Honza Holeček Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Před dvěma dny jsem se stal majitelem hodinek Prim Škoda Auto. Podle informace od dealera by se mělo jednat o limitovanou edici hodinek z Eltonu, vyrobenou pro Škoda Auto. Podle záručního listu jsou hodinky vyrobené v Eltonu osazené quartzovým strojkem Ronda. Zklamání z hodinek je veliké, datum se mi i při nejlepší vůli a snaze nepodařilo korunkou nařídit a dokonce nepřeskakuje ani při chodu strojku (důkaz viz. foto). Je vůbec možné, aby fabrika, která si říká manufaktura pustila do světa takovýhle "šmejd"??? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) ano - možné je všechno - stačí, když s tím nějaký nekompetentní nýmand vergluje a ono se to prostě vysere, je to jenom plastový stroj, řekl bych a kálet za tohle na hlavu Eltonu je přinejmenším podivné Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem YPO 1 6
Onisau Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Posrat se může opravdu všechno a je otázka kdo to měl všechno v ruce. Pokud to byly ruce které opravují Škodovky, tak je divné, že vůbec jdou 1
yed69 Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) Pokud je u toho záruční list, tak to řešte u výrobce jako záruční opravu. Pokazit se může všechno. Za špatnou subdodávku bych Eltonu nespílal. Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem yed69 1 1
Milis Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Svet se pos/ral - a komu jinymu by se to melo vycitat nez vyrobci??? O vystupni kontrole Eltonu se tady vypravej hotovy legendy a o osazeni plastovy sracky asi rozhoduje kdo? A stelovani datumu hodinek z Eltonu je treba sverovat nekomu "kompetentnimu"? 7 1
gougy Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 Svet se pos/ral - a komu jinymu by se to melo vycitat nez vyrobci??? O vystupni kontrole Eltonu se tady vypravej hotovy legendy a o osazeni plastovy sracky asi rozhoduje kdo? A stelovani datumu hodinek z Eltonu je treba sverovat nekomu "kompetentnimu"? Celkem taky hledím na to, že se člověk dočte, že je v tom Elton nevinně a je pomalu chybou zákazníka či prodejce, že nemá vystudovaný obor hodinář a 15let praxe.. Ale jinak se vůbec nedivím, podělat se může vše a "manufaktura" Elton není vyjímkou.
Návštěvník YPO Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) Celkem taky hledím na to, že se člověk dočte, že je v tom Elton nevinně a je pomalu chybou zákazníka či prodejce, že nemá vystudovaný obor hodinář a 15let praxe.. Ale jinak se vůbec nedivím, podělat se může vše a "manufaktura" Elton není vyjímkou. člověče tak si představ, že ja jsem si koupil rozbite Fortis, kde se den překlápěl v poledne a datum o půlnoci - přišlo to takhle z fabriky nebo to rozbil prodavac v Koscomu nebo to rozbil nejaky zakaznik pri zkouseni v Koscomu ? - nevím a ani jsem po tom nepatral - moje blbost a slo to do servisu, ale nenapadlo mně psát že jsou švýcaři kreténi EDIT: jeste bych doplnil, že pro tyto strojky plati pro preklapeni data totez co pro mechanické = nepreklapet rucne v "noci" Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem YPO 1
Honza.manta Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 "Nedělejte si z té vaší zácpy těžkou hlavu pane Vonásek, za chvíli se stejně celej svět posere." Tak takhle nějak by to řešil doktor. Quartzová ronda je jen bakelitový ministrojek, ten se prostě rozbít může. Z toho bych Elton nevinil a poslal to do záručního servisu a oni ti tam šoupnou jinej a snad funkční.
gougy Odesláno 12. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2010 (upraveno) člověče tak si představ, že ja jsem si koupil rozbite Fortis, kde se den překlápěl v poledne a datum o půlnoci - přišlo to takhle z fabriky nebo to rozbil prodavac v Koscomu nebo to rozbil nejaky zakaznik pri zkouseni v Koscomu ? - nevím a ani jsem po tom nepatral - moje blbost a slo to do servisu, ale nenapadlo mně psát že jsou švýcaři kreténi EDIT: jeste bych doplnil, že pro tyto strojky plati pro preklapeni data totez co pro mechanické = nepreklapet rucne v "noci" Ale vždyť píšu, že podělat se můžou i Patek, prostě nikdo není neomylný. Nicméně odfláknutá výstupní kontrola nepotěší ani Novém Městě, ani v Ženevě.. I když se jedná o "reklamní" hodinky. Upraveno 12. prosince 2010 uživatelem gougy
ramon Odesláno 13. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2010 No ještě mu tady vynadejte, že si vůbec dovolil seřídit datum. Je s podivem, že se "manufaktůra specializující se na výrobu solitérů" zabývá takovýmto reklamním šmejdem. Asi si chce zvýšit renomé. Ony to nejsou ledajaký reklamní hodinky, říkají tomu totiž "limitovaná edice" s nápisy Czech made atd. Tak když už tohleto dělají, tak ať to dělají pořádně, stačí to vyzkoušet, než se to pustí do světa. Jinak nevím jaká quartz Ronda tam je, ale vím že quartz Ronda se používá i do vojenských hodinek podle armádní specifikace pro americkou armádu, tak to zas taková sračka asi nebude, a dovolil bych si říct, že je jednodušší, spolehlivější a odolnější než jakákoliv mechanika.
Honza.manta Odesláno 13. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2010 No ještě mu tady vynadejte, že si vůbec dovolil seřídit datum. Je s podivem, že se "manufaktůra specializující se na výrobu solitérů" zabývá takovýmto reklamním šmejdem. Asi si chce zvýšit renomé. Ony to nejsou ledajaký reklamní hodinky, říkají tomu totiž "limitovaná edice" s nápisy Czech made atd. Tak když už tohleto dělají, tak ať to dělají pořádně, stačí to vyzkoušet, než se to pustí do světa. Jinak nevím jaká quartz Ronda tam je, ale vím že quartz Ronda se používá i do vojenských hodinek podle armádní specifikace pro americkou armádu, tak to zas taková sračka asi nebude, a dovolil bych si říct, že je jednodušší, spolehlivější a odolnější než jakákoliv mechanika. Je to po sezóně, promiň, ale kal.68 je mechanika která je nezničitelná a naprosto spolehlivá(nebo její dnnešní mutace). A pro armádu dobrá - první vlna zruší elektroniku, zlatý manuál.
ramon Odesláno 13. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2010 (upraveno) Je to po sezóně, promiň, ale kal.68 je mechanika která je nezničitelná a naprosto spolehlivá(nebo její dnnešní mutace). A pro armádu dobrá - první vlna zruší elektroniku, zlatý manuál. Tohleto tu už bylo dávno Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. já mám na mysli konvenční boj, s mechanikou se nedoporučuje ani jezdit na kole nebo hrát tenis, proto u vojáků vidíš nejčastěji plastové digitálky a nebo g-shock a ne nějakej kovovej bazmek, to možná akorát u našich pilotů , ale ti s hodinkama netřískají o zem. Ale to jsme odbočili, jen jsem řekl, že Ronda je sice levný, ale odolný strojek. A ani nevypadá tak plastově jak uvádí YPO.Ronda Upraveno 13. prosince 2010 uživatelem ramon 1
cigi Odesláno 13. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2010 (upraveno) Odpověď je na snadě, ano, manufaktura elton ...... semo tamo vypustí do světa takovýhle šmejd. Asi to chce tu výstupní kontrolu, někdo by měl eltonu vážně už poradit, že to napáchá méně škody, než reklamace. Upraveno 13. prosince 2010 uživatelem cigi
Biges Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 (upraveno) Je to po sezóně, promiň, ale kal.68 je mechanika která je nezničitelná a naprosto spolehlivá(nebo její dnnešní mutace). A pro armádu dobrá - první vlna zruší elektroniku, zlatý manuál. Člověče, už vidím, jak vojáci v poušti běhají s mechanikama. A každého půlroku si je nechávají seřídit... Jo a samo jak armáda zajišťuje mobilní pouštní hodinkový servis Upraveno 15. prosince 2010 uživatelem Biges
Honza.manta Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 Člověče, už vidím, jak vojáci v poušti běhají s mechanikama. A každého půlroku si je nechávají seřídit... Jo a samo jak armáda zajišťuje mobilní pouštní hodinkový servis Tou mutací kal.68 jsem samozřejmě myslel automatický kalibr, asi jsem se blbě vyjádřil. A hodinky, které potřebují každý půl roku servis si může výrobce nabouchat někam.
mischa Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 Honza má pravdu, Mezi těmi 18ti milióny Primek jich je větší část, která nikdy u hodináře nebyla. Bylo zvykem jít tam, až když se něco podělalo, většinou po pádu na zem, nebo třísknutím o futra dveří... Věkový průměr je kolem 40ti let a přesto většinou šlapou uspokojivě přesně a spolehlivě. Naproti tomu, náš automat neníá příliš uzpůsoben na necitlivé zacházení a mnoho ten čep rotoru samonátahu nevydrží. Ale o tom tady je toho už dost
Biges Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 Já mám kalibr 68 také rád, ale teda v mechanické úpravě, automatová mi k srdci nepřirostla.Nicméně si stejně myslím, že pravdu má americká armáda, když dává přednost kvarcům Ne že bych byl na to expert :-D Ty Škody vypadají docela dobře vzhledem k tomu, co může Elton vyrobit jako reklamní hodinky
mechano Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 Honza má pravdu, Mezi těmi 18ti milióny Primek jich je větší část, která nikdy u hodináře nebyla. Mišo, to bych si dovolil velice silně pochybovat. Za prvé o tom, že je někde 18 mil. Primek a pak taky o tom, že většina nebyla u hodináře. Drtivá většina jich u hodináře byla, a to i mnohokrát. Všechno se to ale bude špatně dokazovat.
Honza.manta Odesláno 15. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2010 Věkový průměr je kolem 40ti let a přesto většinou šlapou uspokojivě přesně a spolehlivě. Naproti tomu, náš automat neníá příliš uzpůsoben na necitlivé zacházení a mnoho ten čep rotoru samonátahu nevydrží. Co já mám zkušenosti, tak v podstatě čep rotoru praskne vždy až poté, co se dovnitř dostane voda. Kdyby se pokaždé kromě povrchového vysušení strojku taky rozebral ten čep(a to je otázka povolení jednoho šroubku) a poté osušil a mázl, tak je taky téměř nezničitelný.
ramon Odesláno 17. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2010 Nicméně si stejně myslím, že pravdu má americká armáda, když dává přednost kvarcům Ne že bych byl na to expert :-D Není to jenom americká armáda, je to tak téměř všude, a už když se u nás vyvíjely Prim letecké, tak všude jinde přecházeli na quartz. U nás to jen ještě nebyla tak zvládnutá technologie, tak se toho báli ... Jen ti naši vojenští piloti jsou takoví divní chlapíci, musí mít hodinky "pro případ selhání palubních hodin letadla a pro případ katapultáže" a oni si dnes zvolí automaty se 7750 uvnitř, to mi hlava nebere.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se