Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nikdo

S tím věnováním od Remka je to pravda, nebo ne? Žádná jiná fotka kromě té jedné od spolupracovníků jemu na internetu není k nalezení. Tak přidám další: dnes ráno jsem na burze viděl letecké s věnováním v azbuce od

???????. ?????. Cena bylo vysoká, fotka nebyla možná, ale vzal jsem si aspoň na toho překupníka kontakt.

Nejlepe by byto kontaktovat rovnou 1.CS kosmonauta a zeptat se ho jestli nejake hodinky rozdaval, nekde na nej jiste na netu kontakt bude. :smile_anim:

Odesláno

Proti upraväm hodinek nic nemam, např. na Seiko se dělají ruzne modifikace (to je ovsem svetove proflakla znacka s velkym odbytistem). Pokud nekdo posklada ze tri typu seriovych hodinek jeden a snazi se to vydavat za raritu tak to je trestuhodny bastlir, navic kdyby byl jeste clen tohoto fora.

Není tam nikde napsáno, že je to rarita...
Odesláno

orlando: Není tam nikde napsáno, že je to rarita...

Tak to se omlouvam, ja si necetl co je tam napsano ja jen ze se zde probiraly ty rarity tak jsem myslel ze pribyla dalsi. Takze prodavajici se naucil pouzivat kouzelnou zarikavajici formuli ktera nic neslibuje ani k nicemu nezavazuje, ale muze kupujiciho uvest v omyl.... :smile_anim:

Odesláno

Jestli se nemýlím, tak tenhle Remek byl otec toho kosmonauta.

Nejlepe by byto kontaktovat rovnou 1.CS kosmonauta a zeptat se ho jestli nejake hodinky rozdaval, nekde na nej jiste na netu kontakt bude. :smile_anim:

Honza má pravdu. :smile_anim: Všechny ty hodinky se jménem Remek se vztahují k generáloporučíkovi Jozefu Remkovi, otci kosmonuata Vladimíra Remka.

Citace z mého blogu:

Generálporučík Ing. Jozef Remek (1927 - ?) - historicky nejdéle sloužící velitel našeho letectva. Plných 17 let ve funkci z něj dělalo jednoho z nejmocnějších mužů nejen v letectvu, ale v Československu obecně. V letech 1973-75 byl Náčelníkem Letectva a PVOS (tehdejší označení velitele letectva a PVOS) a současně náměstkem ministra národní obrany (MNO) pro PVOS a Letectvo; V letech 1976 - 1989/90 byl Velitelem letectva a současně náměstkem MNO pro PVOS a Letectvo.

Posted Image

Poznámka: v roce 1976 došlo k reorganizaci, kdy se Letectvo a Protivzdušná obrana státu (PVOS) formálně rozdělila a měla nadále své vlastní velitele. Generál Remek byl už ?jen? velitelem letectva (bez PVOS). To bylo ale pouze formalitou, protože současně zastával také funkci náměstka MNO pro letectvo a PVOS. Byl tedy i přímým nadřízeným velitele PVOS.

Otec prvního československého kosmonauta Vladimíra Remka.

Plukovník Ing. Vladimír Remek (1948 - ) ? první (a zatím poslední) československý a český kosmonaut (1978).

Odesláno

Ještě jsem ty dvoje stejné neviděl pohromadě. Časem požádám Bednyho a udělám fotky pro porovnání.

Zatím alespoň jedna fotomontáž obou kousků s věnováním náčelníka LS-FMV:

Posted Image

Majitel hodinek a současně autor fotografie: Bedny (vlevo) + Honza.manta (vpravo).

Odesláno (upraveno)

Petr_P: Honza má pravdu

Ja jsem reagoval na ten napis v azbuce a z toho to jsem si vydedukoval ze byly venovany kosmonautem nejakemu sovetskemu spolubojovnikovi. :rolleyes:

Jinak na tech venovanych nacelnikem FS-FMV mi prijde jiná technologie popisu. Na prvnim to vypada razene protoze nektere pismena jsou silnejsi a nektere mene vyrazne naproti tomu u druhych to vypada na frezovani a tam jsou uz pismena vsechny stejne i kdyz mirne odlisnosti napr. E maji taky takze by teoreticky mel byt popis delany jinde a jindy.

Upraveno uživatelem diver60
Návštěvník rama
Odesláno

Žádný věnování od Remka azbukou není. Chtěl jsem jen dát názorný příklad toho,jak snadno bez jakéhokoli důkazu vznikne hoax třeba na základě desítky let staré vzpomínky nebo pocitu. Jsem asi o dost mladší než někteří vážení členové fora a vidím jak zapomínám nebo uchovávám v paměti jinak daleko mladší věci. Co se týče způsobu rytí těch věnování, dedukování nás amatérů od klávesnice jen na základě fotek není relevantní. Doporučoval bych nejlíp s originály vyhledat nějakého profi rytce, nejlíp staršího člověka co pamatuje různé technologie rytí včetně moderních. Jedině ten by mohl fundovaně rozsoudit jaký způsob z jaké doby byl použit. Pokusím se o totéž aspoň s fotkami co si tady stáhnu a zvětším. Do té doby jsou možné všechny varianty: všechno je padělané, všechno originální, něco padělané-něco originál. Tím bych to zatím uzavřel.

Návštěvník rama
Odesláno

O víkendu mě napadla jiná, možná důležitější věc. Podle zveřejněných informací to vypadá že "otec" leteckých Primek genpor. ing. Josef Remek stále žije. Nebylo by marné aby se místní badatelé, znalci a sběratelé tohoto modelu jej pokusili kontaktovat třeba přes syna a domluvit si případně skupinovou osobní návštěvu. Myslím že by mohl být příjemně šokovaný z toho, že po téměř třech desítkách let se o ty "jeho" hodinky ještě někdo zajímá a možná by pomohl zodpovědět některá bílá místa než si je odnese sebou.

Odesláno

Chlapi nechcete to přesunout do leteckejch, já vždycky koukám co je kde v inzerci za úchylárnu a čtu tady pořád o Remkovi, i když je to zajímavé...

Odesláno (upraveno)

Omlouvám se, ale obrázek tam dám v plné velikosti z aukra, aby byla čitelná účtenka.

post-5320-012757700 1321263154.jpg

Tahle sestava - krabička a účtenka - tu cenu zřejmě způsobila. Jenže já si nejsem jistej, jestli diplomaty stály 300,- kčs. Dle mého musely být dražší. Datum prodeje nehraje asi roli, tehdy mohlo ležet zboží na krámě třeba i deset let, dokud se neprodalo a cena tím pádem taktéž zůstávala stejná. Ale je to docela mazec.

Edit: chybka

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno

Omlouvám se, ale obrázek tam dám v plné velikosti z aukra, aby byla čitelná účtenka.

Tahle sestava - krabička a účtenka - tu cenu zřejmě způsobila. Jenže já si nejsem jistej, jestli diplomaty stály 300,- kčs. Dle mého musely být dražší. Datum prodeje nehraje asi roli, tehdy mohlo ležet zboží na krámě třeba i deset let, dokud se neprodalo a cena tím pádem taktéž zůstávala stejná. Ale je to docela mazec.

Již jsem to psal výše, za 300,-K se na 99,9% neprodávali, bylo to okolo 600,-K. Tohle byla hra na emoce a vyšla dobře, krabička se starou účtenkou stála kupujícího tak okolo 4.500,-K .

Odesláno

asi jezisek?:)

ja jsem mel zajem, nejak jsem se do nich zamiloval, ale muj cenovej strop byl tedy o dost nize, tak jak jsem videl v nedeli 5000,- tak uz jsem to ani nesledoval. Navic mi majitel poslal vetsi fotky, ted nemuzu na mejl, ale i ten cifernik nebyl uplne stoprocentni, maly fleky tam byly, mozna by to slo vycitit, mozna ne...Konfrontoval jsem ho i s tou uctenkou, ze nebude od tech diplomatu, ani neprotestoval, tedy rekl bych ze to proste dal jen dohromady aby zvysil cenu i autenticitu onoho dedecka, ale kdovi jak to bylo.

Kazdopadne kousek to byl moc peknej, ale cena teda dost nad moje ocekavani.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...