Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já bych zde uvítal, když už někdo postuje nějaký inzerát s usklebkem, aby pro méně znale uvedl alespoň rámcově, co ho k tomu usklebku vede. Diky

Odesláno

Řekl bych, že ho k úšklebku vede označení "TOP stav" přičemž to na top stav nevypadá. Pouzdro i korunka vypadají, že mají něco za sebou. Ušklíbl bych se také, ale u paní (?) Ireny se již neušklíbám...

Jelikož jsem na Sportech nerezové leštěné pouzdro ještě neviděl ( a zároveň přiznávám, že jsem nestudoval všechna vlákna zpětně do roku 2005), chci se zeptat, co říkáte na toto:

https://ostatni.bazos.cz/inzerat/75491803/prim-sport-ll.php

Renovuje tak Elton, Parexo nebo je to jen přechromované? Z fotek mi přijde pouzdro trošku ocucané, ale prodejce píše "leštěný nerez"...

post-51454-0-05909100-1495809977_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Já jsem si právě taky myslel, že je přechromované... A to sklíčko taky není origo ne? Jedno takové mám na Humbertech a dělá takový nehezky široký armovací kroužek...

A Parexo pouzdro si teď nějak nevybavuji. Vtloukal jsem do paměti poznávací znaky Parexo ciferníků, abych nesplakal hlavně u Igenů případně někdy v budoucnu u leteckých :-) A teď koukám, že je tam taky...

Upraveno uživatelem Shakur
Odesláno

Díky za info. Ručky ještě rozeznat nedokážu a tak si říkám, že pokud bych je potřeboval na hodinky na denní nošení a nemohl nikde sehnat originály, že bych do nich snad i šel. Nebo je tam nějaký znatelný rozdíl?

Odesláno

Joj, špatně jsem se vyjádřil. Mluvil jsem pouze o ručkách... Jaký je tam rozdíl, a že bych je případně pořídil z Parexa, kdyby se nedaly sehnat origo...

Tyto černé 2.1 se mi tento týden podařilo sehnat v pěkném origo stavu (doufám, na fotkách tak vypadaly, doma je ještě nemám).

Odesláno

Zase vyrypuješ milý Karlosi? Informace v odkazovaném inzerátu jsou pravdivé, ne jen tak vycucané. Pořiď  si prosímtě co nejdřív knihu+ katalog Prim 1954-94 a nalistuj kapitolu Diplomat, když chceš o nich veřejně rozdávat rozumy. Všechno je  tam podrobně popsané a nafocené. Fotka z odkazu na photowatches je opravdu to samé v chromované verzi a to vývozní verze Diplomatů Incabloc typového označení  68 149 1. V katalogu jsou vyfocené ty samé hodinky na straně 268, protože další kus snad ani neexistuje. Ještě tomu nasaď  korunu a napiš, že není problém nechat v Eltonu natisknout nový stejný číselník bez vykrytí reliéfních indexů na 12 a 6 hodině. Neudělají ti to ani u nové chromované verze , i když u všech historických Diplomatů v chromu vidíš výhradně nevykryté indexy 12-6. Novotisky všech verzí číselníku Diplomat mají vždy vykryté reliéfní indexy.

Odesláno

Takže pokud ciferník z 68 149 1 (pokud mají svoje číslo, tak bych předpokládal, že se vyráběly) šoupnu do zlaceného diplomatového pouzdra, získám vývozní diplomaty, které nikdo nikdy neviděl?

Odesláno (upraveno)

Rychle je šoupni do zlaceného pouzdra :)

A děkuju za pomoc, jsem rád, že další existujou. To mě jen utvrzuje v domněnce, že hodinky na antiku jsou skládačka.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Pořád střílíš od pasu milý Karlosi, ať žije bezedná bažina. Chápu, že mě chceš poškodit za každou cenu, ale moje vývozní Diplomaty na Antiku mají zlacené nevykryté reliéfní indexy a k tomu barevně ladící kratší diplomatové ručky bez průřezu pro černé vykrytí (přesně takové nejsou u žádného sériového modelu Primek), kdežto model 68 149 1 má rel. indexy chromované stejně jako ručky. Snad nechceš tvrdit, že všechno na do výroby schválených hodinkách je chromované včetně ruček, ale dva indexy budou zlacené? To by potom byla skládačka. Hodinky vyfocené na photowatces jsou myslím ty samé jako v katalogu Prim 1954-94 a patří panu Hovorkovi, takže by neměl být problém s potvrzením, jaké barvy jsou jeho reliéfní indexy. Podle mě určitě chromované. Kibi fotku pro photowatch nasvítil tak, že rel. indexy působí jakoby zlaceně, ale na 99% jsou chromované.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odesláno (upraveno)

Měl bych tedy dotaz, tak nějak k tématu.

Co je tedy tato verze zač?

Gratuluji k vývozním Diplomatům 68 149 1. Akorát je škoda, že ručky nejsou původní. Můžeš napsat, jaké barvy máš reliéfní indexy na 12 a 6 hodině? Podlě mě jsou 100% chromované. Zajímavé taky je, že dole chybí oproti katalogu nápis Czecho-Slovakia.

Upraveno uživatelem Nirmalita

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...