Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nerad bych se mýlil, ale doklady měly úplně všechny Orlíky. Ta věc s každými desátými je trochu jinak, přikládám popis, který jsem kdysi vložil do vlákna o svých orlíkách:

"Jak jsem si dříve stahoval fotky Orlíků a jejich záručních listů na fóru, všiml jsem si, že na žádném mimo těch kanadských není podpis u oddělení technické kontroly Chronotechny ani u přebírajícího, tj. vojenské zprávy. Požádal jsem o pomoc Accutrona, který vše objasnil.

Orlíků bylo vyrobeno celkem cca 300ks, ale po dohodě zákazník (armáda) kontroloval jen každý desátý (tj. celkem 30ks).

Tyto hodinky s číslem 65-238 jsou tedy v archivu Eltonu v protokolu o výstupních zkouškách uvedeny na seznamu kontrolovaných kusů a tedy opatřeny podpisy a razítkem zástupce vojenské správy Ing. Aleše Janákem a šéfem výstupní kontroly Chronotechny panem Rudolfem Rerichem. "

Tk jsem to tehdy špatně pochopil. Já měl pocit, že právě každé desáté mají doklady a ono to holt bylo jinak. :wallbash:
Odesláno

Ten prodejce je normální oficiální obchodník použitým zbožím co vykupuje celé pozůstalosti a prodává v aukcích kvanta předmětů, stačí si projít jeho hodnocení a pestrou nabídku. Ostatně původ hodinek má napsaný i v popisu aukce a pochybuji že něco z toho sám předělává. Rozhořčen kvůli nezaplacení může být a to oprávněně, protože aukro chce po prodejci svoji provizi za aukci, každý příhoz je právně závazný a popis aukce není nepravdivý ani zavádějící. Na dotazy ohledně zboží byla spousta času před příhozem.. Mám jako prodejce už nějaké takové zkušenosti a za takové jednání bez milosti dávám negativ. Je to ale jen můj soukromý názor na tuto situlaci, ten prodejce je pro mě cizí člověk a jde mi pouze o princip obchodování na aukru, přihodíš-zaplať.

S prodejcem jsem celou věc projednal a on reagoval jako normální slušný člověk - nechal si poslat fotky možného vzniku tohoto bastlu a hodinky odnese ke svému hodináři na potvrzení toho, že je to opravdu složenina. Až to bude potvrzeno hodinářem, tak věc uzavřeme. Gentlemani stále ještě nevymřeli. :smile_anim:
Odesláno

S prodejcem jsem celou věc projednal a on reagoval jako normální slušný člověk - nechal si poslat fotky možného vzniku tohoto bastlu a hodinky odnese ke svému hodináři na potvrzení toho, že je to opravdu složenina. Až to bude potvrzeno hodinářem, tak věc uzavřeme. Gentlemani stále ještě nevymřeli. :smile_anim:

Tak nějak jsem to čekal- znám Vás oba, slušní lidi se dokážou domluvit :smile_anim:
Odesláno

Tak nějak jsem to čekal- znám Vás oba, slušní lidi se dokážou domluvit :smile_anim:

Tak by to mělo být vždy, to by byla paráda!

Odesláno

No, nějak se mi to nezdá...že by je byl druhý kupující nevzal? Pokud je ale viděl a nebyly v dobrém stavu, tak bych to chápal...

U tohoto prodejce jsem byl také 2. kupující. Vysledoval jsem podle několika aukcí, že se divně navyšují ceny a že prodejce pak další účastníky obvolává a mailuje, že prodá hodinky za nižší cenu, než byla vydražena. Myslím, že je to hra několika lidí s fingovaným navyšováním....Bohužel se ještě dost lidí nachytá. :-(
Odesláno

Já si právě proto teď přihodil. Jestli to vyjde, tak mu potom nabídnu dvě stovky.

Psal jsem mu, že se už jednou v aukci objevily a proč je tedy neprodal. Odpověděl že je nevzal ani druhý kupující(první prý nekomunikuje), což se divím, protože jsem se domníval že to byl OCLOK.....Prý je ale vlastně rád, protože se vydražily za málo, má představu alespoň 2000....
Odesláno

Psal jsem mu, že se už jednou v aukci objevily a proč je tedy neprodal. Odpověděl že je nevzal ani druhý kupující(první prý nekomunikuje), což se divím, protože jsem se domníval že to byl OCLOK.....Prý je ale vlastně rád, protože se vydražily za málo, má představu alespoň 2000....

:-)))....to je přece logické, že výherce aukce ihned po jejím ukončení přestane komunikovat. Výherce v "mé" aukci byl zase ze zahraničí a proto, mu prý prodejce hodinky neprodal ( i přesto, že v popisu aukce taková eventualita zmíněna nebyla ).

Nicméně Honzova strategie s příhozem a pak mimoaukční nabídkou je docela dobrý nápad.Posted Image

Odesláno (upraveno)

Je to krásný kus moc se nevyskytující historie primek.

V těchto prehistorických kusech číselníků se vyskytují 2 typy pouzder a dýnek s nápisem nerez ocel, přikládám srovnávací hnusnou fotku pod lampičkou.

Kus prodávaný na Aukru má podle mého špatné pouzdro a dýnko - má dýnko "dvoudílné" s prachovým kroužkem, měl by mít jednodílné jako na přiložené fotce. Za poslední 3 roky šly tyto hodinky na Aukru 2x a vždy byly v pozdru jako na fotce. Pokud zapátráte v paměti, jedna aukce na skoro NOS stav šla za Bertem za 9k :smile_anim: .

pridavam jeste dalsi varianty ciferniku jednoho typu pouzdra - vsechny maji lumibody a lumi vyplnene rucky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno

pridavam jeste dalsi varianty ciferniku jednoho typu pouzdra - vsechny maji lumibody a lumi vyplnene rucky

To teda čumím no... Paráda docente
Odesláno

Koukal jsem, že nemají vyraženo žádné číslo, tak se chci zeptat jestli jsou to ty hodinky z té předvýrobní "testovací! série?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...