railmaster Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Aha! Moc děkuju! Já už tady někde ta dvě F zády k sobě někde viděl, ale to vlákno jsem nemohl zaboha najít... Takže s datací přelomu 60/70 léta by to mohlo souhlasit... Niet začo. Inak, ešte som nenatrafil na Cortebert, ktorý by neulahodil oku. Významný výrobca s tradíciou, ktorý by zaslúžil vzkriesenie vo veľkom štýle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 ...ešte som nenatrafil na Cortebert, ktorý by neulahodil oku... Souhlasím, tak já ještě jedny přidám. Tentokrát hodně tenké oblekovky, které se přesto na ruce neztratí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) PEVO promiň, že se sem do vlákna vetřu, ale třeba pomůžeš. Ty s rotorem a pružinkách jsou super a ostatní také moc pěkné. Krabičky jo to by bylo. Také jedny mám a prosím nevíte někdo rok výroby? Předem díky Všem za info. Foto hrůza já vím Upraveno 13. února 2011 uživatelem pikec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Ty tenoučké prosím info o rozměrech. A foto stroječku by nebylo nebo označení. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) prosím info o rozměrech. A foto stroječku by nebylo nebo označení. Mají klasických 34mm bez korunky, díky malému rantlu ale působí větší, protože je ciferník dominantní. Šířka viditelného okraje hodinek je jen 3,2 mm. Je to ale trochu podvod, jak je vidět z fotek, je tam použitý malý strojek, schovaný uprostřed, kde je šířka hodinek pochopitelně větší, ale i tak slušných 7mm. Na ruce to působí velmi věrohodně, protože prdelka hodinek zapadne někam do zápěstí... Strojek je Unitas 6565, ovšem přeražený na Cortebert. Moc nechápu, jak to tehdy vlastně dělali... (Fotka sorry, teď narychlo mobilem pod lampou) Upraveno 13. února 2011 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Také jedny mám a prosím nevíte někdo rok výroby? Předem díky Všem za info. Moc toho nevím, ale určitě starší výroba. Už podle ciferníku. Tipnul bych si polovinu 50.tých let, kam snad spadá i vznik kalibru 697. Starší by nemusely mít centrální vteřinovku. O kalibru vím jen tolik: Data: průměr = 25.6mm, výška = 4.3mm, kamenů 15-17, f = 18000 A/h, rezerva chodu 44h, odpružení Kif (?) Neber mě ale úplně vážně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Také jedny mám... Ty indexy asi svítily, co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Ano a ještě dalo by se říci svítí. Jinak díky za info. Prý se tento strojek dával i do Rolex. Ale to bych byl rád, kdyby to někdo radši potvrdil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Tady jsem našel foto cca rok staré. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 No tak to je slušný! To se primky můžou jít vycpat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 13. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 A ještě k rolexkám, Cortebert pro ně skutečně v jednu dobu dělal strojky. Přesný způsob spolupráce neznám, ale existuje třeba i tohle (nemám, bohužel): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Tak to moc díky za info. Jen třeba do SZ. Kolik jich vlastně máš? DíkyA tyto s korunkou jsou moc zajímavé a někoho by asi provokovaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2011 to pevo: to je krásná sbírka, kdyby bylo možné dodat ještě nějaké fotky.....je to totiž radost pohledět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 14. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2011 S radostí, mám jich celkem 13, postupně je sem nacpu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2011 13 kousků , tak to se moc moc těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2011 Dneska jsem ve vetešnictví autohodiny Cortebert, ale nekompletní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 16. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2011 (upraveno) To Kibi: děkuji za nabídku, můžeme to probrat na pražském srazu...Jinak níže další slíbené, tentokrát automaty.... Upraveno 16. února 2011 uživatelem pevo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2011 (upraveno) Jinak níže další slíbené, tentokrát automaty.... Pěkné, ručky jsou orig.? Upraveno 16. února 2011 uživatelem Alina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pevo Odesláno 16. února 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2011 Ufff... to doufám, oni jsou ve skutečnosti stříbrné, ale tím lomením a mým neuměním fotit vypadají takhle... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alina Odesláno 17. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2011 Ufff... to doufám, oni jsou ve skutečnosti stříbrné, ale tím lomením a mým neuměním fotit vypadají takhle... Sedmdesátá léta nebo? Jaký mají strojek? Za jakých okolností skončila tahle značka pod Perseo Watches? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se