Přejít na obsah

Jak poznám originál Omegy.

sodik

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • po měsících...

Ahoj, co myslíte, je to nějaká kulišárna, nebo by to mohlo být OK? Nebývají dílky tahu se šipkami u spony?

Díky

https://obleceni.bazos.cz/inzerat/65728723/Omega-Speedmaster-Moonwatch-Professional.php

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na těch moonech nic špatného nevidím. Nemám svoje moony u sebe, ale myslím, že ta šipka je tam správně. I u pouzdra je čep, který spojuje první dílek tahu s koncovým dílkem.

Odkaz ke komentáři

Díky za reakce.

Má tam toho na bazoši za víc než 2 miliony, takže spíš business, než prodej vlastních použitých hodinek...

Ještě jeden dotaz - nezdá se mi ta ošoupaná kartička a vůbec to "příslušenství" mi přijde kapku jeté ke dvouletým hodinkám. Neměly by být hodinky to nejopotřebovanější že všeho?

Odkaz ke komentáři

Já na tom příslušenství nic moc odrbaného nevidím. Malou červenou knížku s nápisem "Customer Service" já sám v balení moonů nemám. Bůh ví, co to je, protože všechno info by mělo být v tlusté červené brožuře. Jinak koženková červená krabice vypadá celkem netknutě, a ta často bývá dost opotřebovaná, pokud je často používaná. Žádnou konspiraci bych v tom neviděl. Slušné moony za slušnou cenu a komplet balení k dobru. Raději mít dodrbané krabice a hodinky ve slušném stavu než naopak :) Jo a díval jsem se na svoje moony a šipku u koncového článku mám taky.  

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ty jo kluci vim ta cena je dost nízko, ale jak to poznat :D

Tyhle podvody by se měli trestat... :(

Pokud tě netrkne cena, tak si to na netu srovnej s fotkama origo, tohle je zrovna hodně špatnej fake - lunta, tah, dýnko, spona.

Koukni na tohle a porovnej si to

Odkaz ke komentáři

Tak jsou ok, pokud mas za cil koupit napodobeninu originalu :)  Jak laik pozna original? Je to o pouziti selskeho rozumu. Chapu ze pro laika je tezke poznat fejk, ale prave proto je treba to porovnat fotky a cenovky s  informacema z netu, je to jen o casove investici. Pak neni treba byt mozkovej chirurg, aby ti doslo, ze hodinky nabizene za 20tinu ceny obvykle u originalu proste nemuzou byt prave Omegy.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj, dostaly se ke mně jedny vintážní omegy, ale abych pravdu řekl nejsem si úplně jistý pravostí. Byl jsem s něma u hodináře, kde mi bylo řečeno, že je všechno autentické, ale vzhledem k tomu, že jsem dost skeptický člověk, tak se rád poradím i s nějakýma chronomagorama.  :thumbsup_anim:

Jsem toho názoru, že strojek je autentický, ale s největší pravděpodobností výjmutý z kapesních omeg a přehozený do neorigo pouzdra. Ale nejvíc mi vrtá hlavou ten ciferník, zejména kvůli tvaru loga, které je krapet užší než loga na běžných vintage kouscích.

A hlavně jsem nikde nenašel podobnou variantu s černým ciferníkem. Co myslíte?

post-40757-0-08594600-1484248520_thumb.jpg

post-40757-0-44499700-1484248532_thumb.jpg

post-40757-0-79675100-1484248550_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jasan, někdo vzal strojek zbylý z kapesních hodinek a vyrobil náramkové hodinky. Dřív se tohle dělalo hodně často a podobných předělávek dodnes existuje spousta.

Omega je tedy pouze strojek, bohužel ale s ufiknutým čepem na vteřinovku, protože ciferník bez vteřinovky je mnohem jednodušší na výrobu.

Ale jinak nevypadají špatně. Viděl bych to asi takhle: zkusit přesvědčit hodináře, jestli by nedokázal něco udělat s tím čepem vteřinovky a opravil strojek (vidím tam komunistický vlásek - táhne ho to ke straně :) ), pak nechat natisknout lepší ciferník a budou z toho parádní velké hodinky s hezkým, starodávným vzhledem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...