Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak dneska se nickíí za AUKRA pěkně rozjel,udělal z PRIMEK s ZJS strojkem raritu.Nu nekupte to :) .

Mam doma v šuplu taky jedny...jestli je to taková rarita dam je na ebaj ....:suicide_anim:

Odesláno

Koukám,že je okurková sezona :)....to jste fakt všichni na dovče?

Další "skoro" SPORT se strojkem ZJS na AUKRU pod reklamou STARÉ HODINKY PRIM SPORT .

Je to vidno i bez rozebrání podle fontu na datumovce. <_<

Odesláno (upraveno)

Buď se prodejce přepsal a pak je to skutečně latinské (nulli secundus) "nikdy druhý" :) a nebo je to tak jak píše,ale to nevím co znamená.

Jinak co se týče hodinek tak se staly obětí lidové tvořivosti(ciferník a sekundovka)....

edit jpg

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem nikdo
Odesláno

Buď se prodejce přepsal a pak je to skutečně latinské (nulli secundus) "nikdy druhý" :) a nebo je to tak jak píše,ale to nevím co znamená.

Jinak co se týče hodinek tak se staly obětí lidové tvořivosti(ciferník a sekundovka)....

edit jpg

"Nikdy druhý" to je takový doslovný překlad z latiny, ale také by to mohlo znamenat "na špičkové úrovni", jo a taky se tak jmenuje jeden sportovní klub ze Švédska, tomu by odpovídal ten lev, že by fanda?

Odesláno

"Nikdy druhý" to je takový doslovný překlad z latiny, ale také by to mohlo znamenat "na špičkové úrovni", jo a taky se tak jmenuje jeden sportovní klub ze Švédska, tomu by odpovídal ten lev, že by fanda?

Jo překládal jsem to z latiny na goooglu,tato možnost se taky nabízela...pro PRIM Igen bych s tím souhlasil :) .

Na rozdíl od těchto výše avizovaných PRIM s ZJS strojkem (skončily skoro za 1500.-) -ti bohové musí být šílení...

Nakonec si začnu říkat,že strojek MADE IN CHINA daný do PRIMEK je asi fakt rarita.Nevím kolik jich bylo vypuštěno do světa,

ale mám dvoje a to sem je moc nesháněl.Když jsem je rozebral a zjistil fakta o strojku radost jsem z toho neměl :( .

Co se týče chodu nemám výhrad,přesnost byla vyšší jak u kalibru 68.4 co se montoval do posledních typů,před tím než se výroba v československu přestala rentovat.No ale pokud bych si dal do sbírky domácí produkt,tak jistě ne s čínským srdcem...

Odesláno

Jo překládal jsem to z latiny na goooglu,tato možnost se taky nabízela...pro PRIM Igen bych s tím souhlasil :) .

Na rozdíl od těchto výše avizovaných PRIM s ZJS strojkem (skončily skoro za 1500.-) -ti bohové musí být šílení...

Nakonec si začnu říkat,že strojek MADE IN CHINA daný do PRIMEK je asi fakt rarita.Nevím kolik jich bylo vypuštěno do světa,

ale mám dvoje a to sem je moc nesháněl.Když jsem je rozebral a zjistil fakta o strojku radost jsem z toho neměl :( .

Co se týče chodu nemám výhrad,přesnost byla vyšší jak u kalibru 68.4 co se montoval do posledních typů,před tím než se výroba v československu přestala rentovat.No ale pokud bych si dal do sbírky domácí produkt,tak jistě ne s čínským srdcem...

A proč Tě ta "čína" tak strašně irituje? Musíš to brát jako fakt v určitém vývojovém stupni výrobce a chtě nechtě to prostě Elton do své produkce dával, takže to patří i do sbírky. A svým způsobem to je i raritní model, určitě se jich podle mně vyrobilo méně než těch s domácím kalibrem. Navíc sám říkáš, jak spolehlivě to šlape a na druhou stranu z toho máš husí kůži. To bude asi obecně do budoucna problém pohledu na čínskou produkci, všichni se jim posmívají a věř mi, že nebude dlouho trvat a budeme kopírovat my podle nich.

Odesláno

Např. i náhradní díly pro koncern AUDI VW ŠKODA se dělají v Číně (na krabici je to hrdě konstatováno) a značkové servisy je používají. Takže pro mě taky pochopitelný krok výrobce....

Odesláno

Jo z určitého úhlu pohledu asi máte pravdu,je to kus historie jedné z firem co patřila pod všezakrývající název "PRIM".

Ale něco na tom bude,že se v ELTONU k tomuhle časovému úseku moc nehlásí.Ono těch PRIMEK se strojky MIYOTA a nebo ZJS

bylo více druhů.Až budu mít čas,nafotím někam (kam to patří ) chronography PRIM s kalibrem MIYOTA,ale dostáváme se k jádru pudla:

co je potom na těch hodinkách českého?Nechtěl bych se dožít doby,kdy budou doopravdy PRIMKY se strojkem ZJS pokládány za raritu :).

A to ve smyslu ,že je to sběratelská perla :crying_anim:

Odesláno

Jo z určitého úhlu pohledu asi máte pravdu,je to kus historie jedné z firem co patřila pod všezakrývající název "PRIM".

Ale něco na tom bude,že se v ELTONU k tomuhle časovému úseku moc nehlásí.Ono těch PRIMEK se strojky MIYOTA a nebo ZJS

bylo více druhů.Až budu mít čas,nafotím někam (kam to patří ) chronography PRIM s kalibrem MIYOTA,ale dostáváme se k jádru pudla:

co je potom na těch hodinkách českého?Nechtěl bych se dožít doby,kdy budou doopravdy PRIMKY se strojkem ZJS pokládány za raritu :).

A to ve smyslu ,že je to sběratelská perla :crying_anim:

Na těch hodinkách je česká ta hlava co se rozhoduje jak to bude v onu chvíli dělat. Nějaký důvod to mělo, proč se tak rozhodli v tu dobu, stejně jako v hluboké minulosti, když se řešilo zlacení pouzder a jiné věci, určitě nikdo neohrnuje nos, když je v českých hodinkách něco ze Švýcarska nebo Francie, je třeba to brát jako určitou etapu a i ta má pro sběratele nějaký význam... howg

Odesláno

OK,HOWG :)

Letecké PRIM AUTOMATIC 000882 konec ještě za 5 dní,cena se blíží k 5300.-.Co se si tak všim aukce končí už i kolem 7000.-

Tak co myslíte?I když je taková srpnová ospalost,tam se to příhozama hemží :smile_anim:.

Odesláno

No jo, popis sedí, pěkné fotky, prodejce je prověřený. Cena půjde přes 7.000,- Já bych za ně tolik nedal... asi.

Přesně tak, prodejce je solidní, hodinky zachovalé, já osobně tipuji cenu něco přes 6 000 Kč

Odesláno

Hlavně je jich omezený počet a určitě se jich nedochovalo zase tak moc, tak budou spíš ubývat - hlavně ty ve slušném stavu. Teď nedávno se mi dostaly do ruky troje nabízené po 4a1/2K, ale v naprosto žalostném stavu a zanedlouho už ty pěkné budou rozebrané a cena poroste. Taky si myslím, že vylezou přes 6K.

Odesláno

Nabízím náramkové hodinky Elton sport nepoužívané plně funkční ručně natahovan..... 15.OOO,00 ( Asi inflace, jinak si to nedokážu vysvětlit ) http://aukro.cz/prim...1750815577.html

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Nabízím náramkové hodinky Elton sport nepoužívané plně funkční ručně natahovan..... 15.OOO,00 ( Asi inflace, jinak si to nedokážu vysvětlit ) http://aukro.cz/prim...1750815577.html

Ten odkaz nefungoval je to zde ELTON PRIM SPORT IGEN .Ja to nechci komentovat co se týče ceny.Ale s nápisem "ELTON" jsou podle mne docela raritní.Jediné o kterých vím jsou zde na foru(někde,nevím už kde) majiteli se omlouvám za použití jeho fotografie,ale kdysi jsem si ji uložil jako raritu :) .

Odesláno (upraveno)

Tyto jsou AlexandraBigese,tohoto času snad zrenovované,třeba se práskne sám. :)

Upraveno uživatelem bohumil.talak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...