Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Matematika není moje hobby, ale třeba to někoho zaujme, když je to o hodinkách. Raději dávám celou diskusi:

Re: pocetni problem

Čauky. Mám problém - kluci vyšli po 8.hodině, a ručičky na hodinách byly v opačných polopřímkách. V holik vyšli? V sekundách...Pokud víte, napište postup - Kejtoš toto má v mat. olympiádě.

ellen - 23.12.2009 22:58:59 Reagovat

Re: Re: pocetni problem

Kluci už měli dávno spát a ne se někde courat...

IvanHrozný - 23.12.2009 23:00:25 Reagovat

Re: Re: Re: pocetni problem

Nepsala jsem ve 20 hod, ale v 8...

ellen - 23.12.2009 23:02:13 Reagovat

Re: Re: Re: Re: pocetni problem

8:12 ? nebo 20:12 asi

iv 2010 - 24.12.2009 08:24:46 Reagovat

Nechápu, co znamenají ty opačné polopřímky. Že by byla odpověď v 18:00:00 - to mi přijde příliš jednoduché.

johnny01 - 26.12.2009 18:59:14 Reagovat

nevim johnny, odkud jsi prisel na 18hod z opacnych poloprimek? 12 hodin na ciferniku - polovina je 6 a jak to jde dohromady s informaci 'po 8.hod.' ?

Myslim Ellen, ze je treba uvest zadani na spravnou miru, protoze muze (nerikam, ze musi) ovlivnit reseni:

----------------------------------

Pat a Mat byli na výletě. Vyšli ráno po osmé hodině, kdy velká a

malá ručička na Patových hodinkách ležely v opačných polopřímkách.

V opačných polopřímkách byly ručičky Patových hodinek, i když se oba

přátelé před polednem vrátili. Mat dobu výletu měřil na stopkách. Určete

i vy s přesností na sekundy, jak dlouho trvala cesta. Předpokládejte, že

Patovy hodinky a Matovy stopky šly přesně.

-----------------------------

Problem je ten, ze hodinova rucicka zavisi na pohybu minutove rucicky) Zaklad je spocitat, kolik ktera rucicka urazi za minutu (v uhlech ci minutovych dilcich). Velka urazi 360 stupnu za 60 minut, takze jedna minuta je 6 stupnu. Mala urazi 30 stupnu za 60 minut, tzn 0.5 stupnu za minutu. Urcite na to bude rovnice, ale selskym rozumem (uhly uvadim po odecteni 180 stupnu rozdilu) - cas 8:10 velka rucicka ma uhel 60 stupnu, mala rucicka ma (8 + 1/6 hodiny) 65 stupnu. Cas 8:12 velka rucicka ma uhel 72 stupnu, mala 66 stupnu. Uprostred je 8:11 kde maji uhel 66 a 65.5 stupnu. Tzn. presny cas je tesne pred 8:11. Protoze se dostavame do zlomku, dalsi jednotka casoveho posunu bude 12 vterin (1/5 minuty). Velka rucicka urazi 6 (6stupnu/min) /5 tzn 1.2 stupnu za 12 vterin. Mala rucicka urazi 0.5 (0.5 stupnu/min) /5 = 0.1 stupnu za 12 vterin.

Takze ve 8:10:48 jsou uhly 64.8 (velka) a 65.4 (mala). Rozpulime 12 vterin na pul, takze 8:10:54 jsou uhly 65.4 (velka) a 65.45 (mala). Rozdil v rychlostech mezi velkou a malou je 5.5 stupnu/min, tzn 0.55 za 6 vterin (cca 0.09/vterina). Rozdil v 8:10:54 je 0.05 stupne, co je neco pres pul vterinu, zaokrouhleno nahoru na 1 vterinu. 8:10:55.

Je mozne ze jsem se nekde zmylil, nechce se mi to kontrolovat zpatky.

Pokud se vratili pred polednem, je treba predpokladat z jejich formulace, ze je tam jen jedna mozna hodnota a to posledni pred polednem - tj. cca 11:27

Dalsi zaver je ten, ze poradatale matematicke olympiady jsou malo zaneprazdneni a hledaji problemy, kde nejsou

gustavo - 27.12.2009 02:54:44 Reagovat

Zdá se, že tomu rozumíš, a tak se chci zeptat - co jsou to opačné polopřímky?

Mé řešení je špatné už jen z toho důvodu, že je logické, nikoliv početní (když je to v matematické olympiádě...). No postupoval jsem takto: Za polopřímky jsem považoval vlastně ty ručičky, přičemž jejich počátek je uprostřed hodin. A to opačné jsem pochopil jako protikladné (aby rozuměli i šachisti - v opozici) - no prostě proti sobě. A zcela proti sobě jsou v 18 hodin - velká směřuje přesně uplně rovně nahoru a malá přesně uplně rovně dolu. (jedná se tedy vlastně o úhel 180) Je možné, že mohou nastat i další takovéto pozice, ale v 18 hodin o tom není sporu a je to jasné a průkazné.

Informaci po 8. hodině jsem chápal jako vyloučení možnosti 6 hodin ráno, i když ještě s požadavkem přesností na sekundy mi to připadalo divné - další důvod, proč to mám špatně.

johnny01 - 27.12.2009 16:51:50 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

aha, tak ty opacne poloprimky mas dobre, ale je tam 11 moznych pozic, i kdyz uznavam, ze ta tvoje 18:00 js urcite nejpohodlnejsi co se tyce casove kalkulace

gustavo - 27.12.2009 22:33:15 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

tak bych to zkusil takhle:

x+60=1/12x+80

Morrison - 28.12.2009 16:18:18 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

sorry

x+30=1/12x+40

Morrison - 28.12.2009 16:19:25 Reagovat

a ten čas před 12 je:

y+30=1/12y+55

a celkový čas pak 3 hodiny+y-x

Morrison - 28.12.2009 16:24:06 Reagovat

takže celkem byli na vejletě 3 hodiny 16 minut a necelých 22 sekund, ale je to neoficiální - jen papír a tužka a taky při tvoření rovnic jsem se mohl seknout - když tak dej vědět výsledek

Morrison - 28.12.2009 16:31:52 Reagovat

Už jsem, myslím, se k této " zapeklité" úloze vyjádřil.Pro jistotu zopakuji:

1)Ručiky leží v opačných polopřímkách například v 6,00 hodin. Nebo v 18 hodin.

2) V této poloze spolu svírají úhel 180 stupňů.

3)Budeme uvažovat tak, že se opravdu pohybují tím směrem, jak jsme u hodin zvyklí ( z geometrického pohledu tedy zá######ým směrem).

4)Za jednu hodiny = 60 minut "uběhne velká ručička 360 stupňů, malá ručička 360stupňů:12 = 30 stupňů.

5) V 8 hodin je velká ručička na dvanáctce, malá na osmičce a svírají spolu úhel 240 stupňů ( tolik je totiž 8x30).

V této poloze neleží ručičky v opačných polopřímkách, ale velká ručička začíná ( jdou-li hodiny)malou ručičku " dohánět.

6)Po jisté době, řekněme po době t, budou obě ručičky nutně ležet v opačných polopřímkách.

Za tu dobu t "urazí" malá ručička úhel o velikosti x, velká ručička úhel , která se pohybuje dvanáctkrát rychleji, úhel 12.x.

7)Celkový úhel, který od dvanáctky proběhne malá ručička bude tedy 240+x, velká ručička pak proběhne úhel 12x ( protože se v 8 hodin začala pohybovat od " dvanáctky").

V tento okamžik jsou ručičky v opačných polopřímkách, takže je velikost jejich odchylky 180 stupňů.

9)No a právě o těch 180 stupňů je úhel 240+x větší než úhel 12x.

10) Zbývá už jen sestavit odpovídající rovnici a vyřešit..............(vznikne lineární rovnice o jedné neznámé x).

Děkuji za pozornost těm, kteří dočetli až do konce a přeji hodně důvodů k úsměvům v roce 2010.

A na závěr mám také otázku: Kterých čísel je víc? Všech přirozených nebo všech sudých ?

doxa - 29.12.2009 14:56:14 Reagovat

to je relativní - přirozených čísel je evidentně 2x tolik a 2x nekonečně moc je zas nekonečně moc takže je jich vlasně stejně

takže 2x=x platí nejen pro 0 ale i pro nekonečno a z toho by se mohlo zdát, že nekonečno je vlastně převrácenou hodnotou 0 - ale před lety mi matikářka tuším povídala, že nulou dělit nejde

Morrison - 29.12.2009 15:14:52 Reagovat

To vám vaše matikářka nelhala. Věta: Nulou nelze dělit se běžně používá v učebnicích pro základní a střední školy. Její "razantní " vyslovení je ale důsledkem toho, že matematikové dělení nulou nezavádí! Nezavádí proto, že neví , kolik by vlastně bylo například 6:0.......(Museli by změnit definici dělení a to je rovněž úkol nad jejich momentální síly)

doxa - 30.12.2009 06:57:24 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Jsou ovšem "horší" věty v učebnicích matematiky.Například výsledkem řešení lineární rovnice může být jen " jedno číslo", nebo " nekonečně mnoho čísel" a nebo nemusí mít rovnice v oboru reálných čísel žádné řešení.A žáčci hrdě, když dospějí řešením takové rovnice třeba ke tvaru: 0.x = 0 zapíší: Rovnice má nekonečně mnoho řešení a není se čemu divit, protože je použita jednak v učebnici, jednak ji tak přece jako závěr počítání vyslovují i jejich učitelé.....Aby bylo jasno, ta věta je samozřejmě pravdivá, ale není odpovědí!

Řešením jakékoli rovnice se snažíme určit všechna její řešení a také je konkrétně zapsat!

Odpověď: Rovnice má nekonečně mnoho řešení nám sděluje jen to, že rovnice má nekonečně mnoho kořenů, ale nic nevypovídá o tom, jaké to kořeny vlastně jsou.......

Proto je vhodnější odpověď: Řešením je každé reálné číslo (pokud už žáci v rozšiřování číselných oborů k reálným číslům dospěli......)

doxa - 30.12.2009 07:07:09 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Když jsem psal, že to je relativní, vůbec jsem neměl na mysli teorii relativity, ale spíš to, že záleží na úhlu pohledu. O teorii relativity vím prd

Morrison - 30.12.2009 09:30:58 Reagovat

Ni něco přece víš. Například to, že kdyby jsi se dokázal pohybovat rychlostí světla, tak by se Tvoje hmotnost zvětšila nade všechny meze, tloušťka ale kupodivu se stala " nulová" ( byla by z tebe, lidově řečeno, placka) a zastavil se pro Tebe čas.........

doxa - 30.12.2009 09:43:52 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Tak i tohle mě minulo. Zajímavé. Nedovedu si představit jak mám vážit placatý předmět pohybující se strašně rychle. Zajímavější je druhá informace - znamená to, že kdybych dokázal např. dvojnásobně překonat rychlost světla vydal bych se proti proudu času?? A nebo by mě lidi v tom mém báječné stroji pouze viděli jinde než jsem (podobně jak je to např s nadzvukovým letadlem - toho taky slyší jinde než je).

Morrison - 30.12.2009 09:58:28 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Tak rychlost světla nezdvojnásobíš, ani kdyby jsi nejmocnějšímu dal deset pořádně vykrmených prasátek.No a představit si, že hmotnost se zvětšuje " nade všechny meze" při rychlosti blížící se rychlosti světla při současném ů placatění" je opravdu pro pozemšťany uvažujícím v běžném trijrozměrném prostoru opravdu nemožné. Nicméně v tom je právě to, že většina lidí ( a kdo ví, jestli ne všichni) teorii relativity nehoví.Jinak, pokud je Ti známa Tvoje klidová hmotnost, tedy ta, kterou máš, když se postavíš na váhu a stojíš jak " železobeton", si můžeš vypočítat i hmotnost, když se začneš pohybovat......Jak?Nu, vydělíš Tvoji skutečnou rychlost rychlostí světla, podíl odečteš od čísla 1. To co Ti vyjde odmocníš. No a nakonec svoji klidovou hmotnost vydělíš číslem , které jsi po odmocnění dostal.......Když si to hezky napíšeš ( vzorec), tak z něho krásně uvidíš, co se bude dít, když Tvá rychlost se bude vlížit rychlosti světla. Podíl v: c se bude blížit číslu jedna, rozdíl 1- v/C se bude blížit k nule, odmocnina ještě víc k nule když třeba těch 80 budeš dělit stále menším a menším číslem, bude Ti vycházet jak jsi stále víc a víc " těžký". Jednoduché, že?

doxa - 30.12.2009 10:57:46 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

A není teorie relativity už překonána (a snad i vyvrácena) teorií polí?? A není teorie relativity relativní

Morrison - 30.12.2009 10:00:27 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

"Teorie polí" a " teorie relativity" nejsou v rozporu. A to, kde ještě jsou nějaké " nesrovnalosti", určitě teoretičtí fyzici v dohledné době " napraví". Ještě před 30 lety byly například v teorii množin "tři problémy", které nedaly matematikům spát.Asi před 15 lety byl "zvládnut" druhý z nich. Zbývá ještě jeden........Za ten druhý dostal nějaký Američan dokonce zvláštní cenu, kterou lze téměř srovnávat s Nobelovou cenou.

doxa - 30.12.2009 11:09:41 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Těch teorií je na mne nějak moc. Naštěstí v běžném životě se bez nich obejdu.

Morrison - 30.12.2009 11:12:39 Reagovat

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pocetni problem

Teoretičtí fyzikové jsou vůbec nějaká zvláštní mimořádná podmnožina množiny všech lidí (konečné, naštěstí).Když Lev landau, opravdu geniální teoretický fyzik si kráčel po kluzké zledovatělé cestě do práce, srazilo ho auto.Mozel ( jeho část) doslova a do písmena seškrabovali z ledu.Po převozu do nemocnice byl v klinické smrti. Tehdy se sjeli do Moskvy snad opravdu nejlepší neurochirurgové z celého světa ( mimo jiné i náš profesor Kunc)a snažili se Landaue "vzpamatovat" Po půl roce procitl.....Pravda, už nebyl schopen vědecky Tvořit, ale na fakultu se vrátil, přednášel a zkoušel studenty. Na to zbytek jeho mozku docela dobře stačil.......

doxa - 30.12.2009 11:18:25 Reagovat

Tak relativitu bych tam raději " nezatahoval". Je zajímavé , že o teorii relativity mluví spousta lidí, ale zoufale málo je těch, kteří ji doopravdy rozumí.......A protože patřím mezi ty, kteří ani po pročtení několika knížek a vysokoškoských skript zabývajících se touto problematikou jí nerozumí, snažím se jí vyhnout.Ale velmi se mně líbila Tvá odpověď, protože jsi úžasně vystihl podstatu našeho uvažování."Myslíme" v " konečnu" a proto ta první část - všech přirozených čísel je evidentně dvakrát tolik. Jak by taky ne, že? Vždyť množina všech přirozených čísel obsahuje všechna sudá čísla a pak ještě "spoustu" (lichých) dalších.....Ale je tu háček. A na ten jsi taky "kápl".Jen bych pro jeho objasnění použil jiné vysvětlení. Ale nebyl jsi od něho daleko! O tom svědčí to, že jsi pochopil, že obě množiny jsou nekonečné a že v nekonečných množinách se dějí věci, které se běžnému způsobu lidského myšlení jeví poněkud podezřelé.Názorný příklad si ponechám ještě chvíli pro sebe.......

doxa - 30.12.2009 07:33:08 Reagovat

Bylo jí hodně, málokdo z narozených v roce 1927 ještě chodí a pokud chodí, tak je v pamětnickém věku. Ostatně nechápu, proč nám, kteří jsme se narodili o mnoho dřív než většina lidí, říkají pamětníci, když si už vůbec nic nepamatujeme.......

doxa - 29.12.2009 14:36:59 Reagovat

protoze se radi divate na filmy pro pametniky asi ...

iv 2010 - 29.12.2009 14:53:22 Reagovat

a nebo na zachod chodite po pameti ...

iv 2010 - 29.12.2009 14:53:51 Reagovat

Že by vyšli ve čtvrt na 9? - jsou to opačné polopřímky - začínají od středu a vedou opačným směrem - ten ukazuje ta šipka na ručičkách. Tak je to podle mě selským rozumem .

Gelmisia - 29.12.2009 16:25:36 Reagovat

popřípadě čtvrt na deset .. cca . Beru to tak, že to je druh chytáku, že nechtějí po nich, aby to rozpočítávali na půlky minut atp.

Gelmisia - 29.12.2009 16:35:32 Reagovat

Chyták to není - žádný jeho druh, protože popisovaná situace skutečně nastává..........Jinak se mně nechtělo v příkladu o " hodinách" dělení skutečně provést.To ať si každý udělá sám, pokud projeví zájem.Ale mě "zarazila" Tvá část věty " že nechtějí po nich, aby........". Zarazila mě proto, že asi intuitivně jsi vycítila, že řešení nemusí být dokonce ani "v celých sekundách....." a že tedy bude potřeba podle zadání úlohy zaokrouhlovat.....

doxa - 30.12.2009 07:15:33 Reagovat

Ve čtvrt na devět směřuje velká ručička na trojku,, ale malá ručička je mezi osmičkou a devítkou, dokonce blíž k osmičce, takže neleží ručičky v opačných polopřímkách.

doxa - 30.12.2009 06:49:17 Reagovat

Že by vyšli ve čtvrt na 9? - Tak to je nádherná věta! Ještě teď se usmívám.Je to božsky " hozená" otázka do " placu".Nezapřeš, že je v Tobě skutečně výrazně víc ženských hormonů než mužských a jsem moc rád, že tomu tak je.

Odesláno

Večerní představení vrcholí, přichází jedinečné číslo drezúry s krokodýlem.Krotitel rozepíná kalhoty a vkládá své mužství do otevřené tlamy krokodýla.Krotitel začne mlá*** krokodýla do hlavy a za obrovského jásotu vytahuje své přirození z tlamy a skrývá ho do bezpečí kalhot.Když se publikum částečně utiší, ptá se: "Troufne si někdo z přítomných to také zkusit? "

Přihlásí se jedna blondýnka: "Já, ale nesmíte mě tak mlá*** do hlavy!"

Odesláno

Pamatuji si jednu říkanku ze Čtyřlístku:

V cirkuse lvice jako tele do tlamy bere hlavu krotitele. Bilance je však přesto na pytel. Jedno číslo, jeden krotitel.

Odesláno

Starej děda hledící z balkonu: "Ty studenti jsou dneska tak chudý, kouřej jednu cigaretu v pěti lidech a ješte se tomu smějou..."

Jede ve vlaku blondýna a bruneta.Na zastávce si k ním do kupé přisedne starý a vousatý muž.Blodýná říká "To bude asi Karel IV" Bruneta " Jsi blbá ten už je asi tísíc let mrtvý"! Na další zastávce si přisedne další stařík a říká " Čau Karle, Tebe jsem neviděl už asi tisíc let" A blondýná říká " A pak že já jsem blbá"

Odesláno (upraveno)
  tombed napsal:
Večerní představení vrcholí, přichází jedinečné číslo drezúry s krokodýlem.Krotitel rozepíná kalhoty a vkládá své mužství do otevřené tlamy krokodýla.Krotitel začne mlá*** krokodýla do hlavy a za obrovského jásotu vytahuje své přirození z tlamy a skrývá ho do bezpečí kalhot.Když se publikum částečně utiší, ptá se: "Troufne si někdo z přítomných to také zkusit? "

Přihlásí se jedna blondýnka: "Já, ale nesmíte mě tak mlá*** do hlavy!"

[/
Upraveno uživatelem Baker
Smazan obrazek, ktery zde nema co delat. Baker
Odesláno

Indiáni se přijdou za šamanem zeptat, jestli bude tuhá zima. ? aman rozhodí kamínky, podívá se na ně a řekne: ?Nevím, Velký Manitou mlčí. Ale pro jistotu štípejte dříví.? Tak indiáni odejdou, štípají dříví, ale za týden se přijdou zeptat znova. ? aman tedy zase rozhodí kamínky a povídá: ?Nevím, Velký Manitou stále mlčí. Ale pro jistotu štípejte dříví.? Indiáni zase odejdou a štípají dříví, ale šamanovi už je to blbý, a tak se jde zeptat na meteorologickou stanici, jaká ta zima bude. A tam mu odpoví: ?My nevíme, ale asi pořádně tuhá. Indiáni už čtrnáct dní štípají dříví.?

V letadle vedle sebe sedí dva Arabové a jeden Žid. Arabové seděli vedle sebe, Žid seděl do uličky. Protože očekával dlouhý let, sundal si boty a pěkně se uvelebil. Za chvíli se zvedl Arab u okýnka a povídá: ?Asi si skočím pro pivo.? Žid se ozve: ?Seďte, já vám pro to pivo dojdu.? A zatímco byl pryč, Arab vzal jeho botu a pěkně mu do ní naplival. Žid se vrátil a za chvíli se ozval druhý Arab: ?Hmm, to vypadá dobře, to pivo. Asi si dám taky jedno.? A Žid se zase nabídl, že mu ho donese. Mezitím vzal tenhle druhý Arab druhou Židovu botu a taky mu do ní hodně naplival. Když se Žid vrátil, všichni si sedli a užívali let. Když měli přistávat, Žid vklouzl do bot, a hned věděl, co se stalo. Obrátil se na Araby a řekl jim: ?Proč? Prosím vás, proč to musí být takhle? Jak dlouho to ještě bude trvat? Ty boje mezi našimi národy, ta nenávist, ten odpor, to plivání do bot, to čůrání do piva??

Mladík u jezírka, bedlivě se rozhlíží - nikde nikdo; svlékne se a na Adama hupne do vody. Jenže když chce ven, zjistí, že vedle hromádky jeho šatů sedí slečna a usilovně něco studuje. Vzpomene si, že na protějším břehu viděl nějaký starý hrnec. Vrátí se pro něj a vyleze s hrncem před choulostivou partií. Slečna pořád čte. ?Slečno, vy něco studujete?? ?Ano, psychologii,? odvětí tázaná, aniž zvedne oči. ?Co budete umět, až dostudujete?? ?Bude umět každému říct, co si zrovna myslí.? ?A mohla byste mi říct, co si myslím teď já?? Dívka zvedne zrak a praví: ?Vy si myslíte, že ten hrnec má dno??

Odesláno

Blondyna v prodejně klobouků: "Dobrý deň, chcela by som si kúpiť u vás klobúk" "A na čo konkrétne myslíte?" "Konkrétne myslím na poriadnu jebačku, ale u vás si chcem kúpiť klobúk"

:thumbsup_anim:

Odesláno

když už jsme u těch blondýn...

...Minulý rok jsem vyměnila všechna okna ve svém domě za ta drahá plastová,

tříkomorová a vakuovaná, která šetří energii. Dnes mi volal jejich dealer stěžoval si,

že už je to rok, co mi je vestavěli a ještě stále jsem nezaplatila.

No teda, to, že jsem blond, ještě neznamená, že su automaticky blbá, ne?

Tak jsem mu řekla to, co mi pořád opakoval ten kecací chlápek, co mi je prodal, že:

"do JEDNOHO roku se ty okna zaplatí samy".

Už to jeden rok byl! Řekla jsem mu. Na druhém konci bylo jen ticho, tak jsem nakonec

zavěsila a oni už nikdy nezavolali. Vsadím se, že se chudáci cítili jako idioti.

Odesláno

Pražák vystoupil na nádraží Ostrava - Svinov a táže se domorodce: Helééé, prosimtěééé jak se jako vocaď dostanu do centrááá???" Domorodec:"Tak ty se, pičo, do centra živy nedostaneš!!!"

Odesláno

Přijde chlap k okýnku na Hlavním nádraží v Praze a říká pokladní: " Lístek pičo!"

Pokladní: "Hm pane a kam to bude, Ostrava - Svinov nebo hlavní nádraží?"

Odesláno

Tyhle fóry na pražáky mam rád - to jsem (já kosmopolita) jednou přijel na služebku do brna s kolegou, děsným volem, hledali sme hned večer hospodu, vlezli sme do první čtyřky a kolega a povídá - dobrý dÉÉÉn, prosímvááás, kdE tady maji plzÉÉÉň nebo aspoň staropramÉÉÉn, my nejsme vocaď a neznáme to tu.

Díky bohu mě skoro v tu samou chvíli volali kámoši z místní pobočky a tak jsem s výmluvou, že jsem unavenej z cesty zmizel a šel s nima do Pegasu.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...