Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Od Samurajů přez Moonwatche k Rolex Submariner, mající dnes již jiného majitele, jsem se dopracoval k Orlíkům, které se mi vždy líbily. Jedná se o jubilejní sérii v počtu 45 kusů, ty mé s výrobním číslem 10 041.

Pár slov k technickému popisu:

pouzdro - nerez ocel, která je pomocí pískování na povrchu sametově zmatněna,

kalibr - 50 bez incablocu, uložen ve speciálním tlumícím kroužku proti nárazu, garantovaná přesnost chodu od -20

s/d do +40 s/d, mně dělají po 3 dnech asi +10 s/d,

sklo - neprůstřelné Bullet Proof, ze spodní strany opatřené antireflexní vrstvou,

otočný kroužek - opatřen černou vypalovací barvou, na kterém je natisknuta bílá stupnice,

luminiscence - Super-LumiNova, po nasvícení mně vydržela svítit v noci 6 až 8 hod.,

vodotěsnost - 6 ATM

S hodinkami přišla i knížka Prim Orlík ( Libor Hovorka ), ve které se mimo jiné píše, že původní prototyp Orlíků byl testován např. zkouškou shozem na padáku v přetížení 12g, zkušebním tlakem 10,5 ATM. Dále byly zamrznuty v ledu a při rozmrazování vystaveny teplotě varu (2-3 min.). I pád z výšky 3m vydržely bez poškození.

Pociťově jsem velmi rád, že se jedná o průměr 38 mm, což jim dodává právě přiblížení se těm původním. Velká korunka je při natahování velmi příjemná. V porovnání se Sporty I mají delší nožičky a hlavně číselník je pěkně v pozadí za ručkami, což u renovovaných Igenů mi připadne přesně obráceně ( ručky v pozadí před velkými indexy číselníku ). Měl jsem možnost účastnit se jejich focení u kibiho, byl to zážitek.

Myslím, že tato limitka se velmi vydařila, ostatně posuďte sami.

Návštěvník Tada
Odesláno

Jak už jsem dnes psal - ve chvíli kdy jsem viděl kibiho fotky, hořce jsem zalitoval, že jsem peníze vložil do jiných hodinek. Prostě jsem nevěřil, že se ta limitka povede až takhle moc...

Gratuluji, doufám, že je vezmeš někdy do Prahy na sraz!

Odesláno

Elton udělal dobře když začal dělat Orlíky a udělal hoodně dobře když udělal tuhle sérii.. ale nevěřím, že i ostatní nedostanou šnci, Elton určitě povaří "Orlíka" a udělá ještě pár jinejch porciček...

Parádní hodinky :)

Odesláno

Krása, je to vidieť, že je tam všetko do detailu prepracované, no a výsledný efekt, úžas :notworthy:

Samozrejme fotka od kibiho, niet čo dodať krása sa snúbi s eleganciou.

Odesláno

Myslim, ze se to podarilo. Hodinky vypadaji skutecne "vintage". I ta nazloutla lumi. Hodne z toho čiší ta syrovost a strojařina, nejak to tak z toho cejtim Posted Image Genialni je to puvodni baleni. Trochu problem mám s tou gumou, chapu, ze je jako na originalu, ale original nebyl urcen moc pro denni noseni. Myslim, ze Bandi to vyresil v jednom z vlaken tím šedým vlkoušem.

Návštěvník Tada
Odesláno

Frantik: Mám pocit, že na tom řemenu je psáno "přírodní kaučuku"... A na tom teď nosí hodinky kde kdo....

Odesláno

No musim povedat,ze nie vsetky prim sa mi pacia,ale tieto anoo))) len tak pre zaujimavost.Co ta vysli?? ci v tej jednoduchosti sa aj skryva aj pekna cena??

Odesláno

Díky za kladné ohlasy. Těší mě, že se vám Orlíky líbý a tak investice 45 tis. nebyla marná. Sdílená radost, dvojnásobná radost.

P.S. U manželky takto nadšené ohlasy rozhodně nezazněly.

Odesláno

Díky za kladné ohlasy. Těší mě, že se vám Orlíky líbý a tak investice 45 tis. nebyla marná. Sdílená radost, dvojnásobná radost.

P.S. U manželky takto nadšené ohlasy rozhodně nezazněly.

NO ver,ze niesi jediny))) ani moja priatelka moc nebola nadsena)))) :clap: Ale,kedze radost chlapa je,ona len ziarli)))) :D

Odesláno

No jo, když jsi manželce prozradil, že stály 4.500 Kč, tak viděla ty dvoje boty, co si místo nich mohla koupit.......Tak jí v tom nech. A velká gratulace

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...