinejmenším si troufám tvrdit, že jsem určitě vyzkoušel podstatně víc hodinek než ty. P.S.:ladičkové Primky mě opravdu nijak neohromily. Neodpověděl jsi mi, jesli na tý burze v Německu, se kterou tu výstavu srovnáváš, uvidíš tyhle věci a nevím, co tě bere ani kolik jsi v životě vyzkoušel hodinek, nicméně tvůj vlastní vyjádřený názor, že výstava je ostuda, považuji za nafoukaný, píšu proč. Nepíšu a nemyslím si, že by ses za svoje názory měl omlouvat a vítám, žes ho napsal. Upraveno 17. března 2011 uživatelem cigi
Katerina82 Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 (upraveno) V rámci 600. výročí orloje, se uskuteční také cyklus přednášek, které jsou na Staroměstské radnici pro zájemce zdarma. V závorce uveden aktuální počet volných míst ke dni 17. 3. 2011. 21.3.2011 Pondělí 18:45 hod. (8)David Knespl: Jakub Čech, orlojník a hodinářSraz bude v 18:30 hod. u šaten 600 let orloje (jsou umístěné po pravé straně po vstupu do Staroměstské radnice) Závazné přihlášky na přednášku zasílejte na e-mail: k.kratinova@abl.eu . Upraveno 18. března 2011 uživatelem Katerina82
romulada Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 V 17. 3. 2011 v 16:55, 'cigi' napsal: Neodpověděl jsi mi, jesli na tý burze v Německu, se kterou tu výstavu srovnáváš, uvidíš tyhle věci a nevím, co tě bere ani kolik jsi v životě vyzkoušel hodinek, nicméně tvůj vlastní vyjádřený názor, že výstava je ostuda, považuji za nafoukaný, píšu proč. Nepíšu a nemyslím si, že by ses za svoje názory měl omlouvat a vítám, žes ho napsal. No - myslím, že je tam k vidění z historie dokonce víc než na výstavě, samozřejmě, že to není vyrovnané ve skleněných vitrínkách s popisky, ale pokud jsi někdy byl třeba na burze military, tak musíš uznat, že skvostných kousků je k vidění dost. Nebo stačí projít několik antiků ve Vídni, Norimberku, Stuttgartu nebo jen výlohy dealerů. Když projdeš obchody v Pařížské, tak narazíš taky na docela slušný sortiment: Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron Constantin, IWC, Rolex, Hublot, Jaeger LeCoultre, Cartier a mnoho dalších. Myslím si, že na to, jakou měla ta akce propagaci - je to tunel jako hrom, dělám v reklamě přes šestnáct let, takže dokážu odhadnout, kolik se za kampaň utratilo a opravdu to musela být darda, která se investorovi nemůže vrátit. Nevěřím tomu, že firma ABL to udělala z lásky k milovníkům hodinek, tím spíše, že se jedná o bývalou firmu nynějšího ministra! To je jeden z důvodů, proč jsem tak kritický.
jb1305 Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 V 18. 3. 2011 v 18:15, 'romulada' napsal: No - myslím, že je tam k vidění z historie dokonce víc než na výstavě, samozřejmě, že to není vyrovnané ve skleněných vitrínkách s popisky, ale pokud jsi někdy byl třeba na burze military, tak musíš uznat, že skvostných kousků je k vidění dost. Nebo stačí projít několik antiků ve Vídni, Norimberku, Stuttgartu nebo jen výlohy dealerů. Když projdeš obchody v Pařížské, tak narazíš taky na docela slušný sortiment: Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron Constantin, IWC, Rolex, Hublot, Jaeger LeCoultre, Cartier a mnoho dalších. Myslím si, že na to, jakou měla ta akce propagaci - je to tunel jako hrom, dělám v reklamě přes šestnáct let, takže dokážu odhadnout, kolik se za kampaň utratilo a opravdu to musela být darda, která se investorovi nemůže vrátit. Nevěřím tomu, že firma ABL to udělala z lásky k milovníkům hodinek, tím spíše, že se jedná o bývalou firmu nynějšího ministra! To je jeden z důvodů, proč jsem tak kritický Zklamání . Promiňte vystavovatelé ,dámy i pánové ,ale pro člověka,který si občas projde Pařížskou a okolí a něco si přečte je výstava trochu zklamáním.Ano - pěkné kousky staré i nové ,ale po masívní reklamě ...Chápu,že lesník z hájenky může být oslněn a dal bych i 1.000 vstupné za celodenní výstavu,ale za půl hodiny po prohlíce zajímavých kousků jsem vypadl ven s hořkým pocitem ...
wen Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 V 18. 3. 2011 v 18:15, 'romulada' napsal: No - myslím, že je tam k vidění z historie dokonce víc než na výstavě, samozřejmě, že to není vyrovnané ve skleněných vitrínkách s popisky, ale pokud jsi někdy byl třeba na burze military, tak musíš uznat, že skvostných kousků je k vidění dost. Nebo stačí projít několik antiků ve Vídni, Norimberku, Stuttgartu nebo jen výlohy dealerů. Když projdeš obchody v Pařížské, tak narazíš taky na docela slušný sortiment: Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron Constantin, IWC, Rolex, Hublot, Jaeger LeCoultre, Cartier a mnoho dalších. Myslím si, že na to, jakou měla ta akce propagaci - je to tunel jako hrom, dělám v reklamě přes šestnáct let, takže dokážu odhadnout, kolik se za kampaň utratilo a opravdu to musela být darda, která se investorovi nemůže vrátit. Nevěřím tomu, že firma ABL to udělala z lásky k milovníkům hodinek, tím spíše, že se jedná o bývalou firmu nynějšího ministra! To je jeden z důvodů, proč jsem tak kritický. Nejradši bych tě za ty řeči nakopal někam!!! Jak si můžeš dovolit vykřikovat taková ho.na??? Výstavu jsem organizoval já a světe div se z lásky k hodinkám. Akce je samozřejmě prodělečná, ale s tím se počítalo od začátku. Navíc jsme měli mediální partnery. Chudáku....
accutron Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 V 18. 3. 2011 v 21:14, 'jb1305' napsal: Zklamání . Promiňte vystavovatelé ,dámy i pánové ,ale pro člověka,který si občas projde Pařížskou a okolí a něco si přečte je výstava trochu zklamáním.Ano - pěkné kousky staré i nové ,ale po masívní reklamě ...Chápu,že lesník z hájenky může být oslněn a dal bych i 1.000 vstupné za celodenní výstavu,ale za půl hodiny po prohlíce zajímavých kousků jsem vypadl ven s hořkým pocitem ... Já osobně jsem velmi rád, že tuto výstavu někdo vymyslel a dokázal zorganizovat. Klobouk dolu. Jsem přesvědčen, že i s odstupem několika let se o ní bude mluvit jen v dobrém. Některé kousky, které jsou na výstavě prezentovány v Pařížské ulici nikdy neuvidíš ani kdyby jsi tam chodil každý den a nejen občas, jak píšeš ve svém příspěvku. Poznámka: Nejsem lesník ani nepocházím z hájenky.
accutron Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 V 18. 3. 2011 v 18:15, 'romulada' napsal: No - myslím, že je tam k vidění z historie dokonce víc než na výstavě, samozřejmě, že to není vyrovnané ve skleněných vitrínkách s popisky, ale pokud jsi někdy byl třeba na burze military, tak musíš uznat, že skvostných kousků je k vidění dost. Nebo stačí projít několik antiků ve Vídni, Norimberku, Stuttgartu nebo jen výlohy dealerů. Když projdeš obchody v Pařížské, tak narazíš taky na docela slušný sortiment: Audemars Piguet, Patek Philippe, Vacheron Constantin, IWC, Rolex, Hublot, Jaeger LeCoultre, Cartier a mnoho dalších. Myslím si, že na to, jakou měla ta akce propagaci - je to tunel jako hrom, dělám v reklamě přes šestnáct let, takže dokážu odhadnout, kolik se za kampaň utratilo a opravdu to musela být darda, která se investorovi nemůže vrátit. Nevěřím tomu, že firma ABL to udělala z lásky k milovníkům hodinek, tím spíše, že se jedná o bývalou firmu nynějšího ministra! To je jeden z důvodů, proč jsem tak kritický. O jakém tunelu to píšeš? Já žiju v domnění, že to celé platí ABL a jestli na tom prodělá a nebo vydělá je jen věc ABL.
Apep Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 V 21. 3. 2011 v 10:14, 'accutron' napsal: Já osobně jsem velmi rád, že tuto výstavu někdo vymyslel a dokázal zorganizovat. Klobouk dolu. Jsem přesvědčen, že i s odstupem několika let se o ní bude mluvit jen v dobrém. Některé kousky, které jsou na výstavě prezentovány v Pařížské ulici nikdy neuvidíš ani kdyby jsi tam chodil každý den a nejen občas, jak píšeš ve svém příspěvku. Poznámka: Nejsem lesník ani nepocházím z hájenky. Já lesník jsem a z hájenky pocházím, přesto si nemyslím, že bych měl mít podle jb1305 nižší nároky na kvalitu čehokoliv (kde jb1305 k tomuhle názoru přišel, mi je záhadou), včetně téhle výstavy, takže naprosto souhlasím s accutronem a pořadatelům výstavy za jejich práci děkuji.
volbeat Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 výstava byla super až na toho uvaděče...u tygra jsem si dal tři kousky a nutně jsem potřeboval, borec povídá, že hajzlík na radnici není, tak sem to přetrpěl a při odchodu na něj na chodbě samozřejmě narazil...
romulada Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 V 20. 3. 2011 v 16:18, 'wen' napsal: Nejradši bych tě za ty řeči nakopal někam!!! Jak si můžeš dovolit vykřikovat taková ho.na??? Výstavu jsem organizoval já a světe div se z lásky k hodinkám. Akce je samozřejmě prodělečná, ale s tím se počítalo od začátku. Navíc jsme měli mediální partnery. Chudáku.... No, nevím, jak vypadáš hochu, ale myslím, že abys mě někam nakopal, tak bys musel nejdřív ještě spapat hodně polívčičky! Neboj, ještě pár výstav a taky se to naučíš!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se