Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

A to se někomu zdají Doxy za 2000.- drahý...................... svět chce být klamán a tedy je klamán.:crying_anim:

Upraveno uživatelem borp18
Odesláno

Nechápu, že admini na Aukru tyhle aukce nerušej. No, ale jim jde jen o prachy , takže proč rušit aukce ze kterejch jim jde provize.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Když se dívám na ten strojek, tak si říkám jak dalece může být to modření všech šroubků původní? Přijde mi to až moc dokonalé a taky mám dojem, že je na strojku té modré nějak moc... Co si o tom kdo myslíte?

EDIT: můj názor - provedená úprava v nedávné době. V rámci nějaké celkové revize strojku.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)

Mne to prislo prilis vyrazne modre, jako Karlosovi. U pres 100 let starych hodinek me to prekvapuje. Dale je modra uplne stejna na stojku i na rafickach, ktere mi ani neprijdou uplne hladke, jakoby opryskane a prebarvene. Dale se mi raficky zdaji spis bezne pro pozdejsi dobu - Art Deco, ale to asi fantaziruju. Jinak jsem si myslel, ze modreni sroubku ve strojku je novodobejsi zalezitosti, tedy ze drive byly sroubky do modra jen mirne a to "prirozenou" cestou diky kaleni. Proste mi za 50 k neprisly dostatecne puvodni. Kazdopadne se rad necham poucit. Dik.

edit: aha, foto vlozit nejde

Upraveno uživatelem mikymik
Odesláno

To je můj známý, než jsem odjel do Švédska, tak jsem mu nějaké dával do kupy, i pár bicích. Je vyloučeno, že by toto byl padělek, dává si na tom záležet a celkem dobře ví, co prodává. Tohle mi už připadá jako rejpání kompletně do všeho. Každé hodinky z této doby jsou svým způsobem výjimečné. Kdo ví, jak to bylo vyrobené. Modření železa je známé již poměrně dlouhou dobu, navíc to modré zabarvení ze železa neslézá, pokud to není zkorodované. Nechápu, proč se rýpáte v hodinkách, které jsou na první pohled originální. Že by neznalost a potřeba nějaké senzace?

Konrétně tento kus jsem rozebraný neměl, ale měl jsem možnost ho několikrát vidět, držet a detailně si ho prohlédnout. Originální jsou. Samozřejmě, pokud si dal někdo práci s modřením šroubků později, to už nikdo nezjistí, ale šroubky samotné jsou původní. Ovšem klidně je možné, že je modření původní, pokud se s hodinkami dobře zacházelo a byly v suchu. Navíc jsou šroubky lehce oholené a tam je vidět, že to modření už příliž neprošlo - tzn. že modření těchto šroubků je stará záležitost. Ručičky jsou také původní. Oficiální název pro tento typ ručiček je "ručičky typu Breguet" a používal se i na některých pozdějších špindlovkách. Ručičky jsou modřené, ale minutová je napadena povrchovou korozí. Strojek je funkční včetně bití. Dokonce je kompletní - včetně takových těch prkotin, co se rády ztrácí (zarážka na pérovníku aj.).

A také jsem pochopil, že chápete modření šroubků u těchto hodinek jako neoriginalitu. Na druhou stranu všichni obdivujete tepelné barvení šroubků v jednom z témat zde na chronomagu. A tam to nikomu zvláštní nepřijde...

Takže radši pro příště si napřed něco zjistit o daném tématu, trochu si to v hlavě srovnat a potom psát. Je to lepší, než rovnou zbytečně očerňovat.

Odesláno (upraveno)

Hele doktore, nesmíš si to brát tak osobně. Vždyť jsme na diskuzním fóru a tohle přece není žádný rýpání, ale úplně normálně si o těch hodinkách povídáme. Teď konkrétně o tom, jestli ty štoubky byly takhle modré, nebo nebyly. Můj názor je, že třeba mohly být, ale s velkou pravděpodobností jsou nově namodřené.

Ale když mluvíš o rýpání, tak nechtěj vědět co si myslím o prodejcích, kteří do aukce napíšou "tyto hodinky mají reálnou cenu x tisíc". Tak proč se teda neprodají ani za polovinu? :goof:

EADIT: a tohle už je čiré rýpání: fotky schválně černé jako ze sklepa, aby náhodou nebylo vidět víc, než prodejce chce <_<

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Karlos: ok, tady souhlas. :-) Fotky černé jak bota jsou sice proto, že je to focené proti měkkému světlu. Ale kdo je fotograf, jistě ví, co je to měkké světlo. Jinak tyhle hodinky jsou hezké a chlapeček má kvalitní kusy v dobrém stavu. Je to špička v ČR.

Ohledně reálné ceny. Je to jak kdy. V kamenném obchodě by se to buď neprodávalo, nebo, u levnějších kusů, by byla cena velmi podobná. A dražší kusy jsou určitě někde v katalogu.

A beru si to lehce osobně, protože se s dotyčným znám 10 let a vím naprosto přesně, co vlastně má. :-)

Odesláno

[quote name='Dr.Gaga' timestamp='1304749345' post='586806'

Ohledně reálné ceny. Je to jak kdy.

Takže uznáváš, že někdy (podle mě vždy) to s tou cenou úmyslně přehání?

Odesláno
  V 7. 5. 2011 v 6:22, 'Dr.Gaga' napsal:

............. Fotky černé jak bota jsou sice proto, že je to focené proti měkkému světlu. Ale kdo je fotograf, jistě ví, co je to měkké světlo. ..........

No no no Ty cíťo :-) Kdo je fotograf, tak dobře ví, že pokud chce o hodinkách a jejich stavu vypovědět co nejvíce, tak v měkkém světle prostě nefotí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...