Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno

To je fakt síla, má arachnofobie dostává nových (a pro mne) opodstatněných rozměrů...

Když tak na to koukám a srovnám to s tím, jak vypadá moje noha - mě neporazilo auto, ale pokousali pavouci :crying_anim02:

Bůh ví, co tě všechno v nemocnici může pokousat :D

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kluci to je super vlákno, ale nešlo by změnit název? Já když juknu do počítače a vyskočí na mne cosi jako "teroristické okénko", tak mi pěkně hrkne... :pokey:

Odesláno

Citharischius crawshayi, Ephebopus cyanognathus,Chilobrachys fimbriatus, Hysterocrates hercules, Nhandu chromatus, Psalmopoeus cambridgei, Psalmopoeus irminia, Selenocosmia javanensis. kvoli detom som to zredukoval a dal z domu, toto mi ostalo este v kancli.

Pekne. Copak tam chovas? Jinak potvrzuji, je to nakazlive. Bohuzel mam alergii na nektere agresivnejsi chloupky ze sklipkanu. Napr. Megaphobema robusta, to se skrabu jen to napisu :D

Mazleni nepripada v uvahu. Za prve mam na nektere druhy alergii + jsou vsichni jedovati a cetl jsem zajimave bite reporty a nestoji to za to.

Odesláno

To byl asi křížák pruhovaný(teda jeho manželka). Musím přiznat, že je to svině agresivní.

To mi ani neříkej, protože u nás v baráku je pavouk hájený a všechny vynáším v holé ruce ven...jestli mě kousne, tak s nimi ukončím přátelství. Jak moc je agresivní?

Odesláno

je to stav od tohto:

po toto tu:

Jo, brown recluse alias hobo spider - když jsem bydlel v Idahu, tak jsem ho hodně často viděl a zabíjel ve sklepě (moc rád se schovává do čerstvě vypranýho suchýho prádla). Všichni mě před ním varovali - má extrémně agresivní jed a když člověka kousne, tak se dá jen čekat a ořezávat nekrózu.

Člověk má každej den proč děkovat pánubohu za středoevropský klima :)

Odesláno

To mi ani neříkej, protože u nás v baráku je pavouk hájený a všechny vynáším v holé ruce ven...jestli mě kousne, tak s nimi ukončím přátelství. Jak moc je agresivní?

Taky se jim u nás nesmí ubližovat ale brzy se to změní, dělají tu hroznej bordel. Tenhle pruhovanej bývá venku kolem domu a když se k němu přiblížíš, tak dává najevo, že chce bojovat. Nemyslím, že by jeho kousanec bylo cítit.
Odesláno

....

jeden zo zdrojov

....

To chcete říct, že mu to udělal pavouk, který žije i v ČR??? viz. tady, tady a tady??

Už nevím kam se před těmito stvořeními schovat, jediný co nesnáším jsou pavouci.... :crying_anim02: :crying_anim02:

Odesláno

Muzu vas uklidnit. Jeste neni znamy pripad, ze by nekoho kousl sklipkan a on na to zemrel.Ale jsou i vice nebezpecni pavouci, treba cerna vdova.... ale to je pavoucek oproti sklipkanum, temer miniaturni.

Marosb - krasny vyber, zejmena Citharischius crawshayi a Ephebopus cyanognathus jsou mi oblibenci.

Odesláno

Kolegům arachnofobům: já to mám ještě horší - od děcka se bojím pavouků jak čert kříže a přitom mě fascinuje ta dokonalost, výkonnost a odolnost. Stačí mi pohled na fotku a už trpím - ano, v tomhle případě jsem masochista jako kráva :D

Odesláno

Stačí mi pohled na fotku a už trpím - ano, v tomhle případě jsem masochista jako kráva :D

Taky tady s napětím sleduju každý nový post, abych pak zhnuseně zvolal "no fuj, to je humáč..."
Odesláno

Taky tady s napětím sleduju každý nový post, abych pak zhnuseně zvolal "no fuj, to je humáč..."

hej presne, pridajte ma do klubu ako tretieho clena :D

cokolvek znesiem aj 15cm stonozku na ruke aj modlivku v spalni

ale pavuky nie a nie prekonat.

teda vela sa od detstva zmenilo :) no je okolo nich tolko zvlastnych a uzasnych veci, ze z: "poznaj svojho nepriatela"

sa stala mala (cisto teoreticka) zaluba v poznavani pavukov a ich sveta a spravania.

Odesláno (upraveno)

cokolvek znesiem aj 15cm stonozku na ruke aj modlivku v spalni ale pavuky nie a nie prekonat.

tohle je zajímavý jev - jak to má 6 nohou - pohoda, mnoho nohou - pohoda, ale jak jich to má 8, jsem úplně v háji (jen to píšu a mám husinu)

edit: Tak mě napadá, přišel jsem sem za hodinkama, ale nechal jsem se tu zblbnout do per, vzájemně se tu blbneme do nožů, pití, hadrů... ale tohle... tohle nikdy :D

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

No a vám všem doporučuji navštívit onu (nebo podobnou) stálou výstavu v Praze.

Je to něco jako z vlastního pohledu zažitá terapie, kdy vám přikládají na ruku stále větší a větší pavouky až do velikosti sklípkana. Ten postupný přechod prý odnaučí dotyčného se bát.

Jelikož jsem ale posera a nesnesl bych ani 1cm členovce, tak tady je můžu sledovat z "bezpečí" silného skla a zároveň neriskuju (jak na nějaké burze), že nějaký vtipálek mi bude chtít dokázat, jak milá stvoření to jsou.

Odesláno (upraveno)

Znal jsem jednoho chovatele jedovatých hadů, opakovaně uštknutého. Vždy si zapisoval příznaky otravy do deníku, se kterým ho jednou přivezli k nám do nemocnice. Pokud mě paměť neklame, vypadalo to nějak takhle:

1.3. středa 12,00: 30 vteřin po uštknutí - prudká bolest v prstě, mírné zarudnutí

12,05: otok celého prstu, špička necitlivá, rozřízl jsem a zaškrtil, vzal jsem si dithiaden a píchl kalcium

12,10: ruku mám jak basebolovou rukavici, posunul jsem škrtidlo výš

12,15: špatně se mi dýchá, volána RZ, druhá tableta dithiadenu

12,20: ještě tu nejsou, je mi docela blbě

12,25: už jsou dole, ruka modrá až k lokti.............

17.3. pondělí: dnes mě extubovali na ARu, zajímavá zkušenost, ale tu bestii prodám Frantovi!

Upraveno uživatelem pevo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...