Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Není to moje parketa a tak se ani tomu kdo přihazuje nedivím když v popisu čte : "vzácná-sběratelská verze s černým ciferníkem, hodinky jsou ve velice pěkném, původním a funkčním TOP stavu! Vše viz foto.

A pak se bude divit že má nějakýho hybrida.....

Odesláno

fuj, nevim zda prodejce je zaroven i stvoritel teto hruzy, ale ten kdo to spachal = slozil je opravdu asi schopen vseho, samozrejme jen a pouze za penize :furious:

Odesláno

ten "puvodni stav" znamena, ze nektere dily jsou puvodne z jinych hodinek?

je to ale dano trhem... hodinky maji cenu ciferniku a mozna strojku... kolik by za to dostal po soucastkach? kdyz to necha pozlatit a trosku to naaranzuje, trh to zkonzumuje, bohuzel :(

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

A jaká se dávala do civilní verze leteckých korunka-s osazením nebo bez?

Ten prodejce,podle mě hodně skládá hodinky,viz Spartaky.

Pořád ta tvoje stará a stejná mantra s ODsazenou korunkou snad při každých leteckých v inzerci? Už zde bylo řečeno mnohokrát, že odsazená korunka protékala, byla brzy měněna za klasickou sportovní a na leteckých bych ji v dobrém stavu považoval za vzácnost. Na odsazenou nebombírovanou korunku je namístě se ptát pouze při nabídce NOS nebo nenošených kusů. Když ji má, je to původní kus. Když ji nemá, je to s nějvětší pravděpodobností novodobá skládačka a prodejce tě chce napálit. V případě této aukce: http://aukro.cz/puvodni-prim-sport-2-letecke-automatic-se-zarucak-i4739934920.html se zdá být na hodinkách všechno v pořádku a jako větší zajímavost mi připadá tato fotka boku pouzdra se sraženou hranou, což jsem takto dobře vyfocené zatím na leteckých nezaznamenal. Možná se nakonec ještě budeme muset po letech omluvit Petrovi Svetrovi za lepší postřeh a to ho taky myslím nemám špatnej.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem rama
Návštěvník rama
Odesláno

V poslední době jsem si všimnul většího zájmu o Igeny a chápu i růst ceny u zachovalých kusů, ale tohle je.. (nemám slušných slov)

Myslím, že v tomto případě se možná pleteš a ty hodinky nejsou sračka díky svojí lunetě. Když se tak dívám na tu špatnou fotku z aukce, mohla by to podle zalomeného odrazu světla být první kónická luneta s hliníkovou lunetou, jen s úplně omydleným tiskem. Pokud je tomu skutečně tak, což může potvrdit asi jen jejich výherce, byla by to na modrých Igenech dost velká rarita. To je potom výsledná cena aukce spíš nízká, než vysoká.

Odesláno

Co řikáte na tyhle potápky? Zdá se mi to, nebo tam chybí armovák? Barva indexů mi taky přijde podezřelá. Buď je cifr tak zachovalý, nebo je to parexo.

Armovák tam je. Černý jak bota. Cifr bude pěkně zachovalý. Dělaly se myslím čtyři barevné mutace.

Návštěvník rama
Odesláno

Co řikáte na tyhle potápky? Zdá se mi to, nebo tam chybí armovák? Barva indexů mi taky přijde podezřelá. Buď je cifr tak zachovalý, nebo je to parexo.

Ano jasně odborníku, co by to mohlo být jinýho než Parexo...ty tam vážně armovací kroužek nevidíš?

Odesláno

Ano jasně odborníku, co by to mohlo být jinýho než Parexo...ty tam vážně armovací kroužek nevidíš?

Odborník nejsem, proto se ptám  :lol2:

Odesláno

Armovák tam je. Černý jak bota. Cifr bude pěkně zachovalý. Dělaly se myslím čtyři barevné mutace.

Díky za info. Ptal jsem se proto, že se mi ten černý kroužek nezdá stejně široký po celém obvodu, ale asi jsem paranoidní. Už jsem se na Aukru několikrát spálil.

Návštěvník rama
Odesláno

V pohodě, ale jinak je to Parexo, nedávno dorazila z číny další zásilka cifrů..

Odesláno

Myslím, že v tomto případě se možná pleteš a ty hodinky nejsou sračka díky svojí lunetě. Když se tak dívám na tu špatnou fotku z aukce, mohla by to podle zalomeného odrazu světla být první kónická luneta s hliníkovou lunetou, jen s úplně omydleným tiskem. Pokud je tomu skutečně tak, což může potvrdit asi jen jejich výherce, byla by to na modrých Igenech dost velká rarita. To je potom výsledná cena aukce spíš nízká, než vysoká.

Je tam jen nízká luneta, bez vložky. Vnitřní tvar lunety je jiný.

Někdo ji moc chtěl a tak za ni zaplatil 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník rama
Odesláno

Díky za info. Ptal jsem se proto, že se mi ten černý kroužek nezdá stejně široký po celém obvodu, ale asi jsem paranoidní. Už jsem se na Aukru několikrát spálil.

Je klidně možný, že číňani začali fejkovat i sportovní armováky, když už dělají i armovací skla PS2. Člověk si dnes nemůže být jistý téměř ničím starým, co vypadá pěkně a nově..

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

Je tam jen nízká luneta, bez vložky. Vnitřní tvar lunety je jiný.

Někdo ji moc chtěl a tak za ni zaplatil 

attachicon.gifpost-1383-060922000%201333042985.jpg

Nebo tak, fotka v té aukci je moc mizerná.

Upraveno uživatelem rama
Odesláno

Civilní verze se nečíslovala. To může být v pořádku. Pak může být hodně kousků poskládaných z NOS dílů.

NOS dílů byl dostatek, jen ciferníků se vyrobilo navíc údajně 5000 ks. A část jich ještě je v Pardubicích

Lepší rakvička je určitě modrá, mám ji na svých NOS leteckých taky takovou, ale s černou se civilní verze bez čísla nebo s věnováním (byl to tuším Remek a zavedený prodejce přísahal, že to takto koupil) v minulosti už párkrát v inzerci objevila. Za předpokladu, že výrobce dodal celou sérii leteckých pouze v modrých krabičkách je jasné, že v armádě k záměně dojít nemohlo a pro číslovanou verzi platí modrá s bílou vystýlkou. Kdo má aspoň trochu představu, jak to chodí i dnes v prodejně s lidovými hodinkami, tak ví, že hodinky se po příchodu na prodejnu vystaví na pult nebo do výlohy a krabičky od nich se skladují zvlášť někde ve skřínce bez jakéhokoli systému. Potom při prodeji hodinek lehko dochází k záměně původních krabiček za jiné. Jak jinak vysvětlit běžné Primky v modrých rakvičkách?

Origo je tedy modrá s bílou vystýlkou

Pořád ta tvoje stará a stejná mantra s ODsazenou korunkou snad při každých leteckých v inzerci? Už zde bylo řečeno mnohokrát, že odsazená korunka protékala, byla brzy měněna za klasickou sportovní a na leteckých bych ji v dobrém stavu považoval za vzácnost. Na odsazenou nebombírovanou korunku je namístě se ptát pouze při nabídce NOS nebo nenošených kusů. Když ji má, je to původní kus. Když ji nemá, je to s nějvětší pravděpodobností novodobá skládačka a prodejce tě chce napálit. V případě této aukce: http://aukro.cz/puvodni-prim-sport-2-letecke-automatic-se-zarucak-i4739934920.html se zdá být na hodinkách všechno v pořádku a jako větší zajímavost mi připadá tato fotka boku pouzdra se sraženou hranou, což jsem takto dobře vyfocené zatím na leteckých nezaznamenal. Možná se nakonec ještě budeme muset po letech omluvit Petrovi Svetrovi za lepší postřeh a to ho taky myslím nemám špatnej.

S tou sraženou hranou mám dvoje hodinky, letecký a tovární bastl automat. To je nějaká spešl varianta pouzdra pro letecký?

Studuj, hledej, pátrej, jinak se ti to stane ještě mockrát. 

Návštěvník rama
Odesláno

Kdo ví, jestli ty číselníky z Pardubic už taky nejsou fejk. 5 tis. ks za 30 let mohlo zmizet jako voda a dneska to udělat tak, aby to bylo přesně jako originál asi není až takovej problém. Pořád ti ale chybí original dýnko ať s číslem nebo bez a pouzdro. Nově pochromovanou sračku vydávanou za originál jde ale naštěstí zatím dobře poznat, stejně jako novejší verze dýnek od původních.

Odesláno

Kdo ví, jestli ty číselníky z Pardubic už taky nejsou fejk. 5 tis. ks za 30 let mohlo zmizet jako voda a dneska to udělat tak, aby to bylo přesně jako originál asi není až takovej problém. Pořád ti ale chybí original dýnko ať s číslem nebo bez a pouzdro. Nově pochromovanou sračku vydávanou za originál jde ale naštěstí zatím dobře poznat, stejně jako novejší verze dýnek od původních.

Jasně, jen z cifru se hodinky neposkládají. A jsou pořád původní, s UV lumi. 

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

Snad máš pravdu, ale udělat dnes UV lumi taky nebude problém. Speciálně pro letecké automaty sražená hrana pouzdra byla zatím jen divoká spekulace, protože není dost nezpochybnitelných původních NOS kousků ke srovnání. Člověk co jeden měl včetně odsazené korunky, se odmlčel už před lety.

Upraveno uživatelem rama

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...