Přejít na obsah

HUMOR [2006-2020]

Doporučené příspěvky

vyskloňuj "houska"

1. pád - kdo, co - houska

7.pád - s kým, čím - se salámem

3.pád - komu, čemu - mně

:)

jenom sedm pádů to ja jich znám víc! :-)

1. pád: kdo, co - nominativ

2. pád: koho, čeho - genitiv

3. pád: komu, čemu - dativ

4. pád: koho, co - akuzativ

5. pád: oslovujeme, voláme - vokativ

6. pád: o kom, čem - lokál

7. pád: s kým, čím - instrumentál

8. pád: kdo z koho - korytativ

9. pád: koho, jak - buzerativ

10. pád: koho, kam - delimitativ

11. pád: kdo, koho - likvidativ

12. pád: jak na koho - intrikativ

13. pád: komu, co - podmazativ

14. pád: co za co - korupcionál

15. pád: jak komu - protekcionál

16. pád: kdo s kým - kopulativ

17. pád: co na co - prezervativ

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ten odkaz nějak nefunguje ale pokud tohle výrazivo používá dnešní mládež tak to se toho tak moc nezměnilo. Podobně jsme se vyjadřovali před více než dvaceti lety, teda s vyjímkou počítačových výrazů. Taky brňáci jistě poznali že spousta toho pochází z hantecu.Ale to už se ví dávno že šalinó do hokny se jezdí i v Praze.

ale šalinó na Prigl když zoncna rumpluje jen v Brně, v Praze tam žádná nejede (myslím)

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Přijde muž s krásnou ženou do klenotnictví, společně pro ni vyberou hodinky za X korun. Když dojde na placení, vezme muž šekovou knížku a vyplní šek na celou sumu. Prodavač se na něj s obavami dívá, ten zákazník je mu neznámý, vidí ho poprvé. Muž okamžitě postřehne, co prodavači jde hlavou a říká mu:

"Vidím, že máte obavy, že tento šek není krytý, viďte...? Dobře, uděláme následující. Dnes je pátek a banky mají již zavřeno, ponechejte si ten šek i hodinky. V pondělí, až budete moci ten šek nechat proplatit, pošlete ju mojí přítelkyni.o.k.?"

Prodavač se uklidní, v pondělí chce nechat šek proplatit, banka jej ale zamítne, že prý není krytý. Okamžitě volá

zákazníkovi a ten mu na to odpoví:

"Ten šek můžete zahodit, už jsem ji vošukal!"

Odkaz ke komentáři

Paní si koupí papouška, ke které dostala i varování, že jeho předchozí majitelé vlastnili veřejný dům a proto papoušek mluví vulgárně. Donesla tedy papouška domů, sundá plachtu z klece. Papoušek se rozhlídne po bytě a řekne:"Aaa, nový bordel, nová bordel mamá." Paní se zalekne a papouška opět zakryje plachtou. Chvíli přemýšlí, ale v tom se ze školy vrátí její dvě dcery. Ty, celé nadšené, že mají papouška, okamžitě sundávají plachtu a papoušek se opět rozhlédne a praví: "Aaa, nový bordel, nová bordel mamá, nový ku*vy,..." Matka dcere podrážděně přehodí přes papoucha opět platchu a dcerám říká, že se musí počkat, až příjde tatínek z práce, že s papouškem něco udělá. Otec příjde, ohrne plachtu a zkušeným okem pohlédne na papouška. Ten opět spustí své oblíbené: "Aaa, nový bordel, nová bordel mamá, nový ku*vy, nazdar Milane!!"

Odkaz ke komentáři

Závěrečné zkoušky na policejní akademii. Vyleze první zkoušený a hned se ho ptají, jak dopadl.

Píšťalka - 1, pendrek - 1, čeština - 5. Ptali se co neuměl v češtině. "No chtěli skloňovat jablko, tak jsem skloňoval ja blko, ty blko, on blko."

Za chvíli vyleze druhý. Výsledky stejné. Píšťalka - 1, pendrek - 1, čeština 5. Ten dostal skloňovat jabloň, tak skloňoval ja bloň, ty bloň, on bloň.

Za chvilku vyjde třetí, celý vysmátý. Píšťalka - 1, pendrek - 1 , čeština - 1. Nechtěli mu věřit, tak říklal. "Dali mi skloňovat město, tak jsem skloňoval mě sto, tobě dvěstě, náčelníkovi pětset"

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...