Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Filipes napsal:
vyskloňuj "houska"

1. pád - kdo, co - houska

7.pád - s kým, čím - se salámem

3.pád - komu, čemu - mně

:)

jenom sedm pádů to ja jich znám víc! :-)

1. pád: kdo, co - nominativ

2. pád: koho, čeho - genitiv

3. pád: komu, čemu - dativ

4. pád: koho, co - akuzativ

5. pád: oslovujeme, voláme - vokativ

6. pád: o kom, čem - lokál

7. pád: s kým, čím - instrumentál

8. pád: kdo z koho - korytativ

9. pád: koho, jak - buzerativ

10. pád: koho, kam - delimitativ

11. pád: kdo, koho - likvidativ

12. pád: jak na koho - intrikativ

13. pád: komu, co - podmazativ

14. pád: co za co - korupcionál

15. pád: jak komu - protekcionál

16. pád: kdo s kým - kopulativ

17. pád: co na co - prezervativ

Odesláno (upraveno)
  PepaSFI napsal:
ten odkaz nějak nefunguje ale pokud tohle výrazivo používá dnešní mládež tak to se toho tak moc nezměnilo. Podobně jsme se vyjadřovali před více než dvaceti lety, teda s vyjímkou počítačových výrazů. Taky brňáci jistě poznali že spousta toho pochází z hantecu.Ale to už se ví dávno že šalinó do hokny se jezdí i v Praze.

ale šalinó na Prigl když zoncna rumpluje jen v Brně, v Praze tam žádná nejede (myslím)

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
  hciq napsal:
ale šalinó na Prigl když zoncna rumpluje jen v Brně, v Praze tam žádná nejede (myslím)

ještě bych doplnil brněnskou hádanku: Je to za Komínem a v noci to svítí. Co je to?

Odesláno

Přijde muž s krásnou ženou do klenotnictví, společně pro ni vyberou hodinky za X korun. Když dojde na placení, vezme muž šekovou knížku a vyplní šek na celou sumu. Prodavač se na něj s obavami dívá, ten zákazník je mu neznámý, vidí ho poprvé. Muž okamžitě postřehne, co prodavači jde hlavou a říká mu:

"Vidím, že máte obavy, že tento šek není krytý, viďte...? Dobře, uděláme následující. Dnes je pátek a banky mají již zavřeno, ponechejte si ten šek i hodinky. V pondělí, až budete moci ten šek nechat proplatit, pošlete ju mojí přítelkyni.o.k.?"

Prodavač se uklidní, v pondělí chce nechat šek proplatit, banka jej ale zamítne, že prý není krytý. Okamžitě volá

zákazníkovi a ten mu na to odpoví:

"Ten šek můžete zahodit, už jsem ji vošukal!"

Odesláno
  Filini napsal:
Přijde muž s krásnou ženou do klenotnictví, společně pro ni vyberou hodinky za X korun...

niekto chodi pravidelne na kalerab :)

Odesláno

Paní si koupí papouška, ke které dostala i varování, že jeho předchozí majitelé vlastnili veřejný dům a proto papoušek mluví vulgárně. Donesla tedy papouška domů, sundá plachtu z klece. Papoušek se rozhlídne po bytě a řekne:"Aaa, nový bordel, nová bordel mamá." Paní se zalekne a papouška opět zakryje plachtou. Chvíli přemýšlí, ale v tom se ze školy vrátí její dvě dcery. Ty, celé nadšené, že mají papouška, okamžitě sundávají plachtu a papoušek se opět rozhlédne a praví: "Aaa, nový bordel, nová bordel mamá, nový ku*vy,..." Matka dcere podrážděně přehodí přes papoucha opět platchu a dcerám říká, že se musí počkat, až příjde tatínek z práce, že s papouškem něco udělá. Otec příjde, ohrne plachtu a zkušeným okem pohlédne na papouška. Ten opět spustí své oblíbené: "Aaa, nový bordel, nová bordel mamá, nový ku*vy, nazdar Milane!!"

Návštěvník RaGe
Odesláno
  Duke650 napsal:
NEKLIKEJTE NA TO, AVG HLÁSÍ VIR

:crying_anim02: Omlouvám se, můj antivirák to nechytil ! Poprosil jsem o smazání ! :crying_anim02:

Odesláno

Víte jaký je rozdíl mezi demokracií a Sociální demokracií???

Je to stejné jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou.

Odesláno
  Well napsal:
Víte jaký je rozdíl mezi demokracií a Sociální demokracií???

Je to stejné jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou.

nebo jako rozdíl mezi aktem a pietním aktem :)

Odesláno (upraveno)

Závěrečné zkoušky na policejní akademii. Vyleze první zkoušený a hned se ho ptají, jak dopadl.

Píšťalka - 1, pendrek - 1, čeština - 5. Ptali se co neuměl v češtině. "No chtěli skloňovat jablko, tak jsem skloňoval ja blko, ty blko, on blko."

Za chvíli vyleze druhý. Výsledky stejné. Píšťalka - 1, pendrek - 1, čeština 5. Ten dostal skloňovat jabloň, tak skloňoval ja bloň, ty bloň, on bloň.

Za chvilku vyjde třetí, celý vysmátý. Píšťalka - 1, pendrek - 1 , čeština - 1. Nechtěli mu věřit, tak říklal. "Dali mi skloňovat město, tak jsem skloňoval mě sto, tobě dvěstě, náčelníkovi pětset"

Upraveno uživatelem VS
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...