Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

V létě (teď již loňského roku) jsem se rozhodnul, že si pořídím k třicátým narozeninám nějaké pěkné hodinky. Osud mě zavál až na zdejší fórum a protože jsem nedbal počátečních varování, stal se ze mě blázen do hodinek. Rád bych se s Vámi tedy podělil o své současné hodinky, k jejichž koupi mě vždy zásadní měrou inspirovalo zdejší fórum. Nejedná se sice o žádné skvosty nebo sběratelské kousky, ale jako startovací balíček se mi zdají přiměřené a dělají mi obrovskou radost.

Prvním kouskem v pořadí byly Orient MAKO (blue).

Byly to mé první automaty, které zásadním způsobem změnily mé vnímání hodinek. První ocelový tah, krásně tikají, otočná luneta, váha a velikost.

Protože se mi v segmentu diversek zalíbilo a toužil jsem po něčem od Seika, následovaly po několika měsících Seiko 6309-735 v mnou vysněné oranžové barvě. Jsou sice stařičké, mají aftermarketový ciferník a ručičky, ale jsem z nich naprosto nadšený. Rád bych tímto ještě jednou poděkoval členu Yvaine za skvělý nákup. Na původní gumu jsem si nějak nezvyknul, tak jsem jim objednal černý a oranžový ZULU řemen, na kterém podle mého lépe vyniknou.

Dalším krokem bylo prozkoumání oblasti tzv. pilotek. Protože jsem nechtěl utrácet 10 - 15 000 za kvalitní značky, zkusil jsem značku TICINO na ebay, Jsou to sice pilotky za 100 USD, ale na zjištění, zda se mi vůbec tento styl (a v neposlední řadě i velikost) hodinek budou líbit a dobře nosit, to dle mého stačilo. Hodinky jsou to parádní a proto je můžu s klidným svědomím doporučit, jako startovací kousek v tomto segmentu. První hodinky s průhledným dýnkem (věřte nevěřte, byl to pro mě zářitek a čučel jsem do nich celé hodiny)

Další dva kousky, jsou jedny vintage z ebay (West End Watch Co.), modrá je prostě dobrá:-) a rodinné dědictví předávané z otce na syna již tři generace a sice zlaté Aureole, které by ale potřebovaly originál korunku a trošku údržby.

Protože ve mě s každým přibívajícím kouskem roste větší a větší chronobundus, hledám teď nějaké vhodné oblekovky.Momentálně čekám na Omegy Seamastery z 50. let z ebay. Omega byla vždy má srdcovka, takže už se jich nemůžu dočkat a jen se modlím, aby to nebyl fake nebo tak něco. Docela mě zaujaly i rodnoručky, takže další kousek bude asi z této oblasti:-)

Co dodat závěrem. Snad jen to, že jsem moc rád, že jsem zdejší fórum objevil a že si vážím všech rad a pomoci zdejších členů, tak jako inspirace z jejich strany. Moc rád si prohlížím všechny přírůstky v chlubícím vlákně a recenze, což byl také důvod, proč jsem se nakonec dokopal, k vlastnímu příspěvku. Omlouvám se kvalitu fotografií, ale třeba se časem zlepším:-)

Mé okolí zatím tuto mou novou posedlost toleruje, takže doufám, že zde s Vámi strávím ještě spoustu příjemného času.

post-12491-066293000 1293900952.jpgpost-12491-054834400 1293900932.jpgpost-12491-069716200 1293900831.jpgpost-12491-036644900 1293900790.jpgpost-12491-062689200 1293900676.jpgpost-12491-043956800 1293900701.jpgpost-12491-074359700 1293900551.jpgpost-12491-002845000 1293900517.jpgpost-12491-035126600 1293900467.jpg

post-12491-079369700 1293900597.jpg

Upraveno uživatelem Kostra
Odesláno (upraveno)

Dívám se, že se mi nějak přeházely fotky:-(, ale myslím, že to všichni poznáte:D

Upraveno uživatelem Kostra
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Ty oranžový diversky na tom zulu strapu jsou úžasný!

A ty vintážní chrona super. Typický příklad opravdového rodinného dědictví :)

Odesláno

I když máš málo příspěvků (nemám o mnoho více), velice ti rozumím, i já se stal chronomagorem. Asi je to infekční ...

Odesláno

Ano je to infekční a průšvih je, že se to šíří vzduchem. Výrobci na to reagují odvetným úderem v podobě třísměnného provozu :D

Odesláno

Všechny tristní historky jsou si podobny jako vejce vejci :smile_anim:

Odesláno

Ono tu to varování je (tuším, že je obsaženo v uvítacím registračním e-mailu), když jsem ho četl, tak jsem se jen pousmál. Teď už plně chápu, že to bylo myšleno vážněPosted Image

Ale je to příjemná posedlostPosted Image

Nejhorší je, že člověk nemá nikdy dost, marně si teď třeba lámu hlavu, čím pokračovat. Lákají mě letecké Steinharty, Arkadie, a další, ale nejvíc jsem zakoukaný do těchto (nalezeno, kde jinde, než zde na fóruPosted Image): Ocean GMT

Odesláno
Ty fotky jsou opravdu špatné. Na tlačítcích je jen špína (tělo je v naprosto parádním stavu, když se vezme v úvahu stáři přes 50 let a to, že je můj otec denně nosil skoro 20 let). Nechci je jakýmkoliv neodborným zásahem poškodit, takže zatím hledám spolehlivého hodináře, kterému bych je předal ke kompletní údržbě, přečištění a pokud se zadaří i k výměně korunky za originál. Bohužel na zlato moc nejsem, takže se do toho moc nehrnu, ale chci je minimálně připravit na budoucí předání.
  • po měsících...
Odesláno

Když jsem tu začínal,tak jsem si říkal,jaká je natahovač úchylárna a teď bych jeden dle svých představ uvítal,ale nedaří se mi ho sehnat.

zrovna dneska...jsem dospěl ke stejnému problému.. :smile_anim: :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...