Přejít na obsah

IWC

Návštěvník volodjA

Doporučené příspěvky

Návštěvník volodjA
Odesláno

Ja jsem tady na foru narazil na china parnis ve stejnym stylu, kdyz jsem kouk do bazaru kde je nekdo chtel prodavat, tak mu tam psali ze je tahle znacka zakazana, pritom to neni fake i kdyz design je evidentne propujcenej tak jsem po tom sel a nasel na netu spoustu dalsich oficialnich znacek ktery jsou designove uplne stejny (stenhart, hamilton). Tak proc je jedno spatny?

Odesláno

Mě se od Steinhart libily diver's GMT, tak jsem je chvilku nosil, ale nakonec jsem je prodal, ze dvou důvodů. První je, že ty hodinky prostě nemají "duši" je to jen levná a přepdpokládám v číně vyráběná kopie s německou značkou. Následně pak začal Steinhart kopírovat další modely Rolex a to už bylo i na mě moc a tahle značka se prostě u mě shodila. Pokud někdo vyrobí pár podobných hodinek, budiž, pokud ale někdo kopíruje celé série, pak je to u mě plagiator a ne výrobce. Obhajovat se tím, že pak mám na výrobu kvalitních hodinek se svým designem, je poněkud nesmyslné. Tolik tedy k vysvětlení, proč zde někteří nemají rádi takové a jiné značky, které svůj business zakládají na práci jiných.

Návštěvník volodjA
Odesláno

2kubson: neboj ksefty ti muj post snad neubere, kdyz se v tom tak vyznas, nasel bys nejaky ve stejnym stylu ale AUTOMATY v cene do 10k? jinak u tech steinhartu jsem nenasel jak moc jsou vodotesny, nebo nejsou vubec? a jakej je rozdil mezi tema normalnima a "premium"?

• Hlasovat proti 2
Návštěvník YPO
Odesláno

2kubson: neboj ksefty ti muj post snad neubere, kdyz se v tom tak vyznas, nasel bys nejaky ve stejnym stylu ale AUTOMATY v cene do 10k? jinak u tech steinhartu jsem nenasel jak moc jsou vodotesny, nebo nejsou vubec? a jakej je rozdil mezi tema normalnima a "premium"?

http://timefactors.com/sewills.htm
Odesláno

Mě se od Steinhart libily diver's GMT, tak jsem je chvilku nosil, ale nakonec jsem je prodal, ze dvou důvodů. První je, že ty hodinky prostě nemají "duši" je to jen levná a přepdpokládám v číně vyráběná kopie s německou značkou.

mýlíš se, už jsem to tady párkrát psal, hodinky vyrábí revue thommen (grovana) tj. švýcaři
Odesláno

2kubson: neboj ksefty ti muj post snad neubere,

bojím, když neprodám dost štajnhartů, tak nebudu mít na rolexky  :crying_anim02:

kdyz se v tom tak vyznas, nasel bys nejaky ve stejnym stylu ale AUTOMATY v cene do 10k?

třeba ta stowa má podobný automaty

jinak u tech steinhartu jsem nenasel jak moc jsou vodotesny, nebo nejsou vubec? a jakej je rozdil mezi tema normalnima a "premium"?

píšou: "WaterRes: limited water resistant, no swimming or shower", rozdíl mezi těmadle je ve stroji

Návštěvník volodjA
Odesláno

Jinak slo mi presne o to co pise ALDA

Jaka bude kvalita provedeni tech parnis se da domyslet uz podle ceny (sazka do loterie), i kdyz ten cisnkej kalibr na netu ve forech celkem chvali. Takze tam diskuzi smerovat nechci. To uz je kazdyho volba jestli si koupi neco za 2k s tim ze to mozna bude fungovat a mozna ne, nebo si koupi novy IWC, nebo kopie Steinhart ci Hamilton cca desetkrat levnejsi nez original, to je kazdyho vec osobnich preferenci a pravdepodobne i rozpoctoveho omezeni .

Mne prijde nefer jednu "znacku" zabanovat jen proto ze je cinska? nebo proc vlastne? A dalsi nechat...

Kdyz si projedu na netu nabidku nekolika znacek, nebo se projdete po hodinarstvi tak zjistite, ze design od sebe navzajem kopiruji snad vsichni vyrobci (omlouvam se komu krivdim) nejsem v tom odbornik, treba Seika mi prijdou ze maj svuj styl a nikoho primo neobtahuji.

Nasel jsem sportovni Candino, ktery jsou taky podobny kamaradovejm TIMEXUM...

Kdyz jdu v praze po hodinarstvi tak JVD maj v nabidce oprasknuty DAYTONY A DAYTONY PRO HUNTER za cca 3k...neco jako Rotary.

Návštěvník volodjA
Odesláno

2kubson: v parametrech jsem nasel u obojich Unitas 6498, ty drazsi ho maji zdobeny nebo tak neco? z fotek to neni zrejmy

Odesláno

2kubson: v parametrech jsem nasel u obojich Unitas 6498,  ty drazsi ho maji zdobeny nebo tak neco? z fotek to neni zrejmy

je to jednak o zdobení, ale jsou tam i jiné změny - z toho co tam vidím tak regulace "labutí krk" a vyvažovaná setrvačka

Odesláno

Mne prijde nefer jednu "znacku" zabanovat jen proto ze je cinska? nebo proc vlastne? A dalsi nechat...

diskuze tady probíhala a ukončilo se to tímto způsobem, který asi není ideální, ale pokud se nepletu, tak rozhodl majitel fóra. asi aby se nejitřily emoce, takže doufám, že se už brzy zabanuje i steinhart a bude klid :) nebo vlastně ne, asi by se pak musely zabanovat dalších pár stovek značek hehe
Návštěvník volodjA
Odesláno (upraveno)

Jinak kdyz jsem poprvy videl tady na foru ty parnis na obrazku tak jsem si je na prvni pohled zamiloval, asi po trech dnech jsem zacal googlit co jsou zac a zjistil jsem, ze jsou cinsky, ze by to byla nejaka znama znacka jsem necekal, ale ten napis mi protivnej nebyl ani nezavadel nejakou napodobeninou. Ty Steinhart se mi taky docela zamlouvaj jsou za rozumnou cenu, znacka ve mne zadny negativni emoce nevyvolava, jen je skoda ze to nejsou automaty a nemaj aspon 50m vodotesnost. Kdyz si kupuju hodinky, tak vybiram takovy, ktery maj nejmin 10ATM, u oblekovek asi budu muset slevit. Nasel jsem Maurice Lacroix moc se mi libily, ale maj taky jen 30m, coz mi u hodinek skoro za 40k prijde malo.

Upraveno uživatelem volodjA
Návštěvník volodjA
Odesláno

2kubson: Nez ty Stovy se mi podle fotek vic libi ty Steinharty, ale ja bych takhle nadalku stejne hodinky nekupoval, pokud bych je nemel predem prohlidnuty a vyzkoseny na ruce, a to se z fotek neda. U tech parnis bych to neresil hodinky za dva litry...

Odesláno

mýlíš se, už jsem to tady párkrát psal, hodinky vyrábí revue thommen (grovana) tj. švýcaři

Já to chápu, že to tak musí být, aby tam bylo možné napsat SWISS MADE, ale vzhledem k té prodejní ceně odhaduju výrobní cenu na 100 EUR a to ve švýcarsku nemá šanci někdo vyrobit, maximálně tak smontovat. Ale těhle diskuzí tady bylo mraky a nemá to cenu rozebírat, já jsem jenom řekl svůj názor a Ty musíš mít názor opačný, to ani jinak být nemůže, ovšem nemá nic společného s Tvým businessem, který děláš myslím dobře a spolehlivě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...