Tenzing1 Odesláno 1. února 2011 Nahlásit Odesláno 1. února 2011 V roce 2003 jsem si koupil hodinky CERTINA u autorizovaného prodejce a servisu, firmy MiJa v Táboře za 7.902,- Kč. Hodinky byly QUARTZ, WR 100 m (doklad mám). Výměnu baterie jsem zadával vždy u tohoto servisu a vždy jsem při tom nechal provést také zkoušku vodotěsnosti. V hodinkách se nikdy neobjevila ani kapička vody, až do září 2010, kdy se sklíčko zcela orosilo zevnitř a hodinky se zastavily. Opět jsem je tedy odnesl do servisu MiJa a sdělil, že podle mého názoru byla porušena vodotěsnost.V servisu mi oznámili, že provedli zkoušku vodotěsnosti a vše je v pořádku, pouze došla baterie a mokré sklíčko bylo způsobeno kondenzací. Zaplatil jsem za novou baterii, zkoušku a vysušení (doklad ze 17.9.2010 mám, mám i doklad o předchozí výměně baterie se zkouškou WR z března 2009).3.12. hodinky už zase nešly a byly mokré. Firma MiJa je poslala do servisu Hanák Brno a ti jim napsali: "... v hodinkách byla baterie z roku 2006, poškozený stroj, oxidace na kontaktu, test vodotěsnosti nevyšel, do hodinek se dostává vlhkost... cena opravy 4.250,- Kč..." (kopii mailu mám).Podle mého názoru je celý problém způsobený chybou servisu MiJa ze září 2010, kdy jsem je upozorňoval na netěsnost, ale firma tvrdila, že zkouška vyšla. Za 2,5 měsíce pak hodinky voda zcela zničila.Přesto firma MiJa trvá na tom, že chybu neudělala, hodinky prý byly v září 2010 zcela vodotěsné a oni žádnou odpovědnost nenesou.Pro úplnost dodávám:Zkoušku vodotěsnosti zákazník nevidí a výsledek nemůže nijak ověřit.Firma MiJa mi dosud nezaslala žádné písemné stanovisko, pouze ústně slíbili, že by opravu udělali o něco levněji, prý kolem 3.000,- Kč.Hodinky jsou stále u nich. Byl bych Vám vděčný za radu, jak se v této situaci zachovat.
IWCmann Odesláno 1. února 2011 Nahlásit Odesláno 1. února 2011 Zkoušku vodotěsnosti opravdu nevidíš, pokud je to ale, jak tvrdíš, autorizovaný servis, musí k prováděným testům vystavit protokol o výsledku zkoušek, ne jen suše konstatovat, že vodotěsnost je OK. Pokud takový protokol nemáš, dohadování a prokazování bude těžké. A i kdyby jsi ho měl, ještě to nedokazuje nic, hodinky v době zkoušek mohly být v pořádku a za nějaký čas už být nemusely. Lepší je využívat služeb opravdu autorizovaných servisů, které pokud vím jsou na Certiny v Praze u Dušáků a v Brně u Hanáka. Za takovou cenu opravy je lepší na takové hodinky zapomenout a koupit si jiné, opravdu spolehlivě vodotěsné.
Tenzing1 Odesláno 1. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 1. února 2011 (upraveno) Na servis MiJa Tábor odkazují přímo stránky certina.com v sekci RETAILER / CUSTOMER SUPPORT, tak jsem jim věřil, když je doporučuje výrobce.Protokol o zkoušce vodotěsnosti mi nevystavili nikdy, mám paragon, kde je napsáno: "ZK WR - dobrá 110,- Kč", což by sice mělo dokazovat provedení zkoušky s pozitivním výsledkem... jenže když ti někdo tvrdí, že hodinky byly v půlce září ještě plně vodotěsné do 100m (i když měly mokré sklíčko) a HNED potom do nich nějakou náhodou začalo téct tak, že za dva měsíce běžného nošení (plavat v nich nechodím) měly zoxidované kontakty a strojek zničený vodou... Chybu při zkoušce vylučují, odpovědnost nepřipouštějí.No nic, jen by mě zajímalo, jaké jiné hodinky jsou ty "opravdu spolehlivě vodotěsné", o kterých píšeš, když ne SWISS MADE CERTINA WR 100M? Upraveno 1. února 2011 uživatelem Tenzing1
Návštěvník Snow Odesláno 1. února 2011 Nahlásit Odesláno 1. února 2011 SWISS MADE CERTINA WR 100M za 7902 Kč bude všechno jiné než vzor opravdu spolehlivé vodotěsnosti. Opravdu spolehlivé vodotěsné hodinky nejsou žádné, každé se musí po několika letech svěřit do rukou autorizovaného servisu, který provede celkové přetěsnění, které spočívá ve výměně těsnění, u chronographů dojde k výměně i tlačítek.
Pavlos Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 V 1. 2. 2011 v 23:50, 'Snow' napsal: SWISS MADE CERTINA WR 100M za 7902 Kč bude všechno jiné než vzor opravdu spolehlivé vodotěsnosti. Opravdu spolehlivé vodotěsné hodinky nejsou žádné, každé se musí po několika letech svěřit do rukou autorizovaného servisu, který provede celkové přetěsnění, které spočívá ve výměně těsnění, u chronographů dojde k výměně i tlačítek. To bych fakt netvrdil. Za mlada jsem se s quartzovýma Certinama WR 50m koupal, šnorchloval atd. skoro 5 let. Dodnes jsou v naprostém pořádku. To samé už asi 5 let staré automaty Certina WR 100m. A to nemají ani šroubovací korunku. Problém bude v servisu. Dokud servisovala Hibernia, vždy jsem dostal protokol o zkoušce vodotěsnosti a vše bylo Ok. Podle toho co ten synek píše jeho problém dost "podcenili".
bandicoot Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Myslím, že Certiny už Dušáci nedělají. Odhaduji, že servis dělali v dávné době, kdy je i prodávali.
Tenzing1 Odesláno 2. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Hanák Brno určitě dělá servis CERTINA i dneska, tam taky firma MiJa poslala hodinky k opravě - bohužel o 3 měsíce později, než bylo potřeba. Ještě dotaz: několik diskutujících tu zmínilo "protokol o zkoušce vodotěsnosti". Nevíte někdo, jestli to vyžaduje nějaký předpis, norma, nebo jestli je to jen něco navíc, co lepší firmy vypíšou, i když nemusí?
bandicoot Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Nikoliv lepší firmy, ale standardní důkaz provedeného úkonu. Jsou tam čísla, nestačí říct "dobrý".
Hajek Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Oficiální servis má pouze Hanák - Mija je značně nespolehlivá už dávno (vz jejich spam na Chronomagu atd.)
IWCmann Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Odesláno 2. února 2011 V 2. 2. 2011 v 8:45, 'Pavlos' napsal: To bych fakt netvrdil. Za mlada jsem se s quartzovýma Certinama WR 50m koupal, šnorchloval atd. skoro 5 let. Dodnes jsou v naprostém pořádku. To samé už asi 5 let staré automaty Certina WR 100m. A to nemají ani šroubovací korunku. Problém bude v servisu. Dokud servisovala Hibernia, vždy jsem dostal protokol o zkoušce vodotěsnosti a vše bylo Ok. Podle toho co ten synek píše jeho problém dost "podcenili". Moje řeč, já mám Certiny DS Nautic WR 100m už 10 let, užívány kdysi celkem intenzívně i na koupání v moři, vždy v pohodě. Servis mi dělali vždy u Hanáka v Brně k naprosté spokojenosti, vždy jsem dostal doklad z mašiny o provedené tlakové zkoušce, pokud se nepletu, dělají ji na dva různé tlaky, tj. 3 Atm. a 10 Atm. Promázli rovněž západku lunety, takže se potom pěkně lehce otáčela a pod. Zkrátka spokojenost. Firma MIJa se na to musela dle mého soudu mírně řečeno vykváknout a jen tvrdit, že hodinky jsou OK, jinak to nevidím. Ale handrkování s nimi bude asi na dlouhé lokte a o úspěšnosti celé reklamace dost pochybuju.
Tenzing1 Odesláno 2. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. února 2011 Tak aspoň tady se lidi dozvědí, že když chtějí mít Certiny v pořádku, musí s nimi do Brna k Hanákovi a firmě MiJa je lépe se obloukem vyhnout. Já to nevěděl a stálo mě to 8.000,- Kč - tomu se říká cenná životní zkušenost. Někde jsem tu četl výzvu, ať podobné zkušenosti posíláme na redakce@chronomag.cz , ale maily odtud se mi vracejí jako nedoručitelné. Možná něco dělám špatně, nevím.
mechano Odesláno 3. února 2011 Nahlásit Odesláno 3. února 2011 V 2. 2. 2011 v 17:33, 'Tenzing1' napsal: Tak aspoň tady se lidi dozvědí, že když chtějí mít Certiny v pořádku, musí s nimi do Brna k Hanákovi a firmě MiJa je lépe se obloukem vyhnout. Já to nevěděl a stálo mě to 8.000,- Kč - tomu se říká cenná životní zkušenost. Někde jsem tu četl výzvu, ať podobné zkušenosti posíláme na redakce@chronomag.cz , ale maily odtud se mi vracejí jako nedoručitelné. Možná něco dělám špatně, nevím. Tak ty zkušenosti posílej sem a redakce si je tady přečte.
ateista Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 Autorizovaný servis pro hodinky Certina má i Deal v Ostravě.
remove soul Odesláno 4. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2011 Kamarádi, bratři. Všemu, co má na sobě MIJA Tábor se vyhněte vééééééééééééééééééééééélikánským obloukem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JE TO POUZE PRODEJCE, NIKOLI SERVIS! Servis má v této době pouze Hanák a Deal Ostrava. Customer support znamená pouze to, že by vám měli k dané značce zodpovědět veškeré vaše dotazy. Bydlím mimo jiné také 12Km od Tábora. Škoda, že jsme o sobě dřív nevěděli (Tenzing1). Zrobil by som jim tam takovej mazec, že by hodinky byly opraveny zdarma a ještě ti zaplatili Já je znám velice dobře a pouze samá negativa a problémy. V Tissotech Titan Seven mi měnili baterku. Místo 371 dal pan mistr hodinář Hnízdil 395ku. Zavřel víko hodinek, chtěl je nařídit a ejhle, prasklý displej. No divil se tomu jak malý kluk. Řiká pane, Vy máte v hodinkách prasklý displej. Poudám, pane Hnízdil, v tomto stavu jsem Vám hodinky nepředal. Nic prasklého nebylo. Ne ne, to už muselo být, jen jsem si toho před výměnou nevšiml. Tak poudám znovu. Pane Hnízdil, v hodinkách byla pouze špatná baterie (v tomto okamžiku jsem měl již v žilách adrenalinu jako ještě nikdy, ale zatím jsem vše řešil v klidu). Když svoje zopakoval ještě jednou, tak jsem tedy řekl, že takto ne a aby hodinky předemnou otevřel. Jakmile dal víko pryč, vše mi bylo naprosto jasné. Říkám, Vy jste dal do stroje baterii, která je vyšší než tam má být, a proto při zavření víka praskl displej. Opravu chci tedy samozřejmě zdarma, vše bude ve Vaší režii a vůbec o tomto nehodlám diskutovat. V té době byl ale v hodinkách stroj, který se přestal dělat a místo něj se dělal nový, sice ten samý, ale bylo na něm pár změn oproti staré verzi, a proto díly z nového stroje nepasovaly do stroje starého. Musel se tedy vyměnit celý stroj. Tato sranda je přišla na bratru 13.000Kč. Já byl spokojený, protože pravda zvítězila a k nim jsem již nikdy nešel ani nic koupit. Pokud by někdo přeci jen chtěl k nim jít s nějakým problémem, tak vás všechny dopředu varuju!!! A pokud tady budou i přesto opravdový vyznavači adrenalínu, udělejte si před zásahem fotky hodinek ve všech pozicích a úhlech, aby nebyl takový problém dokázat jejich (MIJI) chybu, pokud by se ňáká stala. 1
Návštěvník Chilliluk Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Zajímavý téma, já jsem náhodou taky od Tábora...u firmy Mija jsem kupoval hodinky Casio Protrek, ale vrátil jsem je, protože podle různých indicií jsem měl pocit, že už je nosil někdo přede mnou, ale dokázat jsem to nemohl..peníze mi nevrátili, ale vybral jsem si místo toho šperky pro přítelkyni, které snad budou v pohodě. Taky jsem tam jednou chtěl koupit hodinky, které tam měli za podstatně vyšší cenu než ve vlastním e-shopu..když jsem to říkal prodavačce, celkem nepříjemným tónem tvrdila, že v kamenné prodejně je to prý vždycky dražší..tak jsem jí řekl, že v tom případě si je objednám na internetu od někoho jiného a najednou to šlo, najednou byla sleva..no ale já už je stejně nechtěl. Takže osobně nemám přímo brutálně negativní zkušenost, ale spíš zkušenost s ne příliš vlídným přístupem a snahou zákazníka opít rohlíkem...a po tom, co jsem se dočetl tady, tam už vážně nepůjdu
Certina Odesláno 28. března 2012 Nahlásit Odesláno 28. března 2012 Dobrý den,jako výhradního distributora hodinek Certina pro ČR nás velmi mrzí přístup firmy Mija. Rádi bychom situaci napravili a vyšli Vám v řešení problému maximálně vstříc. Pokud budete mít zájem, napište nám na certina@designtrade.cz a domluvíme se na dalším postopu. Informace pro všechny: Mija Tábor není a nikdy nebyla autorizovaným servisem značky Certina a od dubna 2012 nebude ani autorizovaným prodejcem této značky. 2
Tenzing1 Odesláno 1. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 1. září 2012 No vida, takže to mělo smysl. Snad byly naše nepříjemnosti a trable dobré aspoň k tomu, že pokud se pan Hnízdil chce chovat jako zlatokop, už to nebude dělat jménem autorizovaného Certina sevisu.
hodinky-MiJa Odesláno 10. září 2012 Nahlásit Odesláno 10. září 2012 ODPS20120901.001 Reakce firmy MiJa . Internet je skvělý vynález, ale na druhé straně také ďábelský. Kdokoli, člověk dobrý i zlý může napsat cokoli na kohokoli. Všeobecně je známo, že většina pisatelů jsou ti druzí. Náš příspěvek je reakce na polopravdy. Oba stěžovatele, možná tři a jejich subjektivní názory celá naše firma velice dobře zná. Jsou pro nás etalon. Komentář si na základě úvodu jistě každý domyslí. Řeknu jen to, že všichni stěžovatelé byli na náklady naší firmy obslouženi tak, že si odnesli hodinky inovované a tím hodnotnější. Nemají si na co stěžovat. Jsme přesvědčeni, že uvedená zlá slova byla napsána v afektu. Prezentace těchto kauz je o to víc absurdní, když ji srovnáme s tisíci výměnami baterií a provedených vodotěsností, které naši hodináři provedli za osmnáct let této činnosti k naprosté spokojenosti zákazníků. A teď to podstatné. Prezentace je cílená na poškození firmy MiJa v nefér konkurenční soutěži. Prosíme, aby se firma Chronomag nesnižovala k takové jednostranně zavádějící informaci, která poškozuje nejen firmu MiJa, ale i firmu Chronomag. Pro takovou činnost jistě vaše firma není. Předpokládáme, že Vašim cílem je zásadně objektivní informace. K tomu ještě nutno dodat, že všechny poznámky k vodotěsnosti jsou neprofesní. Opakuji, že vodotěsnost provádí naši odborníci osmnáct let a ovládáme všechny známé způsoby. Vzhledem ke stručnosti příspěvku nelze popisovat jednotlivé metody. Požadavek výsledku z tiskárny mechanického testeru je na úrovni prohlášení na paragonu za kterým si stojíme. 1
Tenzing1 Odesláno 12. září 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2012 Ano, internet je svým způsobem "ďábelský". Zlý člověk i zlá firma může napsat cokoli, polopravdu i lež. Čtenář jen těžko posoudí, co bylo psáno v afektu, co z vypočítavosti a za čím byla snaha zakrýt vlastní neprofesionalitu. Nicméně fakt, že firmě MiJa bylo v dubnu 2012 odebráno označení "Autorizovaný prodejce Certina", a to včetně odstranění odkazu z oficiálních stránek výrobce ( http://www.certina.com/ ), hovoří sám za sebe. 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se