kuncák7 Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Buďte abstinenti, tyhle debaty, kde nerozumím ani slovu, ty miluju, ale rád je čtu :-).
Frantik Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 No tak proste nemas pravdu, no, ale nechce se mi to uz resit. Pivo taky neni jen jedno - mimochodem to puvodni z Mezopotamie nebo Egypta nebo ze stredoveku je dost jiny, nez dnes, limonada taky neni identicka "ta jedina prava" a marmelada taky ne. A rum proste taky ne - nekde je to z trtiny a u nas byl proste z lihu a tresti. Staci vytahnout paty ze svoji socialni bubliny. Tvoje prirovnani k fejkum nebo Steinhartum nechapu uz vubec. Tuzemak si nehraje na trtinovej rum a nic nefejkuje.Mimochodem muj kolega je taky Vojta a je dost jinej, nez ty a presto si muze rikat Vojta.
Návštěvník tolja Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Buďte abstinenti, tyhle debaty, kde nerozumím ani slovu, ty miluju, ale rád je čtu :-). to si jako nedáš ani čaj s rumem? když jsem byl malej, tak táta měl doma vždycky litrovku rumu s plachetkou na grog a havana klub na pití, a měl recht včera jsem ztrestal půlku malé lahve božkova s kolou a citronem a přežil jsem to, v zimě to leju do čaje, ale samotný bych to asi nedal
Frantik Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 (upraveno) to si jako nedáš ani čaj s rumem? když jsem byl malej, tak táta měl doma vždycky litrovku rumu s plachetkou na grog a havana klub na pití, a měl recht včera jsem ztrestal půlku malé lahve božkova s kolou a citronem a přežil jsem to, v zimě to leju do čaje, ale samotný bych to asi nedalBozkov s kofolou, neboli "kofolibre" :-) Upraveno 28. února 2019 uživatelem Frantik
Návštěvník Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 No tak proste nemas pravdu, no, ale nechce se mi to uz resit. Pivo taky neni jen jedno - mimochodem to puvodni z Mezopotamie nebo Egypta nebo ze stredoveku je dost jiny, nez dnes, limonada taky neni identicka "ta jedina prava" a marmelada taky ne. A rum proste taky ne - nekde je to z trtiny a u nas byl proste z lihu a tresti. Staci vytahnout paty ze svoji socialni bubliny. Tvoje prirovnani k fejkum nebo Steinhartum nechapu uz vubec. Tuzemak si nehraje na trtinovej rum a nic nefejkuje.Mimochodem muj kolega je taky Vojta a je dost jinej, nez ty a presto si muze rikat Vojta.Až na to, že u nás vznikl jako náhražka opravdového rumu kvůli ceně. To je proč je to srovnání relevantní A ano pivo prošlo nějakou proměnou, ale je tam nějaká podobnosti v postupu. A ok, mám tedy zákeřnou otázku: je cider pivo ?
Návštěvník tolja Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 (upraveno) Bozkov s kofolou, neboli "kofolibre" :-) kofola je divná, chuť má podle mého moc výraznou, zlatý komunisti, ta jejich byla lepší vzpomínám s láskou na limonády dia a amara Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 28. února 2019 uživatelem tolja
Frantik Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 (upraveno) Až na to, že u nás vznikl jako náhražka opravdového rumu kvůli ceně. To je proč je to srovnání relevantní A ano pivo prošlo nějakou proměnou, ale je tam nějaká podobnosti v postupu. A ok, mám tedy zákeřnou otázku: je cider pivo ? Ale je uplne jedno, jak vzniknul. Ma tady proste svoji historii, nic nekopíruje, neuvádí nikoho v omyl a ma tady svoje misto a vy si klidne pijte ulepeny preslazeny karibiky a ja si dam do grogu svuj tuzemak. Zij a nech zit. Pro me to je rum a zadna smernice a represe mi to z hlavy nevymlati.Mimochodem u toho postupu u piva je to odlisne jako svine. A cider je samozrejme most, s pivem nema nic spolecneho. Upraveno 28. února 2019 uživatelem Frantik
Návštěvník Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Ale je uplne jedno, jak vzniknul. Ma tady proste svoji historii, nic nekopíruje, neuvádí nikoho v omyl a ma tady svoje misto a vy si klidne pijte ulepeny preslazeny karibiky a ja si dam do grogu svuj tuzemak. Zij a nech zit. Pro me to je rum a zadna smernice a represe mi to z hlavy nevymlati.Mimochodem u toho postupu u piva je to odlisne jako svine. A cider je samozrejme most, s pivem nema nic spolecneho. Však si píj co chceš, to je v pořádku Ale klasickému rumu být Tebou tu šanci dám. Ne všechny jsou sladké a ulepené. Je tam škála chutí podobně jako u whiskey nebo u ginu atd... tady ještě jen kousek z rozhovoru k tomu tématu na co jsem narážel s komunismem. Ono totiž těch jejich 125 let je trochu marketingový trik:"Tuzemák pro většinu Čechů znamená rum. Přitom o rum tak docela nejde. Jaký je rozdíl?Pro hodně lidí je to stejné pití, jenže nejde jen o slovíčka, rozdíl je v použitých surovinách ? rum se může vyrábět pouze z cukrové třtiny a nesmí se do něj přidávat nic jiného, což tuzemák nesplňuje. S výrobou tuzemáku se v Česku začalo v 50. letech. Po změně politických poměrů nebyly peníze na dovoz zahraničních rumů, tak vznikla alternativa ? tuzemský rum. Tohle pojmenování se vžilo a všichni ho běžně používali a používají, i když na základě předpisů z Unie ho není možné jako rum označovat.Vadí vám to?Nevadí. Tuzemák jednoduše ani pro mě není standardní rum, jsem destilatér, tudíž ctím, co je dáno.Z čeho se dnes tuzemák vyrábí, pořád z brambor?Dneska už ne, brambory jsou příliš drahé. Existují dva druhy lihu ? melasový a obilný. V Česku je asi 95 procent produkce tuzemáku z melasového lihu, ke kterému se přidává rumová tresť, ta pak ovlivní výslednou chuť. V základu je aromatický éter a na něj navázaný acetaldehyd. Když se podíváte na složení, je to vlastně chemická sloučenina. Zdá se, že Čechům to nevadí ? roční spotřeba tuzemáku je asi 35 procent z celkového obejmu spotřeby alkoholu.Zdroj: https://www.penize.cz/spotrebitel/307021-destilater-i-tuzemak-muze-byt-vyborny-kdyz-to-umite "
spineshank Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 to nezpochybňuji a pěkně mě to rozčiluje. Je to strašná sračka, tak možná na pečení. Jo a ta Republica je taky hnusná mimochodem. Ale to už je rum alespoň. Komunisti tu podělali spoustu věcí, spíš se divím tomu jak si za tím někteří lidi nepochopitelně stojí. Vojto,nesmíš bejt taková slečinka Rum je to odjakživa a od mladejch let to bylo velký pití pro velký kluky rum s colou,nebo čert,joo to byla doba
Návštěvník Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Vojto,nesmíš bejt taková slečinka Rum je to odjakživa a od mladejch let to bylo velký pití pro velký kluky rum s colou,nebo čert,joo to byla doba Jj taky mě to zkoušeli všude možně naučit, ale já to fakt nedávám. Stejně jako Ostravar
spineshank Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Nepochybně seš od nás mladší,takže tu dobu kdy si šel za mlada do hospy a na výběr moc nebylo,jen rum,griotka,fernet,vodka,dokonce i nejakej chlast se jmenoval Výčepní lihovina joo my pamatujem hodně,ten čas letí
Frantik Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Jj taky mě to zkoušeli všude možně naučit, ale já to fakt nedávám. Stejně jako Ostravar Tak si pij svuj rum a uzij si ho a ja ti to preju a my mame zase svuj rum. Zakazat a plivat na nej muzes, ale to je tak vsechno.
Návštěvník Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Nepochybně seš od nás mladší,takže tu dobu kdy si šel za mlada do hospy a na výběr moc nebylo,jen rum,griotka,fernet,vodka,dokonce i nejakej chlast se jmenoval Výčepní lihovina joo my pamatujem hodně,ten čas letí Je mi 27. ale na druhou stranu jsem z Ostravy, takže si to ještě celkem pamatuji. Já pil většinou zelenou a občas fernet. Ten už ale taky od jisté doby nemůžu. Já tedy znám poměrně dost hospod, hlavně na Moravě kde ten výběr není pořád, ale vlastně to má něco do sebe
kuncák7 Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 to si jako nedáš ani čaj s rumem? když jsem byl malej, tak táta měl doma vždycky litrovku rumu s plachetkou na grog a havana klub na pití, a měl recht včera jsem ztrestal půlku malé lahve božkova s kolou a citronem a přežil jsem to, v zimě to leju do čaje, ale samotný bych to asi nedalAni šampáno na Silvestra, prostě mi nic nejede.A kofola mi nějak nechutnala ani za komárů.Vedu smutnej život, já vím.
Tomas_2002 Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Tohle jsou prostě takový ty jemný nuance co musíš pochopit ze souvislosti nebo situace... Když sedíš s kamarádem u krbu, bafeš z doutníku a koukáš do plamenů tak máš v ruce úplně jinej rum než když se v dubnu už potřetí cvakneš na Divoký Orlici a potřebuješ nebo na zahřátí...
parnistroj Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Navic ten z karibiku se spravne jmenuje RON ( Jo, tezky je zivot alkoholika )
Návštěvník Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Navic ten z karibiku se spravne jmenuje RON ( Jo, tezky je zivot alkoholika )tak vzhledem k tomu, že jsem měl chvíli španělštinu, tak tohle mě celkem pobavilo. To je jako bych řekl, že anglické pivo se správně jmenuje beer
parnistroj Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 Ty ses tak neuveritelne presnej Na druhou stranu argumentovat karibskym ronem pro zakaz pojmenovani rum je trochu divne, ne? Snad jedine pokud se podari prokazat, ze rum byl vynalezen na Jamajce prave pod timto jmenem kdyz se Britove prejedli trtinoveho cukru
parnistroj Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Odesláno 28. února 2019 American, Anglican a Soviet sutazia, ze kto prinuti macku zjest pikantnu horcicu.Prvy je na rade American. Chyti macku a palcom do nej natlaci horcicu.- To je nasilie! - protestuej Soviet.Anglican da horcicu medzi kolieska klobasky a macka to zje.- To je obycajny podvod! - protestuje Soviet.Ked je na rade, natrie macke horcicou rit. Ta si z nej horcicu za sustavneho mravcania a kvilenia vylize.- Vidite, sudruhovia! Dobrovolne a s piesnou na perach!
Doporučené příspěvky