Ondrej Berkus Odesláno 9. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Tak nad tímhle jsem se musel i zamyslet. Je to jinak u hodinek z vlastní hlavy, a hodinek na zakázku, kdy vycházím z vlastního nápadu, resp. z požadavků zákazníka. V obou případech je to ale většinou jenom pár detailů, a zbytek hodinek se rodí kolem nich (ať už jsou to požadavky poskytnuté zákazníkem, nebo vlastní nápad). Hodně mi v tom pomáhá prostorová představivost, díky které ty hodinky nebo nůž vlastně vidím už chvíli po prvním nápadu. Samozřejmě tomu napomáhá i to, že se v materiálech, které používám, hrabu už přes pět let, takže si troufám říct, že mám odhad, jak bude co vypadat. Takový 'imaginární návrh' spolu s poznámkami v pracovním bloku mi většinou stačí, pokud to je něco co už jsem dělal, a vím, že tam nebudou technické záludnosti. Pokud se chystám na něco, u čeho nevím, jestli to bude všechno správně pasovat dohromady (nože, složitější pozdra, nebo pokud je v pouzdře všechno natěsno), počítám a rýsuju si výkresy, abych si byl jistý, že to bude všechno fungovat. A samozřejmě, pokud spolupracuju se zákazníkem, maluju mnohem víc, protože moje vysvětlování jak budou hodinky vypadat... to je na vraždu. Takže kreslím pohled z čela, a pokud mám dobrý den, i zpackaný 3D pohled, všechno s komentářem, aby se dotyčný se mnou dostal na 'stejnou stránku'. Co ale chystám až bude nová webovka, je sekce 'budoucí projekty' , ve které budou vystavené právě tyhle moje vlastní nápady, na které se většinou nedostane kvůli množství zakázek. Bude tam první skica, stručný popis, a 3D návrh (který bude kreslit někdo, kdo to umí, ne já ). To celé kvůli tomu, že snad moje nápady někoho zaujmou, a rozhodne se je zasponzorovat, abych si mohl hrát. Jinak by všechny tyhle návrhy (asi 15) ležely jenom tak asi navždy. Doufám, že jsem to tak nějak objasnil O'p'B
Klabrdon Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Tyhle chrona ty mě teda berou ani nevíš jak
Ondrej Berkus Odesláno 9. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 To mě těší Popravdě, mě taky mám pro vás poslední sadu fotek z výroby těchhle bobíků, dneska jsem lisoval a lepil skla, dodělával šroubky, barvil značky v ciferníku... Až budu mít příští týden opískovaný základ pouzdra, budu je moct poskládat a ukázat finální podobu Takže - ciferník s luminovou to druhé je taková maličkost, kterou jsem dělal pro bratrance - má jedny z mých prvních hodinek, a donesl mi je na 'tuning' Trochu potmě. V reálu to svítí jak Las Vegas, ale moje focení... A abyste nemuseli přemýšlet co jsem to kutil za tuning, tady máte fotku těch druhých Díky za kouknutí, mějte se, O'p'B
Tazz Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Nádherná práce, moc se těším na konečný výsledek. Je vidět, že to děláš nejen hlavou a rukama, ale i srdcem
Ondrej Berkus Odesláno 13. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 Díky Jenom takový malý update, základ a spodní ciferník se pískují, a jestli stihnout ještě tento týden přijít ručky, budeme o víkendu skládat Kdo se přikloní k tomu, že by byl dobrý nápad natočit celé smontování na webku a hodit sem video? O'p'B PS: všem co se mi ozývali kvůli nějakému projektu - vypadá to, že budu mít poměrně volný Květen, tak mi dejte vědět pokud by to chtěl někdo odstartovat. Ještě Vás všechny obešlu SZ, pro jistotu
Diamondking Odesláno 13. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 (upraveno) V 13. 4. 2011 v 10:02, 'Ondrej Berkus' napsal: Kdo se přikloní k tomu, že by byl dobrý nápad natočit celé smontování na webku a hodit sem video? No jasně že jo... Upraveno 13. dubna 2011 uživatelem Diamondking
Ondrej Berkus Odesláno 13. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2011 máte to mít, jdu pracovat na překonávání trémy O'p'B
JDenver Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 V neděli jsem ty chrona viděl na Pražské výstavě na živo a jednu věc musím podotknout. Fotografie jim dost ubližují. I přes to mizerné světlo které bylo u Ondrova stolu, vypadaly o 100% lépe než na fotkách.
Ondrej Berkus Odesláno 14. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Díky, je to tak, moje focení je na pár facek Zvlášť takhle improvizovaně v dílně... O'p'B
boo-beek Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 Kua, už chápu, proč lidi koukaj na telenovely.To je napínavý k chcípnutí!
obchodnik-o3 Odesláno 14. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2011 takuto hodinkovu telenovelu ANO! ale inak
BEKR Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 to bude závaží do automatů na natahování strojku? BEKR . V 22. 3. 2011 v 22:05, 'Ondrej Berkus' napsal: Zatím jenom takhle, než budu moct pokračovat na tomhle dílu nebo pouzdru, čeká mě rozebrání a seřízení soustruhu (pustil jsem k němu tátu, neptejte se ). Ale pokračování bude určitě už tento týden. Co to asi bude až to bude? O'p'B
Milis Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 (upraveno) V 27. 4. 2011 v 20:13, 'BEKR' napsal: to bude závaží do automatů na natahování strojku? BEKR . BEKR ty si fiškus. Proč začínat od začátku, když můžu začít i skončit veprostřed. :D Ale jsme stejný - oba přispíváme, i když nemáme proč. Upraveno 27. dubna 2011 uživatelem Princ Milis
BEKR Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 V 27. 4. 2011 v 20:13, 'BEKR' napsal: to bude závaží do automatů na natahování strojku? .NEMUSELO BY VYPADAT ŠPATNĚ,KDYBY SE TEN DAMAŠEK PŘELEŠTIL A NÁSLEDNĚ NECHAL TROCHU VYLEPTAT V KYSELINĚ VYPADALO BY TO ZAJÍMAVĚ. JÁ TAKOVÝ MATERIÁL OBČAS POUŽÍVÁM PŘI VÝROBĚ A RENOVACÍCH ZBRANÍ A DAJÍ SE S TÍM DĚLAT PĚKNÉ VĚCI. BEKR.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se