Přejít na obsah

Náhradní díly na Sporty

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

ještě než začnu psát, přeji všem, kdo navštíví toto forum, příjemné prožití vánočních svátků.

Já jsem ten, kdo prodává ty součástky. Vzhledem k tomu, že jsem profesionál tak si nejsem jistý, jestli se mohu k tomuto tématu na těchto stránkách vyjadřovat. Vaše celkem kontroverzní diskuse mne ale zaujala a překvapila. Protože v řadě případů jsou to jen dohady, tak pokud s tím budete souhlasit, tak Vás seznámím s tímto záměrem i z mé strany jako prodejce. Děkuji.

Já bych vyjádření velice uvítal, protože je dobré pro srovnání si relací a náhledů na problematiku servisu, oprav a náhradních dílů. Jedna věc je názor laika nebo nadšeného fandy do hodinek a druhá věc je konfrontace s názorem profesionála, který se tím živí (proto například rád čtu příspěvky mechana).

Musím ještě předeslat, že v tomto hodinářství jsem toho už nemálo za nemálo peněz zakoupil a vždy jsem byl s přístupem spokojen.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,

ještě než začnu psát, přeji všem, kdo navštíví toto forum, příjemné prožití vánočních svátků.

Já jsem ten, kdo prodává ty součástky. Vzhledem k tomu, že jsem profesionál tak si nejsem jistý, jestli se mohu k tomuto tématu na těchto stránkách vyjadřovat. Vaše celkem kontroverzní diskuse mne ale zaujala a překvapila. Protože v řadě případů jsou to jen dohady, tak pokud s tím budete souhlasit, tak Vás seznámím s tímto záměrem i z mé strany jako prodejce. Děkuji.

Zdravím pana krále z Království hodin a též přeji hezké Vánoce. Chtěl bych si koupit to prázné pouzdro na Sport 1,co je na fotce v aukci. Případnou nabídku uvítám v SZ. Díky a omluvám se za plevelení.

Odkaz ke komentáři

Já jsem ten, kdo prodává ty součástky. Vaše celkem kontroverzní diskuse mne ale zaujala a překvapila. Protože v řadě případů jsou to jen dohady, tak pokud s tím budete souhlasit, tak Vás seznámím s tímto záměrem i z mé strany jako prodejce. Děkuji.

Zdůvodňovat svoje prodeje a třeba i obhajovat ceny se tady moc nevyplácí, většinou to skončí celkovým zesměšněním obhajovatele/prodejce (například obchodník Popshop se kvůli tomu s fórem rozloučil, Tolja se svým nastaveným zrcadlem taky zrovna pochopení nenašel a tak dál).

POkud tedy nemáte nějak černé svědomí, tak to nechte raději být. Ono se to nakonec vyřeší samo. Kdo chce, koupí, kdo nechce, nekoupí.

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Dobrý den,

Kromě vás asi nikdo neví nic co se týká těch součástek v aukci. Moje životní zkušenost je o tom, že občas pár podnikavců skoupilo pozůstalost po hodinářích od dědiců, kteří absolutně nevěděli co prodávají, a následně to s velmi vysokým ziskem prodali. Další nezanedbatelné množství dílů bylo nakradeno v Elonu (nebo vzato jako suvenýr, vzpomínka, říkejme tomu volně). Když vidím bílou vložku do lunety IGEN za litr, tak se klepu na čelo, ale tak trochu závidím, že se obchodníkům podařilo takový hejly vypěstovat.

Není proto divu, že je tady občas někdo naštvanej z podobných šmejdů jako jsou Hodinky Frana, "Antikjánevímužjak" a dalších. Roky pozoruju Aukro a pro mě jsou to opravdu šmejdi a ne podnikatelé. Pokud je někdo profesionál a vrazí na Aukro takovou dávku dílů, tak je mi s podivem jeho nový nick, kde k tomu vůbec přišel, když po masírce z minulých let dozajista tolik dílů už nikde na světě neexistuje. Aukro je docela dobrá past na blbost, podařilo se tam za poslední roky udělat z Primek něco nóbl. No snad to neskončí jako s některými autory obrazů, myslím patlaly, ze kterých pomocí aukcí udělali za pár let mistry nad mistry. Jo a jinak přeju úspěšnej prodej, nikdo to dle mého soudu nekoupí, na druhou stranu to dozajista pomůže zase přišponovat ceny.

• Dát hlas 3
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Pripájam svoj názor : ... ja by som za to nedal ani 50 000.-Czk ... a tiež to sledujem na Aukre či sa na toniekto dá.

Skúste sa niekto jednoduchou matematikou dostať k číslu100 000.- podľa toho čo tam na fotke je, koľko by tie vecičky museli stáťjednotlivo. Ja viem niesú súčiastky, alePrim nieje Omega !

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Situace není tak úplně přesná, jak líčí B.F.G. Když vidím bílou vložku do lunety za 1000 Kč, klepu se, abych kliknul dříve, než kolegové a někdo mi jí nevyfouknul....

Já nevidím nic špatného na tom, že někdo něco levněji koupí a pak dráže prodá. To je normální u všech obchodníků a kdyby to tak nebylo, tak by nikdo neobchodoval. Ve spoustě případů se vidí jen zisk obchodníka, ale málokdo ocení jejich vědomosti, bez kterých by to nešlo a navíc, ne každý může s určitým rizikem nakoupit věci v množství a ceně, ve které je výše uvedená nabídka, mít to někdy roky doma a teprve pak to prodat. Mě tedy moc nevadí, že se ta luneta prodává za 1000 Kč a její výrobní cena je 0,10 Kč i s DPH. Má totiž svou historickou a hlavně sběratelskou cenu. Daleko víc mi vadí, když dětem kupuji lego / kvalitní hračka i výrobce, já vím/ a pár kostiček stojí třeba 1200 Kč a přitom v tom množství je výrobní cena také 0,000prd. Takže cenu jednoznačně určuje trh a já bych se tím příliš nezabýval, nemůžu za to, že já těch 1000 Kč jsem ochoten dát a už vůbec nemůžu za to, že takových lidí je víc...zkrátka, jsme magoři a to chrono tam je jen doplněk, v jakém oboru..

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Situace není tak úplně přesná, jak líčí B.F.G. Když vidím bílou vložku do lunety za 1000 Kč, klepu se, abych kliknul dříve, než kolegové a někdo mi jí nevyfouknul....

Já nevidím nic špatného na tom, že někdo něco levněji koupí a pak dráže prodá. To je normální u všech obchodníků a kdyby to tak nebylo, tak by nikdo neobchodoval. Ve spoustě případů se vidí jen zisk obchodníka, ale málokdo ocení jejich vědomosti, bez kterých by to nešlo a navíc, ne každý může s určitým rizikem nakoupit věci v množství a ceně, ve které je výše uvedená nabídka, mít to někdy roky doma a teprve pak to prodat. Mě tedy moc nevadí, že se ta luneta prodává za 1000 Kč a její výrobní cena je 0,10 Kč i s DPH. Má totiž svou historickou a hlavně sběratelskou cenu. Daleko víc mi vadí, když dětem kupuji lego / kvalitní hračka i výrobce, já vím/ a pár kostiček stojí třeba 1200 Kč a přitom v tom množství je výrobní cena také 0,000prd. Takže cenu jednoznačně určuje trh a já bych se tím příliš nezabýval, nemůžu za to, že já těch 1000 Kč jsem ochoten dát a už vůbec nemůžu za to, že takových lidí je víc...zkrátka, jsme magoři a to chrono tam je jen doplněk, v jakém oboru..

Jenže B.F.G. si myslí, že když by tu vložku za litr nekoupil on, neměl by ji kupovat nikdo. A ještě lépe, nikdo by ji ani neměl prodávat.
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Pripájam svoj názor : ... ja by som za to nedal ani 50 000.-Czk ... a tiež to sledujem na Aukre či sa na toniekto dá.

Skúste sa niekto jednoduchou matematikou dostať k číslu100 000.- podľa toho čo tam na fotke je, koľko by tie vecičky museli stáťjednotlivo. Ja viem niesú súčiastky, alePrim nieje Omega !

No právě proto jsem sem v úvodu psal, že vyjádření by nebylo úplně od věci, protože by mě velmi zajímala výše cen dílčích položek a její zdůvodnění. Ta částka je tak přehnaná, že by to, jak se k ní dá dojít, mohlo být zajímavé (možná, že něco i komické). Nějak mi to neštymuje s tím, že nákupy, které jsem v hodinářství provedl, byly, myslím si, za rozumné ceny a najednou takovýto úlet.

Ale beru názor, že by z toho tady spíše mohla být nepěkná hádanice (a těch tu máme i tak dost), takže ani nakonec nevím jestli se o tom vůbec bavit. Stejně o to asi nikdo z tohoto fóra nemá v těchto cenových relacích zájem.

Upraveno uživatelem pavča
Odkaz ke komentáři

Promiňte, že se ještě vracím k cenám za opravy vašich primek.

Přineste svému hodináři třeba omegy jako jsou níže na obrázku. Mají téměř stejný strojek jako prim kal.66, co se týče počtu součástek, i náročnosti na rozebrání, čištění, seřízení a složení. Kolikpak si asi řekne za pucovačku? Pochybuji, že 250. Řekne si tak 500 i víc, ve velkoměstech Praha, Brno a Ostrava i litr a víc.

Chci tím prostě říct, že opravy primek jsou kurewski podhodnocené, ale dělat se to musí. Jestliže by hodinář z ekonomických důvodů odmítl primky opravovat, mezi lidmi by se rychle rozšířilo, že " ON NEUMÍ OPRAVIT ANI PRIMKY ", a takovou reklamu si žádný nechce udělat.

post-2877-031472200 1293127378.jpg

Odkaz ke komentáři

K těm opravám, v Plzni mi je hodinář vyčistil a seřídil za 250,-. Narazil jsem i na hodináře který chtěl 350,-. Otázka ale je, jestli je za tuhle cenu poctivě rozebere a promaže, jak se to píše výše. Každopádně i po vyčištění za 250,- se zdá, že jsou hodinky ve skvělé formě.

V mem pripade se jedna o hodinare se 40letou praxi a proslo mu rukama mozna tisice Primek tak snad vi co by se s tnimi melo udelat. Zdalo se mi ze ho tesilo ze si s nimi muze pohrat. Vysledek servisu je shodny s tvym. Dalsich diskusi zde se dale nebudu zucastnovat aby zde nevznikal podobny flamewar a zbytecne jsem nedostaval - body od profesionalnich hodinaru? Prijemne svatky vsem na tomto foru a at vam to tika. :smile_anim:

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Promiňte, že se ještě vracím k cenám za opravy vašich primek.

Přineste svému hodináři třeba omegy jako jsou níže na obrázku. Mají téměř stejný strojek jako prim kal.66, co se týče počtu součástek, i náročnosti na rozebrání, čištění, seřízení a složení. Kolikpak si asi řekne za pucovačku? Pochybuji, že 250. Řekne si tak 500 i víc, ve velkoměstech Praha, Brno a Ostrava i litr a víc.

Chci tím prostě říct, že opravy primek jsou kurewski podhodnocené, ale dělat se to musí. Jestliže by hodinář z ekonomických důvodů odmítl primky opravovat, mezi lidmi by se rychle rozšířilo, že " ON NEUMÍ OPRAVIT ANI PRIMKY ", a takovou reklamu si žádný nechce udělat.

post-2877-031472200 1293127378.jpg

Možná na tom něco bude, v Plzni mě jeden hodinář primky odmítl vyčistit a seřídit, s odůvodněním, že se mají posílat do Eltonu a tvářil se přitom jako by se těch primek štítil...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Kolik by to tedy melo stat?

Odpověď na tuto otázku by mne také zajímala. Za promazání a seřízení Omeg (chrono) jsem u hodináře zaplatil 3 tis. Kč. Oproti servisu u AD to asi vyšlo levněji, ale cena mne trochu překvapila. Právě jsem si říkal, jak se může vyplatit tento servis třeba právě u starých Primek v hodnotě několika set korun. Ale jestli je servisují za 250-500 Kč, tak to už dává smysl.

Upraveno uživatelem Ondra
Odkaz ke komentáři

Odpověď na tuto otázku by mne také zajímala. Za promazání a seřízení Omeg (chrono) jsem u hodináře zaplatil 3 tis. Kč. Oproti servisu u AD to asi vyšlo levněji, ale cena mne trochu překvapila. Právě jsem si říkal, jak se může vyplatit tento servis třeba právě u starých Primek v hodnotě několika set korun. Ale jestli je servisují za 250-500 Kč, tak to už dává smysl.

Je taky hodně velkej rozdíl dělat Primky a Omegy v chronografu. Primky jsou primitivní strojek z pár dílů, rozebranej a složenej raz dva. Skládat chronograf je pěkná drbačka, habaděj dílů, a potom ho ještě seřídit aby stopky chodily jak mají dá dost práce. A když jsou to navíc nějaké vintage Omegy a něco se přitom poškodí, nebo vystřelí součástka a už se nenajde :) tak je to hodně vážnej problém. Do Primek se vždycky něco najde, takže práce s malým rizikem.
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Na to jsi přišel jak? Lidská blbost je nekonečná, nic víc a nic míň.

já jen vycházel z toho, že když jsi o těch, co si koupí lunetu za litr, napsal, že to jsou hejlové, že Ty by sis ji nekoupil. A že by ji vlastně, logicky, neměl kupovat nikdo, protože je to podle tebe předražené a je přece pitomost to kupovat.

A že Ti vadí, že to někdo prodává, protože kdoví, odkud to má, tam píšeš.

Já mám stejný názor jako Mischa :smile_anim: .

Odkaz ke komentáři

Len k tym cenam za opravu:

- hodinar v Trebisove mi cistil a nastavoval Prim Sport 1 za nejake 2 eura - neviem co s nimi robil, a ci vobec nieco robil, ale hodinky idu v pohode

-od hodinara v Kosiciach som si kupil cierne Prim Sport 1 (mam 2 kusy) za 15 eur, zo servisom chcel 20 eur - hodinky sa nedali natiahnut, bolo na nich ozuzlane natahove kolecko, ktore som si vymenil sam

- vymena sklicka, neoriginalneho, na Prim Sport 1 v Kosiciach 3 eura na pockanie...

- servis chronografu Sturmanskie cal. 31681 - uplne rozobratie, precistenie, namazanie a vyladenie na vibrografe s papierom s nameranymi hodnotami 60 eur

Takze Primky sa opravuju aspon v mojom okoli za smiesne peniaze.

Tymto nechcem v ziadnom pripade povedat ze kazdy to ma robit za taketo ceny, ani nehodnotim ceny inych hodinarov. Je to skutocne len pre ilustraciu, porovnanie.

:war:

edit: preklep

Upraveno uživatelem pato31681
Odkaz ke komentáři

Žádný strach, pán je velice schopný obchodník.

Strach nemám, pokud se mu to podaří prodat za 100k tak jen dobře pro něj. Osobně si myslím, že před dvěma, třemi roky, by to bylo prodaný hned, ale doba se trošku změnila a i ceny jsou podle mě trošku jinde. Pokud se něco prodává v takhle ohromném množství, tak cena nemůže být pouhým násobkem ceny součástek, ale musí zohlednit i to, že se to prodává v celku. Myslím že to má cenu pro hodináře ve velkém městě, specializujícím se na opravy primek. A můj odhad ceny v celku je kolem 60k. Upraveno uživatelem Cyber
Odkaz ke komentáři

Strach nemám, pokud se mu to podaří prodat za 100k tak jen dobře pro něj. Osobně si myslím, že před dvěma, třemi roky, by to bylo prodaný hned, ale doba se trošku změnila a i ceny jsou podle mě trošku jinde. Pokud se něco prodává v takhle ohromném množství, tak cena nemůže být pouhým násobkem ceny součástek, ale musí zohlednit i to, že se to prodává v celku. Myslím že to má cenu pro hodináře ve velkém městě, specializujícím se na opravy primek. A můj odhad ceny v celku je kolem 60k.

Jo, s tvojí cenovou rozvahou souhlasím. Chtěl jsem jen naznačit, že pro toho pána určitě 100t. není životní kauf.

Jo, a z hodinářů specializujících se na opravy Prim, ve velkém městě, mě fakt napadá jen Elton. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...