Frantik Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 (upraveno) Odpovědi zná samozřejmě mnoho lidí. Například u Prim Sport II. se presnost chodu vejde do 15 vterin i po 20ti letech užívání, minimální servis (někdy žádný anebo za pár stovek). Hodinky přestály brutální zacházení a přesto pořád jsou - na koleně je opraví každý hodinář, díly dostupné a za hubičku. Možná že to bude podobné i u novodobých Primek. Tak a teď můžeš porovnávat Upraveno 6. března 2011 uživatelem Frantik
Návštěvník Jan M Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Odpovědi zná samozřejmě mnoho lidí. Například u Prim Sport II. se presnost chodu vejde do 15 vterin i po 20ti letech užívání, minimální servis (někdy žádný anebo za pár stovek). Hodinky přestály brutální zacházení a přesto pořád jsou - na koleně je opraví každý hodinář, díly dostupné a za hubičku. Možná že to bude podobné i u novodobých Primek. Tak a teď můžeš porovnávat No nejsem znalec takže tu píšu co mně tak napadá a koriguji si názory. Jestli je pravda co píšeš tak jsou asi Primky kvalitní dost. Je fakt že renomované značky jdou taky po X letech přesně. Takže kvalita bude asi srovnatelná (mým pohledem a mýmy měřítky).
Frantik Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Hele já taky samozrejme nejsem znalec. Ale takto se to nedá posuzovat ani porovnávat
Návštěvník Tada Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Já většinou hodinky od Eltonu porovnávám s výrobky firmy NOMOS, hodinky jsou si v zásadě podobné - stojí na poměrně jednoduchých in-house strojcích manuál/automat a kombinace přechozího s datumem nebo bez datumu. Firmy se snaží dělat si toho co nejvíc samy, kvalita současné produkce je co jsem měl možnost vidě + - stejná - starší výrobky Eltonu byly fakt docela strašné, ale teď je to o hodně lepší. Ale i přesto, srovnatelné hodinky od Eltonu stojí většinou tak dvoj až trojnásobek ceny německých hodinek Nomos. No, holt můj patriotismus nedosahuje hranice přes 1000euro... Přitom takové nové Orlíky nebo Eleganty bych si nechal líbit.
Návštěvník Jan M Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 (upraveno) Hele já taky samozrejme nejsem znalec. Ale takto se to nedá posuzovat ani porovnávat No.. asi ne. Mě osobně připadají Primky předražené. Mám z nich pocit, že holka co nepobrala tolik krásy a rozumu (Prim) jako její kamarádka (renomované značky), chce klofnout stejného chlapa (kupující). Nějakej se najde, ale podle mě kdyby si dal víc práce s výběrem dospěl by k té lepší holce.. Zjednodušené, ale dobře to vyjadřuje můj názor. edit: hrozně píšu Upraveno 6. března 2011 uživatelem Jan M
NIGHTinGALE Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 (upraveno) Například výrobní cena nové Fabie se pohybuje někde kolem 56tis prodejní cena je někde o dvestě víc.. Tak tohle se mi moc nezdá, sorry. U vozů nižší třídy se základní výbavou je zisk velmi blízký nule (některé vozy této kategorie jsou i dotovány, hlavně v Americe tomu tak je). Na těch 56.000Kč jsi přišel jak, prosím? Ohledně Diplomatů - výrobní cenu tipuju na cca. 8.000Kč. Prodejní cenu (třeba na Aukru) asi na polovinu retail price. Na ebay ještě méně, v zahraničí značka jméno nemá. Upraveno 6. března 2011 uživatelem NIGHTinGALE
FrantisekH Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Tohle číslo jsem získal ze zdrojů blízkých účetnictví škodovky...je cca rok a půl stará
NIGHTinGALE Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Tohle číslo jsem získal ze zdrojů blízkých účetnictví škodovky...je cca rok a půl stará No, polemika o cenách aut sem asi moc nepatří, ale přijde mi to úsměvné. Znám celkem přesně cenu pneumatik, kabelových svazků, přístrojové desky a sedadel. Myšleno cenu, za kterou je kupuje Škoda. A zas tak levné to fakt není. Cenu zbytku komponentů (motor, karoserie, výfuk, světla, ...... a lidské práce při výrobě) sice neznám, ale jsem si 100%ně jist, že tvé info o výrobní ceně je dost podhodnocené.
FrantisekH Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 nemůžu ověřit pravost jsou tou jen údaje, které jsem dostal. A z vlastní zkušenosti obchodování s elektronikou vím že výrovní cena u produktů s nízkou cenou je cca 50% u exkluzivních záležitostí kolem 30%. Pro příklad výrovní cena motoru pračky vyráběného pro předního německého výrobce na slovensku je cca 2O EUR, prodejní cena jako náhradního dílu 3000CZK bez daně. Ale to už jsme někde jinde.. každopádně Prim je na české poměrny a hodnotu trhu nesmyslně předražený a jediný kdo může jeho potenciál využít jsou čeští politici na zahraničních cestách kde můžou říct ano tohle vyrábíme my v čechách...
Frantik Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 nemůžu ověřit pravost jsou tou jen údaje, které jsem dostal. A z vlastní zkušenosti obchodování s elektronikou vím že výrovní cena u produktů s nízkou cenou je cca 50% u exkluzivních záležitostí kolem 30%. Pro příklad výrovní cena motoru pračky vyráběného pro předního německého výrobce na slovensku je cca 2O EUR, prodejní cena jako náhradního dílu 3000CZK bez daně. Ale to už jsme někde jinde.. každopádně Prim je na české poměrny a hodnotu trhu nesmyslně předražený a jediný kdo může jeho potenciál využít jsou čeští politici na zahraničních cestách kde můžou říct ano tohle vyrábíme my v čechách... Prosimte, to jsou fakt uvahy trochu mimo. Zkus si to tom neco precist, je tady dost informaci. Tvoje odhady nejsou na nicem postaveny - vyrazy "nesmyslne predrazeny" nebo "ceske pomery a hodnota trhu" nebo cesti politici na zahranicnich cestach". Dále "vyrobni cena kolem 30 %" - to je co? Je to zbytecna debata, a trochu demagogie. Zkus hodit nejaka fakta - obrat firmy, zisk, pocet zakazniku, jejich sociodemo, investice, apod. A dále nekaja relevantni data "cenove senzitivity", apod. Nic z toho nemáš, a já my taky ne. Takže tak Mimochodem neni to moje obhajoba relevantnich nebo nerelevantnich cen Eltonu, měl jsem jejich levnejsi i drazsi kousky, trochu vim, o cem to je
FrantisekH Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 ano možná jsem se nechal unést debatou a mýlil jsem se, proto se všem zúčastněným omlouvám
Frantik Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 ano možná jsem se nechal unést debatou a mýlil jsem se, proto se všem zúčastněným omlouvám To není o tom, jestli se mýlíš nebo ne. Nikdo tady asi nemá patent na rozum. Jde o to, že zřejmě není "objektivní pravda" o Eltonu a jeho cenách. My už jsme ji tady hledali, ale nenašli
bandicoot Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 ...já jsem vám to hned na začátku říkal jak to dopadne, holt jste asi chytřejší
Návštěvník Tada Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Jsou veci ktere se nikdy nedozvime - smysl zivota a podklady pro cenovou politiku Eltonu
Návštěvník YPO Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 to je zážívný vlákno já bych nechal elton eltonem a at si zije svým zivotem - pokud zijou a prodavaji jedine dobre - nevím o cem byste tu potom krakorali Myslim si,ze napriklad nove omegy s in house strojkem za 100tis pre slevou jsou lepsi volba nez diplomaty... a to sou který omegy ? nakopni me spravnym smerem - a v eltonu neni inhouse ?
bandicoot Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 ...no tak mnozí z nás primkařů něco o některých číslech i motivech našeho rodinného hodinkového stříbra ví, proto je baví sledovat teoretizování Jenže to nejsou informace ke sdílení.
Návštěvník YPO Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 ...no tak mnozí z nás primkařů něco o některých číslech i motivech našeho rodinného hodinkového stříbra ví, proto je baví sledovat teoretizování Jenže to nejsou informace ke sdílení. tak to je bez diskuze - ja jenom jestli by se 90% vláken nemelo presunout do toho hospodskeho vlakna kvuli prehlednosti
ramon Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Odpovědi zná samozřejmě mnoho lidí. Například u Prim Sport II. se presnost chodu vejde do 15 vterin i po 20ti letech užívání, minimální servis (někdy žádný anebo za pár stovek). Hodinky přestály brutální zacházení a přesto pořád jsou - na koleně je opraví každý hodinář, díly dostupné a za hubičku. Možná že to bude podobné i u novodobých Primek. Tak a teď můžeš porovnávat Až na ten servis, kterej bude komplikovanější než u běžných SWISS hodinek, které opraví kdejakej hodinář. Na ty jsou díly všude, na Primky budou jen v Eltónu, neprodejné, pouze servis za ty jejich ceny, a hodinek na díly se myslím vyskytovat moc nebude.
Frantik Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Až na ten servis, kterej bude komplikovanější než u běžných SWISS hodinek, které opraví kdejakej hodinář. Na ty jsou díly všude, na Primky budou jen v Eltónu, neprodejné, pouze servis za ty jejich ceny, a hodinek na díly se myslím vyskytovat moc nebude. Ano, to je pravda. V budoucnu tomu tak bude.
Návštěvník YPO Odesláno 6. března 2011 Nahlásit Odesláno 6. března 2011 Až na ten servis, kterej bude komplikovanější než u běžných SWISS hodinek, které opraví kdejakej hodinář. Na ty jsou díly všude, na Primky budou jen v Eltónu, neprodejné, pouze servis za ty jejich ceny, a hodinek na díly se myslím vyskytovat moc nebude. to je zbytečná polemika - když si koupíš rolsrojse tak taky budeš platit, protože ti to venca na dvoře neopraví - daň za ekskluzivitu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se