Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je právě ono,fotky jsou takové nečitelné...může to být záměr a nebo nefotitelnost hodinek.Každý z nás ví jak to jde když chce udělat pěknou fotografii :) .

Návštěvník rama
Odesláno

Líbí se mi popis jak použít dělenou lunetu jako časomíru k vaření čaje..

Dobrý den, začínám a mám dotaz co je to dělená luneta? Mám Sportky a na odměřování času je občas používám, tak v čem je tedy problém? Díky

Odesláno

No luneta je všeobecně "vnější okroužek na pouzdru hodinek,může být otočný, nebo pevný" dělená má tedy po nějakých stupních rozdělený obvod....já se nesmál tomu,že ji někdo používá k měření času,ale tomu krásnému popisu možnosti použití :) .

Odesláno (upraveno)

Já si též myslím, že je to pouzdro nerezové. Pokud ale není z Eltonu, pak odkud? Parexo dělá jen chromované, ne?

Pan Ing. Hněvsa měl(nebo má) v Pardubicích pouzdra nerezová.Pokud budete hledat po vláknech je někde přesný popis s fotografiemi z exkurze :) .

edit chyba

Upraveno uživatelem nikdo
Odesláno

Je to parexo nerez pouzdro a někdo si dal tu práci a hezky ho povrchově rozbrousil, takže to vypadaá jako kartáčovaná nerez(originál parexo je leštěné). Už to na aukru bylo i dřív. Takže dost předražené.

Návštěvník rama
Odesláno

Ok a jak se teda dělá ten "originální kartáčovaný nerez"? Není to náhodou ten samý postup? Surový nerez se poctivě ručně vykartáčuje do matu. Někde v americkým Esquiru jsem četl, že ten polotovar-nerez trubky na pouzdra odebírá z Asie většina Swiss firem vyjma těch nejdražších, prý kvůli výhodné ceně za rozumnou kvalitu. Ale výsledné hodinky jsou stále drahé. Co je teda důležité? Původ materiálu, nebo ruční zpracování mistra obráběče z té které, většinou na práci drahé cílové západní země?

Odesláno

Ok a jak se teda dělá ten "originální kartáčovaný nerez"? Není to náhodou ten samý postup? Surový nerez se poctivě ručně vykartáčuje do matu. Někde v americkým Esquiru jsem četl, že ten polotovar-nerez trubky na pouzdra odebírá z Asie většina Swiss firem vyjma těch nejdražších, prý kvůli výhodné ceně za rozumnou kvalitu. Ale výsledné hodinky jsou stále drahé. Co je teda důležité? Původ materiálu, nebo ruční zpracování mistra obráběče z té které, většinou na práci drahé cílové západní země?

O tohle se vlastně vůbec nejedná,šlo o popis aukce s PRIM SPORT II.Mám 99% dojem,že je ten prodejce mezi čtenáři,možná i přispívateli do tohoto fóra :D .Popis aukce se totiž po zdejší debatě změnil z "matného chromu" na "matný nerez".Teď je nabídka naprosto bez mých dalších výhrad.Ten prodej si na nic nehraje.Pokud se za tu cenu vydraží,tak si je prostě zájemci tak cení.Když si spočtete cenu renovace a v lepším případě cenu materiálu z PAREXA plus práci,tak si možná zájemci,co je zajímá 100% mechanický stav relativně hezkých a vlastně typicky českých hodinek zvolí tuto variantu.Samozřejmě skalní zastánci originálního stavu se této aukci vyhnou.Hezký den ze Sokolova :) .
Návštěvník rama
Odesláno

To jako myslíš mě že to prodávám já? Tak to bude Kladnováku tvůj 99% dojem špatný. Kdyby to byla pravda, tak do popisu nikdy nepíšu takovou blbost jako matný chrom, to snad ani neexistuje. I když počkat, jak se teď dívám na svoje už obnošené pouzdro původních Sportek z r. 1988, tak se ten chrom tolik neleskne jako dřív a mohlo by to být ono. Moc dobře to ale nevypadá a prodat se to dá tak leda za pár stovek. A nakonec: já jsem momentálně ve fázi nakupování hodinek, tak jestli máš něco zajímavého na prodej za rozumnou cenu, tak diskrétně nabídni přes soukromou zprávu. Je to tady i o nakupování, ne?

Odesláno

To jako myslíš mě že to prodávám já? Tak to bude Kladnováku tvůj 99% dojem špatný. Kdyby to byla pravda, tak do popisu nikdy nepíšu takovou blbost jako matný chrom, to snad ani neexistuje. I když počkat, jak se teď dívám na svoje už obnošené pouzdro původních Sportek z r. 1988, tak se ten chrom tolik neleskne jako dřív a mohlo by to být ono. Moc dobře to ale nevypadá a prodat se to dá tak leda za pár stovek. A nakonec: já jsem momentálně ve fázi nakupování hodinek, tak jestli máš něco zajímavého na prodej za rozumnou cenu, tak diskrétně nabídni přes soukromou zprávu. Je to tady i o nakupování, ne?

Na vás to pane nebylo,a než budete psát o prodeji a nákupu zde,přečtěte si prosím pravidla fora.Ne nejsem takovej pedant,ale na běh chronomagu dohlíží admin a pravidla jsou jasně daná.Jsem rád,že si tady občas pokecam a nebo něco přečtu.

PS:A co to Kladno?Já sem ze Sokolova(skoro o 120km dál :D)

Návštěvník rama
Odesláno

V pohodě pane nikdo, omlouvám se Vám, tak adminovi za porušování pravidel ohledně nakupování i za to Kladno, což ani sám nevím kde se to vzalo. Mějte se mnou prosím trpělivost, jsem nový. Pokud je to porušení pravidel závažné, nechám na adminovi případné uzavření účtu, ale rozhodně se zde nechystám nic prodávat, max. něco koupit a pochlubit se fotografiemi. Ještě jednou díky za pochopení.

Odesláno

V pohodě pane nikdo, omlouvám se Vám, tak adminovi za porušování pravidel ohledně nakupování i za to Kladno, což ani sám nevím kde se to vzalo. Mějte se mnou prosím trpělivost, jsem nový. Pokud je to porušení pravidel závažné, nechám na adminovi případné uzavření účtu, ale rozhodně se zde nechystám nic prodávat, max. něco koupit a pochlubit se fotografiemi. Ještě jednou díky za pochopení.

Mně jste nijak nezprudil,ale za omluvu děkuju.Tykání mi nevadí,ale radši jsem vykal.Já jsem tady taky jen krátce,ale myslel jsem to tak,že na prodej je extra vlákno a použít se dá od 50 příspěvků výš.Jsou tady borci co mají za stejnou dobu už 300 a víc příspěvků :) .Za tenhle

přídavek do vlákna nás stejně někdo osprchuje,že je od věci....:suicide_anim:

Odesláno

Jak je ctěná libost. Nikdo a Rama dostávají tímto od moda sprchu. Už nechte těch kravin a koukejte sbírat Primky :-) Ať Vám to tiká.

Odesláno

Tak tohle mi urvalo žíly. Ježíšmarjá, který hovado tohle mohlo poskládat:

Nerozumiem tomuto vulgarnemu prispevku pan moderator. Okrem sekundovej rucicky, ktora bola povodne pozlatena su to originalne stare PRIMky.

Odesláno

Ano, souhlasím, jsou to originální staré primky. Leč nicméně ta sekundová ručka je zkrátka "mazec". Můj příspěvek se týkal právě tohoto. Nehaním nikterak prodávajícího, napadám toho, kdo to takto poskládal. Oba víme, že se tak mohlo stát již za doby nár. podniku Klenoty, kdy se s tím hodináři moc nemazlili.

Popshope, PEACE, a zkus pohledat v SZ zprávu a třeba mi na ni někdy odpovědět.....

Odesláno (upraveno)

Tak tohle mi urvalo žíly. Ježíšmarjá, který hovado tohle mohlo poskládat:

Verzia v chrom. puzdre...

Ano, souhlasím, jsou to originální staré primky. Leč nicméně ta sekundová ručka je zkrátka "mazec". Můj příspěvek se týkal právě tohoto. Nehaním nikterak prodávajícího, napadám toho, kdo to takto poskládal. Oba víme, že se tak mohlo stát již za doby nár. podniku Klenoty, kdy se s tím hodináři moc nemazlili.

Popshope, PEACE, a zkus pohledat v SZ zprávu a třeba mi na ni někdy odpovědět.....

Waw....ak nieko vymeni sekundovku za inu tak je hovado...neverim...Mier..ziadnu SZ od teba nemam...napis znova...Mier

Upraveno uživatelem popshop
Odesláno

Na mne z té fotky ta vteřinovka působí dojmem, že je původní a jen přetřená. To spíš nějaký mlaďas dělal "tuning" - taky jsem okolo patnácti pár hodinek dost doprasil a bavilo mne to a byl jsem na to pyšný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...