volfda Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 (edited) Moc hezké prodejní vlánko, kdyby bylo zdejší, asi bych se na ně šel čumilsky podívat Edited January 7, 2011 by volfda
Jay Doll Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Nojo, v zahraničí jsou o něco dál, jelikož mají náskok (my tu měli dlouho komunisty). Ale věřím tomu, že za 30 let se tady na fóru bude podobný prodej objevovat běžně
Josef01 Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 No nevím, ale myslím, že prodávat na foru za 390 tisíc EUR hodinky je trochu odvaz, ještě bych k bank transfer dopsal "in advance"
Martin J. Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 To je teda opravdu pořádná "own personal Collection" Osobně se mi líbí ty "pandy" v horní řadě uprostřed, ale 20.000 Eur, to je mazec...
stopa99 Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 Tak prave sa mi zatocila hlava.... (sibir za 30 rokov)
lastam Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 No pekny, kdo si to koupi? Obycejny obdivovatel hodinek asi tezko, to sou palky, uprimne receno me ty stary rolexky zas tolik neberou, radeji ty novy...
Cyber Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 No pekny, kdo si to koupi? Obycejny obdivovatel hodinek asi tezko, to sou palky, uprimne receno me ty stary rolexky zas tolik neberou, radeji ty novy... Až si koupíš několikery nový, tak pochopíš, že ty vintage jsou mnohem, mnohem cennější. Každý kdo má peníze, si může nový koupit ihned na krámě, ale vintage si hned koupit nemůže. Teprve až si pár knížek o Rolexu přečteš, zaregistruješ se na pár zahraničních forech, prostuduješ všemožné informace, tak na Tebe přijde chuť mít vintage hodinky, který nemá každý. Takové co za sebou mají kus historie, nebo ještě lépe, historii vytvářely. Vintage Rolexy nejsou na denní nošení, stejně tak jako se s krásným veteránem nejezdí na nákupy do Alberta. Mít na to peníze, tak skočím po Pandě, Military, a SD.
Guest Tada Posted January 9, 2011 Report Posted January 9, 2011 Mě se nejvíc líběj ty explorery s tou oranžovou GMT ručkou, jsou správně cool
lastam Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) Až si koupíš několikery nový, tak pochopíš, že ty vintage jsou mnohem, mnohem cennější. Každý kdo má peníze, si může nový koupit ihned na krámě, ale vintage si hned koupit nemůže. Teprve až si pár knížek o Rolexu přečteš, zaregistruješ se na pár zahraničních forech, prostuduješ všemožné informace, tak na Tebe přijde chuť mít vintage hodinky, který nemá každý. Takové co za sebou mají kus historie, nebo ještě lépe, historii vytvářely. Vintage Rolexy nejsou na denní nošení, stejně tak jako se s krásným veteránem nejezdí na nákupy do Alberta. Mít na to peníze, tak skočím po Pandě, Military, a SD. Myslim, že můj názor se nezmění, zase o rolexu něco málo taky vim, je jasný že vintage R je spíš sběratelská záležitost, rolex má historii, patent na vodotěsnost, korunku a jiné věci, bezesporu super hodinky, velmi dobrá firma se skvělými marketingovými tahy a precizní výrobou. Jedny z nejlepších univerzálních hodinek. I já mám zájem do budoucna o rolexky, ale právě nový. Protože nejsem sběratel, mám na věc jiný názor, kdybych měl hodně peněz a mohl je bouchnout do hodinek koupim si něco z HH, něco komplikovanějšího, než to utratit za hromadu starých rolexek, i když je to třeba parádní sbírka. Hodinky firem HH mají historii taky hodně bohatou a i bohatší, historii si kupuješ většinou s těma novýma komplikovanějšíma hodinkama. Kniha ti historii řekne - kouknutí na strojek a tikot nových HH hodinek taky řekne vše o historii dané značky, co dokázali za tu dlouhou dobu vymyslet a sestrojit, ty leta existence tam jsou znát... taky hodinky z dílny nejlepších nezávislých hodinářů by stály za hřích, to je totální hodinařina, vyšší už být ani snad nemůže. Byl tu na ně někde odkaz na youtube a stálo to za to to shlédnout. Rolex je pořád jen sériová strojová výroba, limitky se tam udělají jednoduše, že z pásu vyleze pár kusů, nezávislý hodinář dělá limitkové hodinky dlouhý měsíce, léta, to je pro mě top hodinařina, a proto by mi bylo jako milovníka hodinek líto hodit takový prachy do krabice s vintage R..., je to jen můj názor a nikomu se nedivím, že by tu sbírku bral a ani tobě, každý má chuť na něco jiného:-) Edited January 13, 2011 by lastam
shag Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Nojo, v zahraničí jsou o něco dál, jelikož mají náskok (my tu měli dlouho komunisty). Ale věřím tomu, že za 30 let se tady na fóru bude podobný prodej objevovat běžně Ale krabicky uz mame skoro rovnake...
Josef01 Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 limitky se tam udělají jednoduše, že z pásu vyleze pár kusů, nezávislý hodinář dělá limitkové hodinky dlouhý měsíce, léta, to je pro mě top hodinařina, a proto by mi bylo jako milovníka hodinek líto hodit takový prachy do krabice s vintage R..., No já nevím, ale koupit si hodinky "na míru" a pak si říct, jsou jediné na světě je sice hezké, ale nikdo je nikdy nebude brát jako limitkové hodinky, protože takové si je teoreticky může udělat každý, kdo má na to peníze. Když top výrobce udělá 10ks hodinek a pak se nad tím "zavře hladina" tak je to naprosto něco jiného.....
jankoxxx Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) No já nevím, ale koupit si hodinky "na míru" a pak si říct, jsou jediné na světě je sice hezké, ale nikdo je nikdy nebude brát jako limitkové hodinky, protože takové si je teoreticky může udělat každý, kdo má na to peníze. Když top výrobce udělá 10ks hodinek a pak se nad tím "zavře hladina" tak je to naprosto něco jiného..... to ako ze si da urobit fejk, repliku? este som si sice nedaval vyrobit hodinky na mieru, ale predpokladam, ze ak by som daval povedzme 100 tis EUR do zakazkovej vyroby hodiniek u nezavisleho hodinara, tak si to sakra osetrim tak aby ostali jedine. Edited January 13, 2011 by jankoxxx
Josef01 Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Ne, myslel jsem to tak, že si u výrobce té které značky vyrobíš na zakázku originální hodinky, dle svého návrhu a pak je zkusíš prodat jako unikátní hodiny tvz. limitky. Jsou sice jediné, ale jediné kdo je za tu cenu koupí jsi ty sám.....
lib Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) to ako ze si da urobit fejk, repliku? este som si sice nedaval vyrobit hodinky na mieru, ale predpokladam, ze ak by som daval povedzme 100 tis EUR do zakazkovej vyroby hodiniek u nezavisleho hodinara, tak si to sakra osetrim tak aby ostali jedine. Souhlas! Taky nechápu, proč by limitka jednoho kousku měla být horší než deset. To bude asi Josef muset trošku dovysvětlit. Edit: Souběh psaní, Josef svůj pohled dovysvětlil, ale stejně nevidím důvod, proč by se design "jednoho" nutně neměl líbit více lidem než design "deseti". Statisticky to asi bude 1/10, ale reálně? Nevím. Edited January 13, 2011 by lib
jankoxxx Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Ne, myslel jsem to tak, že si u výrobce té které značky vyrobíš na zakázku originální hodinky, dle svého návrhu a pak je zkusíš prodat jako unikátní hodiny tvz. limitky. Jsou sice jediné, ale jediné kdo je za tu cenu koupí jsi ty sám..... prepac, ale to je naozaj len tvoja domnienka. zober si napriklad tie vintazne rolexy. ich hodnota je len virtualna. je to modny vrtoch vlastnit hodinky s pribehom. podobny priklad su aj vintazne B-Uhren z WW2. tato moda moze pominut a hodnota razom klesne. naopak jednokusova limitka podla vlastneho navrhu (samozrejme za predpkladu ze navrh je vkusny) s kalibrom zostavenym specialne pre teba, vyzdobenym, popripade s nejakou zaujimavou komplikaciou od prestizneho hodinara je podla mna cenova trvalka.
Josef01 Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Tak v tom případě si nech vyrobit za 1 mil. třeba Prim hodinky dle svého návrhu a máš trvalou hodnotu....
spiderer Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Ty vole, co to je zase za vlakno? jankoxxx - jaky hodinar ti prosimte udela jedny hodinky podle tveho navrhu se strojkem sestavenym pro tebe? Ty si udelas navrh a vymyslis strojek a nekdo to pro tebe vyrobi? Good luck Chci videt borce, ktery ti bude leta vyvijet jeden strojek s uchvatnymi komplikacemi pouze pro tebe.. No a aby to dopadlo podobne jak pise Josef, tak po chvilce prijde jinej clovek, kterej bude chtit uplne to samy - svuj navrh a svuj strojek a razem uz to takova rarita nebude (pokud by se do toho nekdo poustel o cemz silne pochybuju), no a pak prijdou dalsi a sice bude existovat nekolik kusu unikatnich hodinek, ale cim vic jich bude, tim jejich cena pravdepodobne nebude vyssi Myslim, ze Cyber to myslel trosku jinak, sberatelska hodnota techto Rolexek uz jenom poroste, dalsi proste nebudou a neni vylouceno, ze za par let budou ceneny mnohem vice nez spousta novodobych PP atp.. Na noseni to neni, ale jako investice a nebo ukojeni sberatelske vasne je to vyborny, ale to je stejny jako ve spouste jinych oboru.. Ja hodinky nesbiram, ale nosim a tak bych neco podobnyho zas tak neocenil a tak bych si koupil treba GMT IIc, ale resit jak si misto nakupu vzacne vintazni sbirky koupit neco noveho z HH je jako davat dohromady fotbal a sachy, oboji je sice sport, ale srovnavat se to asi moc neda..
jankoxxx Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 josef-ano, prim je uzasny priklad spiderer-myslel som to trochu inac, ale nevadi, je uz neskoro..
Recommended Posts