Georgeisin Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Dobře uložené peníze, se tomu říká. Hezké.
Honza.manta Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 To by mne zajímalo, jestli nás docent chtěl potěšit, nebo na ...?
docent_tecka Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Potesit. Rozzloben jsem ja - mirim na vy stribrne a do cesty se mi pletou furt ty hnede
Honza.manta Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Kurňa a proč se mi do cesty nepletou aspoň ty hnědé?!?
Mipa Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Před časem zde proběhla diskuse s nemnoha obrázky o kalendářním mechanismu Prim kalibr 97. Protože mne to také čistě teoreticky technicky zajímá, tak bych chtěl upozornit že v diskusním fóru Primlandu je uveřejněn obrázek výkresu tohoto mechanismu - který jsem si dovolil okopírovat a zde níže přikládám (na plachtě s maximální velikostí pro zřetelnost). Případný komentář zasvěcenějších, nebo vlastníků kalibru 97 vítám.
tondako Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Před časem zde proběhla diskuse s nemnoha obrázky o kalendářním mechanismu Prim kalibr 97. Protože mne to také čistě teoreticky technicky zajímá, tak bych chtěl upozornit že v diskusním fóru Primlandu je uveřejněn obrázek výkresu tohoto mechanismu - který jsem si dovolil okopírovat a zde níže přikládám (na plachtě s maximální velikostí pro zřetelnost). Případný komentář zasvěcenějších, nebo vlastníků kalibru 97 vítám. Mipo děkuji, na Primland jsem zatím nekoukal i když vím, že to existuje. Tohle jsem hledal. K popisu funkce - je to jednoduché. Přehazování dne i data provádějí palce na denním kole, jsou tam dva na rozdíl od cal.96. To je to velké kolo se šroubem uprostřed ve spodní části obrázku. Zajímavá je jedna západka pro oba věnce s dvěmi pérky, v pravé střední části obrázku. Korekce dne a data se provádí stlačením korunky, kdy dojde k posunu datového věnce. Tzn na stavěcí páce je výstupek, ( na rozdíl od ostatních typů strojů Prim) který zabírá do první ze dvou páček korekce a ta následně tlačí na tu druhou, která posune datový věnec o jedn dílek. Levá horní část obrázku.
brut12358 Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 oooops Úžasná sbírka To asi není z aukra
straspol Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Kurňa a proč se mi do cesty nepletou aspoň ty hnědé?!?Taky se mi dnes připletlo do cesty cosi hnědého... ale do hodinek to teda mělo daleko... tichounce závidím, ale málo... už mě ty Primky tak neberou...
accutron Odesláno 5. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 Prototyp hodinek Prim Automatic se strojkem kal.97. Hodinky pochází od bývalého zaměstnance Eltonu, který tyto hodinky nosil na ruce více jak deset let, během kterých testoval životnost modulu samonátahu. Pak více jak čtvrt století ležely v šuplíku a nyní jsou opět na světle božím.
Honza.manta Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 Twlé! Tak to je paráda! A co to je za barvu?
straspol Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 To je krásný kousek !! Povšimněme si hladkého, nevroubkovaného pouzdra se stejným povrchem na všech plochách... Obdivuji zachovalost ciferníku a hlavně rámečku, to jsem na deset let nošených automatech ještě neviděl, většinou na ně prosákne kolem krajů skla zažraná špína.
accutron Odesláno 5. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 To je krásný kousek !! Povšimněme si hladkého, nevroubkovaného pouzdra se stejným povrchem na všech plochách... Obdivuji zachovalost ciferníku a hlavně rámečku, to jsem na deset let nošených automatech ještě neviděl, většinou na ně prosákne kolem krajů skla zažraná špína.To je z toho důvodu, že je na ruce nosil kontruktér, který ty hodinky navrhoval a tudíž se k ním choval s péčí řádného hospodáře :-)Pouze jsem vyměnil sklíčko, jinak je vše původní.
straspol Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 (upraveno) To je z toho důvodu, že je na ruce nosil kontruktér, který ty hodinky navrhoval a tudíž se k ním choval s péčí řádného hospodáře :-)Pouze jsem vyměnil sklíčko, jinak je vše původní.Jsou fakt super !! Asi taky věnovali zasazení původního skla náležitou péči- u těchhle pouzder je to občas docela oříšek. Upraveno 5. listopadu 2015 uživatelem straspol
Karlos Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 Zajímavé. A kdy tedy byly vyrobeny, ve kterém roce?
malda Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 Ještě tak před rokem bych si ťukal na čelo, co se komu může líbit na takových škaredých hranatých primkách... Jsou fakt krásné. Gratulace!
accutron Odesláno 5. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 (upraveno) V roce 1977. Upraveno 5. listopadu 2015 uživatelem accutron
Karlos Odesláno 5. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2015 Díky. Vývoj tedy probíhal několik let a stejně se nic vyvinout nepodařilo.A co na tom tedy těch dalších deset let testoval a hlavně proč?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se