Přejít na obsah

Android

Doporučené příspěvky

neresil tu nekdo prechod s diarem ze Symbianu 60 (Nokie E52) na Android (SGS2)?

navody na prevod na webu mi nejak nefunguji... (umi z telefonu vytahnout kazdou schuzku zvlast jako vcs, i jsem zkousel je davkou spojit vsechny do jednoho, ale nejde mi to...)

Diky

taky si s radosti prectu zkusenosti s androidima diarema, ktery jdou synchronizovat s gmailovym diarem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zprovoznění tabletu pokračuje...

... zatím jsem tam dal první app - správce souborů Total Commander. Vzal jsem ho, že ho mám i doma na PC, ovšem tablet verze mi zatím přijde dost ořezaná.

Dále jsem si sepsal, co za aplikace bych tak využil. Můžete mi říct, co v rámci daného typu využívate vy?

- antivir
- mapy / GPS
- nějaký "office", tj. min. čtení + psaní *.doc, ev. xls
- přehrávač hudby / videa (může být separátně či jeden)
- prohlížeč obrázků
- browser

(když tak dejte ctrl+c seznam výše a pište, co máte...)

Odkaz ke komentáři

Já osobně používám tyto programy:

antivir:   Avast

mapy:  Mapy.cz jsou offline zaberou cca 300 MB (podrobné, jsou tam i čísla popisné)

přehravač: Poweramp je placený (přehravač hudby)

prohlížeč: to co tam je. Galerie

Browser: Opera

Upraveno uživatelem Freddy14
Odkaz ke komentáři

- antivir- AVG free
- mapy / GPS... offline iGO, ale musel bys googlit
- nějaký "office", tj. min. čtení + psaní *.doc, ev. xls mam koupený Office Suite, v akci za dvacku, pro tablet plná cena 250 kč
- přehrávač hudby / videa (může být separátně či jeden) MX Player free

- prohlížeč obrázků... default
- browser... Dolphin Browser, nový vzhled trochu chaotický, ale jinak dobré

co bych doporučil je Appsales, program, který zobrazí programy a hry ve slevě... celá série Modern Combat dolar/kus :)

Swype, klávesnice... slovník je fakt docela vychytaný i diktování funguje

Battery Disc premium... taková blbůstka, kruhový widget s procenty baterie, umí i teplotu, volty

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Stáhnul jsem ty Mapy.cz, ovšem když vypnu wi-fi, nejde v nich vyhledávat... :-(

Co to má být? Přece nějaká databáze míst zabírá proti map. podkladu nula nula nic... nebo to je "kurvítko"?

Já osobně používám tyto programy:

antivir:   Avast

mapy:  Mapy.cz jsou offline zaberou cca 300 MB (podrobné, jsou tam i čísla popisné)

přehravač: Poweramp je placený (přehravač hudby)

prohlížeč: to co tam je. Galerie

Browser: Opera

Odkaz ke komentáři

Za mě takto:

- antivir - nepoužívám
- mapy / GPS  - defaultní Google Maps kvůli výborné navigaci. Vyžadují ovšem připojení k internetu.
- nějaký "office", tj. min. čtení + psaní *.doc, ev. xls - OfficeSuite Pro 7 (těžko najdeš něco komplexnějšího a lepšího)
- přehrávač hudby / videa (může být separátně či jeden) - PowerAmp, BSPlayer FREE (umí přehrávat video i z domácí sítě, nemusíš to nahrávat do tabletu)
- prohlížeč obrázků - defaultní galerie
- browser - ES File Explorer (dle mého mnohem přehlednější a účelnější než celý TC)

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

ES File Explorer mam taky

... na práci se soubory jedinečná věc. Zkoušel jsem i ten Total Commander, ale to bylo pro mě naprosté zklamání. Hlavně ta nepřehlednost. Práce s ES File Explorerem je fakt intuitivní, že si ani neumím představit, jak líp by to ještě mohlo jít. A navíc má všechno, co je pro práci se soubory třeba. Krom práce na lokálním úložišti je tam i přístup ke kloudovým diskům, takže nejsou třeba další jednoúčelové aklikace, a pak je tam taky FTP, jak klient, tak i server. Prostě komplexní nástroj.

Odkaz ke komentáři

Stáhnul jsem ty Mapy.cz, ovšem když vypnu wi-fi, nejde v nich vyhledávat... :-(

Co to má být? Přece nějaká databáze míst zabírá proti map. podkladu nula nula nic... nebo to je "kurvítko"?

V příští verzi už by to mělo být. Já osobně to ale používám minimálně.

Odkaz ke komentáři

Za mě takto:

- antivir - nepoužívám

- mapy / GPS  - defaultní Google Maps kvůli výborné navigaci. Vyžadují ovšem připojení k internetu.

- nějaký "office", tj. min. čtení + psaní *.doc, ev. xls - OfficeSuite Pro 7 (těžko najdeš něco komplexnějšího a lepšího)

- přehrávač hudby / videa (může být separátně či jeden) - PowerAmp, BSPlayer FREE (umí přehrávat video i z domácí sítě, nemusíš to nahrávat do tabletu)

- prohlížeč obrázků - defaultní galerie

- browser - ES File Explorer (dle mého mnohem přehlednější a účelnější než celý TC)

Zkusim nabidnout muj provereny vyber:

- antivir netreba

- offline mapy BeOnRoad s Openstreet mapama (zadarmo a vcelku postacuje)

- Kingsoft office (zadarmo)

- muzika PowerAmp (nastaveni) a Pwstar+ (hudba z youtube na pozadi)

- obrazky QuickPic (rychlost, povolene adresare)

- soubory SolidExplorer (dve okna)

- FastReboot (rychly restart zasekaneho telefonu)

- KeePassDroid (hodne hesel)

A pak na spoustu veci staci zakladni google appky.. po dlouhem laborovani jsem se treba vratil k zakladnimu jednoduchemu fotaku a staci.. :-)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4

Odkaz ke komentáři

Děkuji za info, pánové.

Zkoušení pokračuje dál, takže se podělím o zkušenosti.

TC fakt nic moc, tak jsem stáhnul ten ES File Explorer. No, asi je to lepší, nicméně jsem odkojen dvěmi okny vedle sebe už z DOSu, takže se s tím budu asi ještě nějakou chvíli sžívat.

Mapy.cz - no, za ty peníze... :-) furt lepší než drátem do oka. Hledání zatím oželím.

Jinak aplikace, co musí (=chtějí) být furt on-line, předem zavrhuju. Tablet nemá SIM a hlavně u navigace, kde ani GSM signál není všude je to naprosto mimo mísu.

Jako office jsem stáhnul na zkoušku ten Kingsoft office. Office Pro by asi bylo lepší, ale zatím mám nechuť k předání dat o plat. kartě Googlu...

Jinak jsem narazil na jeden delikátní problém:

Pokud spustím nějakýho průzkumníka obrázků - defaultní Asus Studio nebo Galerie, tak mi hned zobrazí náhledy všech složek s obrázkama co v tabletu jsou. No a problém je, že řada z nich není jaksi veřejných... nechci pak říkat třeba přítelkyni "ne", až řekně "hele, půjč to sem, mrknu se na net", aby na ní pak náhodou nevypadliy při nevhodném kliknutí nevhodné fotky (třeba hodinek, he, he...)

V PC tohle mám zahrabáno hluboko v adresářích, kam nikdo neleze (navíc pod jsou přístupné jen pod admin právy), mám vypnutou historii a pokud zapnu prohlížeč obrázků (nějaký Zoner), tak se zapne na posledním prohlíženém adresáři.

Má nápad jak tohle nějak ošéfovat?

Odkaz ke komentáři

.

Jinak jsem narazil na jeden delikátní problém:...

celkem obvyklý problém :-) je na to spousta aplikací. nepř: https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.menue.photohider.international&hl=cs

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kii.safe&hl=cs

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shield.brightnessmanager&hl=cs

vyzkoušej si jich víc. každýmu pasuje něco jinýho.

jinak jsou i aplikace kam dáš kontakt co já vím třeba na milenku a když ti volá nebo píše tak se nemusíš bát

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thinkyeah.privatespacefree

Odkaz ke komentáři

já používám občas navigaci MapFactor. mapy offline z Open Street map ale mělo by to umět použít i placené Tomtom. Ty open mapy jsou trošku svérázné, tvoří je uživatelé takže někde jsou snad i králičí pěšinky a jinde zas vesnice zobrazené jen jako nápis. I na telefonu nejnižší třídy to chodí dostatečně rychle. Jednou jsem to trápil po Brně, schválně odbočoval jinam a tak podobně a stíhalo to přepočítávat. Jen jednou, když jsem jel úplně opačně tak mě to chtělo poslat do vazební věznice.

Odkaz ke komentáři

MapFactor má příjemné prostředí, intuitivní nabídku ale:

1) mapy od tomtomu jsou aspoň tak mě to bylo sděleno pouze jako celý balík, což vzhledem k tomu že navigaci v telefonu použiju 3x do roka, takže celou Evropu prostě ne

2) free mapy jsou velmi svérázné, i přes všelijaké nastavení mě to tahalo furt bůhví kama a jako bonus, přes pěší zónu... a když jsem odbočil tak po 4x přepočítávání se to zvenclo a cíl, který byl po dvou km najednou deset, tak jsem zastavil a úplně jiná adresa :D , toto se mi boužel stalo víckrát, když jsem podobně jako PePASFI testoval...pak jak píše PepaSFI, když není něco zpracováno je to průser... obligátně vesnice bez ulic, najdu vesnici- poté následuje ulice a někde je obligátně CENTRUM a poté čísla baráku.... zrovna vesnice kam jsem jel neměla ani tu volbu centrum a bez zadání ulice mě to nepustilo dál

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

Co se týče těch delikátních fotek, tak to je vyřešeno. Stáhnul jsem KeepSafe a přes drobné nelogičnosti to poměrně splňuje co jsem chtěl.

Akorád nesmíte zapomenout dávat adresářům správná jména, jinak se vám tam (v průzkumníkovi souborů) můžou zobrazit prázdné adresáře s názvy jako "sex-boubelky", "sez-zvířátka" atd. :-)

Odkaz ke komentáři

neresil tu nekdo prechod s diarem ze Symbianu 60 (Nokie E52) na Android (SGS2)?

navody na prevod na webu mi nejak nefunguji... (umi z telefonu vytahnout kazdou schuzku zvlast jako vcs, i jsem zkousel je davkou spojit vsechny do jednoho, ale nejde mi to...)

Diky

taky si s radosti prectu zkusenosti s androidima diarema, ktery jdou synchronizovat s gmailovym diarem

Existuje prográmek, který to krásně převede. Na 14dní je zdarma, ale název nevím zkus vygooglit.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...