Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Hele, koukám na ruku na letecký Sporty a taky žádné označení země původu.

Ano máš pravdu, špatně jsem formuloval. Měl jsem psát "všechny běžné primky mimo vývozních a také mimo speciálů jako vojenské hodinky, L.E. 15 sjezd, myslivecké, aeskalup". Omlouvám se :) . Ale že teď všichni prohledáváte trezory a krabice :D .

Upraveno uživatelem stanik73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedalo mi to a trochu jsem si zabastlil a zkusil vytvořit tyto hodinky:

post-9970-038855800 1337285736.jpg

Celý vtip je v tom, že vnitřek malých pavouků je totožný s vnitřkem "Sorely". Zde je tedy rozborka staré Sorely a vnitřek malých pavouků

post-9970-034352000 1337285818.jpg

A teď prohodíme celé strojky dohromady i s číselníkem. A co se nestane - sedí to jako zadek na nočník, k dokonalosti schází jen zelené mezikruží zcela stejných rozměrů jako má Sorela .....Celé to trvalo ani ne 5 minut, jdu shánět Kirovskije :)

post-9970-094089100 1337285916.jpg

Odkaz ke komentáři

Nedalo mi to a trochu jsem si zabastlil a zkusil vytvořit tyto hodinky:

Nojo, taky mi to šrotuje, vložím sem za chvilku fotku svých- taky nejsou úplně totožné, vypadá to, že tedy kovový kruh s plastickými indexy je původní a vyměněný je ,,jen " ciferník(a možná stroj). Pokud je barevné okruží původní, natištěné indexy na něm s novým ciferníkem ztratily smysl a někdo je při úpravě prostě smyl, stejně jako označení země. Pak je ale ta barva fakt rarita. Nebo někdo prostě vybastlil nový kroužek jiné barvy. Cifr je rozhodně jiný a tištěné indexy na okruží chybí...Stroje na mých jsou typ 011, čísla 1114506 šedé, 1107797 červené. Ty vnitřní ciferníky nejsou stejné, mají rozdílně tištěný kříž vteřinovky.

....a koukám, že moje šedé mají nepatrně odlišné typy číslic , a více sražená písmena země..

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Tak tady je ta slíbená fotka. Líp to večer nešlo.

Pěkný stav, už jsem si je také vylepšil :) . Jen bych dodal, že ty šedivé mají obvykle vnitřní bílý číselník se sekundovými indexy viz Accutronovo prodej na Aukru http://aukro.cz/hodinky-prim-seda-sorela-i2231110406.html

Odkaz ke komentáři

Co si pamatuji, červené chodí bez vteřinových indexů a šedé s vteřinovými indexy. Musel by to ale potvrdit znovu asi jen Accutron.

Nemám proto sice žádné rozumné vysvětlení, ale je to tak. Naposledy jsem posuzoval šedé sorely tento týden a byly opět s minutovými indexy.

Odkaz ke komentáři

Tak ještě necelé dvě hodinky... Tak na kolika se ty Orlíky zastaví? http://aukro.cz/prim...2340503938.html

Nejlepší jsou ty skokové změny ceny. Vždy se někdo přetahuje o několik set korun a pak to někdo úplně jiný přebije o hodně moc tisíc nahoru. V jednom případě to bylo dokonce naráz o 14 tisíc jedním příhozem. Komentář k tomu nechvám na ostatních.... :whistle:
Odkaz ke komentáři

To víceméně potvrzuje moji teorii, že Orlíky mají cenu maximálně okolo 70K. A na mne tyhle působily na fotkách dojmem, že jsou v lepším stavu, než ty, co před časem prodávala Matylda.

Máš pravdu, podle minulé i této aukce se zdá, že se vždy najde několik reálných zájemců za cenu 70-80tis (reální zájemci byli za 70-80k myslím i u Matyldy). Ale to je cena bez origo řemenu a krabičky s doklady :P ..

Odkaz ke komentáři

Jojo. S krabičkou nárůst ceny chápu a vzhledem k tomu, že co já vím, tak doklady měly pouze každé desáté, tak také plně chápu další nárůst ceny. Ta moje dumka se týkala pouze a jenom Orliků ve slušném stavu bez nic.

Nerad bych se mýlil, ale doklady měly úplně všechny Orlíky. Ta věc s každými desátými je trochu jinak, přikládám popis, který jsem kdysi vložil do vlákna o svých orlíkách:

"Jak jsem si dříve stahoval fotky Orlíků a jejich záručních listů na fóru, všiml jsem si, že na žádném mimo těch kanadských není podpis u oddělení technické kontroly Chronotechny ani u přebírajícího, tj. vojenské zprávy. Požádal jsem o pomoc Accutrona, který vše objasnil.

Orlíků bylo vyrobeno celkem cca 300ks, ale po dohodě zákazník (armáda) kontroloval jen každý desátý (tj. celkem 30ks).

Tyto hodinky s číslem 65-238 jsou tedy v archivu Eltonu v protokolu o výstupních zkouškách uvedeny na seznamu kontrolovaných kusů a tedy opatřeny podpisy a razítkem zástupce vojenské správy Ing. Aleše Janákem a šéfem výstupní kontroly Chronotechny panem Rudolfem Rerichem. "

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...