Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu, jak vsadit sklo ke stopkám (které se samozřejmě podobají kapesním hodinkám).

Kvůli vyčištění jsem sundal obroučku se sklem, jenže při zpětním zaklapnutí sklo z obroučky vypadlo. Není mi jasné, jak tam drželo a jak ho opět připevnit.

Okraj skla je zkosený a v obroučce je drážka, takže by tam teoreticky mohlo držet, kdyby ovšem bylo o kousíček větší. Ale stejně si nedovedu představit, že by se tam dalo nalisovat, protože je, pokud se nepletu, opravdu skleněné a tudíž křehké. Možná je hrana skla už olámaná a proto v drážce nedrží, i když to se mi moc nezdá.

Napadá mě jedině, že by sa dalo vlepit. Dělá se to tak, nebo je to hloupost? Čím případně lepit?

Na fotkách je postupně sklo volně položené v obroučce, obroučka bez skla a okraj skla.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Máš dvě možnosti. Pokusit se to tam nasadit sám a pak jít s prasklým sklíčkem k hodináři pro nové nebo jít k hodináři rovnou. :)

U druhé možnosti ušetříš za nové sklíčko.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Blbě...

No možná je to vtipná odpověď (pro odborníky), ale já to tak neocením. Žádám příliš, když bych chtěl aspoň trochu konkrétnější informaci? Nemusí to být zrovna podrobný návod, stačilo by třeba jednou větou. Nebudu to dělat svépomocí a nechám to odborníkům (jestli teda o tohle jde), ale prostě by mě zajímalo, jak se tam to sklo přidělává.

Samozřejmě se nemůžu zlobit, když mi nikdo neodpoví, ale když už si někdo dá tu práci s odpovědí a přitom napíše tohle ... ale nic ve zlém.

Odesláno

Jasně, v tuhle chvíli už mi ale šlo o návod, ale spíš o informaci typu "lepením se to připevňuje běžně/nouzově/nikdy". Tvou odpověď tedy beru tak, že je to běžné. Jak říkám, jen pro zajímavost.

Odesláno

Jasně, v tuhle chvíli už mi ale šlo o návod, ale spíš o informaci typu "lepením se to připevňuje běžně/nouzově/nikdy". Tvou odpověď tedy beru tak, že je to běžné. Jak říkám, jen pro zajímavost.

Lepením se to připevňuje nouzově.
Odesláno (upraveno)

Tak sklo je zalepeno, hodinářem.

Stejně by mě zajímalo, jaká technologie se teda používá klasicky, ale už se neodvažuju dál ptát.

Upraveno uživatelem PavelK
Odesláno

Tak sklo je zalepeno, hodinářem.

Stejně by mě zajímalo, jaká technologie se teda používá klasicky, ale už se neodvažuju dál ptát.

Ptát se můžeš kdy chceš. Jen se tu složitou odpověď jednou větou nedozvíš. Chce to hromadu skel, brusku, dobrý zrak, cit pro materiál, trpělivost a letitou zkušenost. To je tak všechno.
Odesláno

Nechtěl jsem se nikoho dotknout a mechana už vůbec ne. Samozřejmě nepochybuji o tom, že by opravu provedl odborně a se vší pečlivostí. Jen mi přijde, že to všichni znalí zbytečně halí do mlhy tajemna. Jsme přece na hodinkovém fóru, tak snad není tak nemístné zajímat se o to, jak se věci dělají, a ne jen odnést k hodináři a na nic se neptat. Na druhou stranu chápu, že vysvětlovat takové věci laikům je únavné a vlastně zbytečné, možná svým způsobem dokonce škodlivé.

Z posledního mechanova příspěvku tedy vyvozuji, že současné sklo (které lze do drážky v obroučce volně vložit), není možné korektním způsobem nasadit, protože je malé.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...