honza.hasic Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Já mám spartaky dvoje, jedny bílé (psací písmo) značené na dýnku 2345 a s označením stroje K25, jedny černé bez čísla na dýnku a bez označení K 25 - ty černé jsou s hůlkovými ručkami a tiskacím popiskem. Takže je možné že se značily číslem až později - až ty které měly stroje značená "K25". To je moje logická úvaha. Tedy může to být první kus "ze značené" výroby. Ale po pravdě jsem detailněji neštudoval co je správně nebo co není. Od toho jsou zde tady chytřejší hlavy.....:o).... Bohužel tech hodinek je už tak málo že to nejde porovnat s čísly 0005, 0006, 0007 nebo 20 nebo 30 nebo 500. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 25. března Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března Já to tedy chápu tak, že se jedná podle čísla na dýnku 0001 o v pořadí první hodinky Spartak určené pro širokou veřejnost. Z fotek je zřejmé, že jsou osazeny strojkem K25 s číslem vyraženým pod můstkem setrvačky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března takže číslo stojku by mělo být taky pod můstkem a měla by tam být jednočka ?....:o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 26. března Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března před 44 minutami, honza.hasic napsal: takže číslo stojku by mělo být taky pod můstkem a měla by tam být jednočka ?....:o) Je to možné, ale málo pravděpodobné. Číslo na dýnku a číslo strojku nebylo u Primu nikdy stejné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiper Odesláno 27. března Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března Hodinky jsem měl asi před měsícem v ruce a pod můstkem je něco přes 4300 (nepamatuji si to přesně), dle mého názoru cena za jedničku na dýnku je hodně přemrštěná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března (upraveno) V 26. 3. 2024 v 10:56, honza.hasic napsal: takže číslo stojku by mělo být taky pod můstkem a měla by tam být jednočka ?....:o) Cislo strojku je pod můstkem setrvacky a jednička tam určitě být nemůže. První Spartaky neměly čísla na dynku a neměly ani označení strojku pod setrvačkou, ale pod můstkem setrvacky byly cislovane hned od počátku. Inzerovaný Spartak s číslem na dynku 1 může být v pořadí až několika tisící v řadě. Upraveno 28. března uživatelem Vomi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterOva Odesláno 28. března Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března Kdyby někdo z Ostravy a okolí chtěl nějakou pomoc se servisem, opravou mechanických Primek, klidně mi napište. Nejsem hodinář, ale opravy cal. 66+68+50+69+96 a jejich variant zvládám EDIT BERT 29.3.2024 v 10:42 Přátelé, s Petrem jsem telefonicky hovořil. Uznal, že svou nabídku pomoci napsal mírně neobratně. Petra tato neobratnost mrzí, jde mu opravdu především o navázání kontaktů s Prim nadšenci, a Petr chce případně pomoci lidem ze svého okolí i s opravami. Není hodinář. Petrova pomoc má mít, dle jeho vyjádření, nekomerční charakter. Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března (upraveno) V 27. 3. 2024 v 5:59, tiper napsal: Hodinky jsem měl asi před měsícem v ruce a pod můstkem je něco přes 4300 (nepamatuji si to přesně), dle mého názoru cena za jedničku na dýnku je hodně přemrštěná. Jsi měl sundaný můstek? Pokud je to pravda, tak dynko k těmto hodinkám určitě nepatří nebo byl vyměněny strojek. S tak vysokým číslem pod můstkem setrvacky už byly dynka určitě cislovane. Upraveno 29. března uživatelem Vomi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března před 9 hodinami, Vomi napsal: Jsi měl sundaný můstek? Pokud je to pravda, tak dynko k těmto hodinkám určitě nepatří nebo byl vyměněny strojek. S tak vysokým číslem pod můstkem setrvacky už byly dynka určitě cislovane. Však u těchto Spartaků je dýnko číslované!!!! Dýnko má číslo 0001. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 29. března Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března (upraveno) před 1 hodinou, Jan_Jan_2006 napsal: Však u těchto Spartaků je dýnko číslované!!!! Dýnko má číslo 0001. Asi si nerozumíme, já jsem reagoval na pisatele tiper, který psal, že uvedené Spartaky mají po můstkem setrvacky číslo 43xx.jinak bylo vyrobeno spousta Spartaku, které na dynku číslo neměly. Číslování Spartaku na dynku začalo později. Upraveno 29. března uživatelem Vomi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tiper Odesláno 1. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna V 29. 3. 2024 v 9:35, Vomi napsal: Jsi měl sundaný můstek? Ano, můstek byl sundaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchtoo71 Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Zdravím, chcel by som si kúpiť tieto hodinky ale neviem či sú ok. Viete mi prosím povedať či hodinky nie sú zloženiny prípadne máte skúsenosti s predajcom ? Ďakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Tyhle jsou na první i druhý kouknutí O.K. Vše je jak má bejt podle "bible". Cenu bude dělat hlavně stav pouzdra zda je původní originál sklo a stav stroje. To ale podle fotky moc zjistit nejde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna U Strakovych clovek nikdy nevie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Souhlas. Ale: to, co je vidět, je ok. No a strojek není nic unikátního. Takže pokud po nich @Kuchtoo71 za tu cenu touží, tak bych mu ve štěstí nebránil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lookyn Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna V Primkách se nevyznám vůbec, ale nejsou tyhle Orlíky nějak podezřele levný...? Že by MPM...? https://obleceni.bazos.cz/inzerat/183533943/prim-panske-hodinky-17000-kc.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 3. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna Primkoznalec taky nejsem, ale tohle bude MPM, už podle toho loga, Miyoty uvnitř, a GoogleLens. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Jo, je to MPM. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Bože co to je ? Fuj. Za ty prachy budou od Vládi Petržely rozhodně hodnotnější nový "primky" a s originál starým strojem z Eltonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 4. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna Takže MPM už kopíruje Orlíky? Fuj na ně!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se