Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ahoj všem, jsem od vánoc čerstvým majitelem renovovaných Diplomatů v pozlacené verzi. je to pro mě opravdu srdcový dárek a vyvolal ve mě touhu po hodinkách a lehce jsem se zamiloval do starších Primek :) takže jsem obstaral i letecké automaty, které se mi strašně líbí...

mám k Diplomatům několik otázek, na jejichž odpověď jsem zde na foru nenarazil (obecně je zde k Diplomatům podle mě strašně málo info, na rozdíl třeba od těch leteckých automatů, Orlíků nebo třeba i Igenů...)

- kolik Diplomatů bylo vlastně vyrobeno?

- čím a proč jsou tak ceněné? čím jsou tak výjimečné? (mimo to, že jsou krásné!)

- jak je to s chromovanou verzí? vím, že se vyráběla, viděl jsem fotky, ale nikde jsem na žádné nenarazil (na prodej) - určitě bych je taky chtěl

tak snad se něco dozvím :)

• Odpovědi 108
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 8:39, 'Pavel Milan Černý' napsal:

ahoj všem, jsem od vánoc čerstvým majitelem renovovaných Diplomatů v pozlacené verzi. je to pro mě opravdu srdcový dárek a vyvolal ve mě touhu po hodinkách a lehce jsem se zamiloval do starších Primek :) takže jsem obstaral i letecké automaty, které se mi strašně líbí...

mám k Diplomatům několik otázek, na jejichž odpověď jsem zde na foru nenarazil (obecně je zde k Diplomatům podle mě strašně málo info, na rozdíl třeba od těch leteckých automatů, Orlíků nebo třeba i Igenů...)

- čím a proč jsou tak ceněné? čím jsou tak výjimečné? (mimo to, že jsou krásné!)

- jak je to s chromovanou verzí? vím, že se vyráběla, viděl jsem fotky, ale nikde jsem na žádné nenarazil (na prodej) - určitě bych je taky chtěl

Na aukru se vyskytujou celkem dost často.

Naposled třeba zde:

http://aukro.cz/item1387902252_prim_diplomat_chrom_puzdro_nalezovy_stav.html

Odesláno

Dozvíš se vše, :eek: když budeš číst v sekci PRIM :lamo:

Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 9:06, 'Pavel Milan Černý' napsal:

tak to jsem asi magor :) snažil jsem se projít všechny příspěvky na foru, když jsem do vyhledávání dal "prim diplomat" a moc jsem toho nenašel... díval jsem se špatně?

Nedávej do vyhledávání ale pročti si všechny vlákna,o Diplomatech se tu hodně psalo :rolleyes:

Odesláno

Neřekl bych že jsou hodinky Diplomat ceněné uživateli (výrobcem ano) nebo vyjímečné, ale pokud chceš něco najít zadej v google toto :

diplomat site:http://forum.chronomag.cz

Odesláno

Částky které se za ně platí na Aukru, jsou podle mě hodně nadhodnocené, ale samozřejmě cenu určuje trh a když jsou lidi ochotní za ně tolik zaplatit, nedá se nic dělat... Možná je to také tím, že Elton vyrábí model Diplomat i v současné době.

Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 9:45, 'Pavel Milan Černý' napsal:

josef> já měl dojem, že diplomaty jsou právě uživateli a sběrateli dost ceněné, jakási Prim legenda...

Prim legenda je také Prim Sport I, Pavouk, Letecké, Orlík, 97mičky, Ladičky, Humberto a možná i další. Všechny jsou tak nějak "legenda" - jde o to, co si člověk pod tím slovem představí Posted Image
Odesláno

Na internetu se obcas objevi PR clanky jak je vyhodna investice napr. Prim Diplomat ve zlate za stovky tisic. Ja bych rekl, ze to jsou spis vyhozene penize oproti treba nejake limitce Vacheron apod.

Odesláno

Každopádně se jim nedá upřít, že jsou to moooc pěkný oblekovky, pokaždý, když na sebe beru kvádro, vždycky se těším, že si je opět navlíknu Posted Image

post-13018-023614600 1294918452.jpg

Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 11:34, 'hirsch' napsal:

Každopádně se jim nedá upřít, že jsou to moooc pěkný oblekovky, pokaždý, když na sebe beru kvádro, vždycky se těším, že si je opět navlíknu Posted Image

post-13018-023614600 1294918452.jpg

tiez si myslim ze diplomaty su podareny model. puzdro ktore sa vyrabalo bolo SS alebo chromovane??

Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 13:29, 'levistrauss' napsal:

Kdesi na fóru se probíraly Diplomaty v chromu a s černým ciferníkem... Podle mě je tato kombinace naprosto úchvatná!

jako že se takový model v historii vyráběl? vím, že ho teď dělají v reedici a je to fakt krása... ale pokud existoval i takovýto starý model, tak to by byla úplně bomba

Odesláno (upraveno)

V 13. 1. 2011 v 12:07, 'Pavel Milan Černý' napsal:

hirsch> tak tak. taky je nosím k business oblečení a MOC se mi líbí... mám zlacené s hnědým páskem a právě bych rád i stříbrné s černým...

Je to hezké se pochlubit, ale není nad pořádnou ilustrační fotku (fotky), tak to naprav! :)

Edit: A přidej informaci o té renovaci, díky.

Upraveno uživatelem Apep
Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 14:08, 'Pavel Milan Černý' napsal:

jako že se takový model v historii vyráběl? vím, že ho teď dělají v reedici a je to fakt krása... ale pokud existoval i takovýto starý model, tak to by byla úplně bomba

Nekde jsem cetl ze se tento model stribrno cerny vubec nevyrabel ze se stim zacalo az ted v reedici.

Odesláno (upraveno)
  V 13. 1. 2011 v 14:10, 'Apep' napsal:

Je to hezké se pochlubit, ale není nad pořádnou ilustrační fotku (fotky), tak to naprav! :)

Edit: A přidej informaci o té renovaci, díky.

foto pak někdy udělám - ale nejsem žádnej fotograf :) máme v bytě strašně blbý světlo, ale nějak to vymyslím...

co se týče mých diplomatů, tak přítelkyně je koupila na aukru (odkaz bohužel nemám, ale pokud si pamatuju na foto, tak byly ve slušném stavu) a nechala v Eltonu udělat následující:

- nový číselník

- nové sklo

- nové ručičky

- nová korunka

- řemínek hovězí světle hnědý (Kuki Calf 0207)

- dýnko s věnováním

- vyčištění strojku + pár nových dílů (příchytka 18, západka, natahovací hřídel)

- vyčištění pouzdra (vypadá jako nové podle mě)

pokud vím, tak renovace trvala snad od července nebo srpna až do prosince...

no co vám budu povídat, vypadají fakt naprosto jako nové - absolutně fantasticky. nejhezčí dárek, který jsem kdy dostal :)

Upraveno uživatelem Pavel Milan Černý
Odesláno
  V 13. 1. 2011 v 14:23, 'Pavel Milan Černý' napsal:

foto pak někdy udělám - ale nejsem žádnej fotograf :) máme v bytě strašně blbý světlo, ale nějak to vymyslím...

co se týče mých diplomatů, tak přítelkyně je koupila na aukru (odkaz bohužel nemám, ale pokud si pamatuju na foto, tak byly ve slušném stavu) a nechala v Eltonu udělat následující:

- nový číselník

- nové sklo

- nové ručičky

- nová korunka

- řemínek hovězí světle hnědý (Kuki Calf 0207)

- dýnko s věnováním

- vyčištění strojku + pár nových dílů (příchytka 18, západka, natahovací hřídel)

- vyčištění pouzdra (vypadá jako nové podle mě)

pokud vím, tak renovace trvala snad od července nebo srpna až do prosince...

no co vám budu povídat, vypadají fakt naprosto jako nové - absolutně fantasticky. nejhezčí dárek, který jsem kdy dostal :)

Díky za informaci a nějak to s těmi fotkami zařiď, třeba si přisviť, zatím jsme tady moc renovovaných diplomatů z Eltonu neviděli, tedy aspoň já si ničeho zatím nevšiml :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...