koveras Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 No, já ale nemluvím o extra úrocích, ale o jejich slibu, že budou vždy mezi nejlepšími třemi spořícími účty. Pak tam začali jebat podmínky a omezení a nakonec se na to vykvajzli úplně. JJ, presne. Ruku do ohňa za to tiež nedám, ale zdá sa mi, že tú top 3 garanciu sľubovali nastálo a práve preto som si u nich ten účet založil. Kartou skoro neplatím, okrem vlakov, leteniek a paušálu...
Patrik Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Trochu jsem se rozhlížel a fakt nevím.V AB 1% + hrát tu opičárnu a koupit na kartu 5x měsíčně sedm rohlíků ,jak píše i Wanderer. Bez opičáren asi Equa á 0,8% ? . Nebo tu Fio banku ? - hmm, a teď "babo raď " . V podstatě potřebuji bezplatný účet, kde mi jde hlavně o kartu+převody.Bankomat nepoužívám téměř vůbec.S tou poštovní Erou končím,tam sem byl pomalu 10 let a nic se nemá přehánět .Ale ani ta Equa není bez opičáren - 3 platby kartou v měsíci nebo obrat 10 000 Kč na běžném účtu. Hlavně nemusíš kupovat rohlíky, lze on-line dobíjet účet u Student Agency nebo u Alzy, pokud tam nakupuješ. Nebo věnuješ jednou měsíčně 5 korun na nějakou dobročinnou organizaci (možné některé přijímají i platby po haléřích, já dříve dobíjel účet u Student Agency po haléřích, ale už jde nejméně koruna)
Patrik Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Dnes je poslední den, kdy je možné požádat o úvěr s bonusem 5000 u Raifky, v novém roce jsou už přísnější podmínky. Prostě si vezmete úvěr na 100 000 Kč, po měsíci předčasně splatíte, zaplatíte úroky za 1 měsíc plus poplatek 1 % za předčasnou splátku a inkasujete bonus 5000 Kč
straspol Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Banky sázejí na lenost klientů, prokrastinaci, neochotu měnit pořád číslo účtu a znovu zadávat trvalé příkazy a inkasa. Sázejí na to že uloví určitý počet klientů na falešné sliby a pak začnou utahovat šrouby. Dokud se lidi budou chovat tak, jak to mají kravaťáčci v bankách spočítané, nemají důvod své zvyky měnit. Je potřeba naučit se rychle reagovat: lhali jste a měníte podmínky? Rušíte výhody? Sbohem...
Beet Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Dnes je poslední den, kdy je možné požádat o úvěr s bonusem 5000 u Raifky, v novém roce jsou už přísnější podmínky. Prostě si vezmete úvěr na 100 000 Kč, po měsíci předčasně splatíte, zaplatíte úroky za 1 měsíc plus poplatek 1 % za předčasnou splátku a inkasujete bonus 5000 Kč Díky za tip. Tady ale píšou předčasné splacení zdarma https://www.rb.cz/osobni/pujcky/osobni-pujcka
bobi Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Ale ani ta Equa není bez opičáren - 3 platby kartou v měsíci nebo obrat 10 000 Kč na běžném účtu. Hlavně nemusíš kupovat rohlíky, lze on-line dobíjet účet u Student Agency nebo u Alzy, pokud tam nakupuješ. Nebo věnuješ jednou měsíčně 5 korun na nějakou dobročinnou organizaci (možné některé přijímají i platby po haléřích, já dříve dobíjel účet u Student Agency po haléřích, ale už jde nejméně koruna)Aha,tak to jsem si u Equa nevšiml.Koukám,že dnes to je fakt pomalu prašť jak uhoď
Patrik Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Díky za tip. Tady ale píšou předčasné splacení zdarma https://www.rb.cz/osobni/pujcky/osobni-pujckaTak tím líp, pak je to ještě výhodnější. Ale od ledna jsou už podmínky horší.
Beet Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Dnes je poslední den, kdy je možné požádat o úvěr s bonusem 5000 u Raifky, v novém roce jsou už přísnější podmínky. Prostě si vezmete úvěr na 100 000 Kč, po měsíci předčasně splatíte, zaplatíte úroky za 1 měsíc plus poplatek 1 % za předčasnou splátku a inkasujete bonus 5000 Kč Tak vyřízeno. Patriku, příště takové akce hlaš dřív a ne poslední den. :-)
Patrik Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Myslel jsem, že to vydrží déle, chtěl jsem to provést příští rok, až k RB spadnu od Zuno a pak poreferovat. Ale tady mi udělali čáru přes rozpočet. No nic, i tak byl tento rok velmi bohatý na bonusy od bank. Kéž by to tak zůstalo nadále.
wave ceptor Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Jo letos to bylo super, neboj zase i příští rok se napakujem.
Irma Bunt Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Potřeboval bych nejlevnější účet pro dvě karty (platby na internetu, platby kartou, výběry z bankomatů tolik ne). Už je asi jedno, jestli zvolím malý účet od Air Bank nebo Raiffku, co?
wizard-ov Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Raifka má hotovostní přepážky, Airbank ne. Nevím, jak moc to využiješ...
Patrik Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 AirBank sice nemá hotovostní přepážky, ale je možné vkládat přes jejich vkladomaty které jsou na každé pobočce. Jsou tři banky, které mají základ (karta, účet, transakce) zdarma: Fio, Air a Equa. Pak je spoustu dalších, které mají zmíněné při splnění podmínek, kam patří i zmíněná Raifka, ale i třeba ČSOB, ČS, KB, Unicredit, Sberbank a další. Vše je o tom, jak moc jednoduché to chceš mít a jestli chceš nějaké služby navíc (já třeba využívám u ČS a ČSOB kartu Priority Pass pro vstupy do salonků, cestovní pojištění, pojištění odpovědnosti, concierge služby a další). Z těch prvních tří bank má pouze FIO vlastní pobočky s pokladnou. Air má pouze bezhotovostní (ale lze využít ty vkladové bankomaty), Equa má pouze bezhotovosní, ale zase můžeš kartou vybírat z jakéhokoliv bankomatu. Kdybys chtěl do Equa doporučit, napiš mi SZ, vyděláme oba po stovce, když si počkáš až budou mít akci s ONA Dnes (je zhruba 2 krát do roka), můžeš vydělat 3 stovky - http://ona.idnes.cz/nakupy-slevy.aspx?detail=1757. Psal jsem článek porovnávající bezplatné účty, i když některé věci už neplatí (došlo ke zhoršení u mBank a ke zlepšení u ČS) http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/
Patrik Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 ještě jedna vychytávka Air: http://www.mesec.cz/aktuality/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/
Patrik Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 ...jo koukám, že potřebuješ dvě karty, tak to vypadává Equa, ta dvě karty prostě neumí Z těch prvních tří zbývá Air a FIO, obě umí dvě karty (majitel + disponent) k účtu zdarma.
Irma Bunt Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Hotovostní přepážky asi stejně nevyužiji. Do Raifky bych se díky měsíčnímu obratu taky vešel na vedení účtu zdarma, ale nakonec asi zvolím Air.Každopádně děkuji za odpovědi.
Patrik Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 S Air se nespálíš. Konkurenční FIO má navíc možnost výběrů z cizích bankomatů zdarma výměnou za obrat na kartě (z vlastních má 10 výběrů v měsíci bez podmínek). Spíše bych si mezi těmito dvěma vybíral podle dostupnosti sítě bankomatů v místech, kde se pohybuješ.
wizard-ov Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Mám Airbank (velký tarif) za kilo, protože ho máme jako hlavní účet s manželkou a jako jo, celkem pohoda, jen kdyby to nebyli takoví sedmilháři. IB je taky celkem příjemný a mobilní aplikace bych řekl dokonce skvělá. Občas mají problém se zasíláním autorizačních SMS (to se mi třeba u ČS nestalo), ale chuj s tym, je to přece jenom "studentská banka" ne ?Problém u hotovosti je, když kupuju Rolexy, tak z bankomatu ty pětilitry prostě nevyberu a pak jsou hoši naštvaní, že musí počítat dvojky...
Patrik Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 Aha, pak stojí za zvážení i nastavitené limity na kartách, i na toto téma jsem psal článek, je sice starší, ale co se limitů týče, tak, pokud vím, k zásadním změnám nedošlohttp://www.mesec.cz/clanky/limity-pro-platebni-karty-a-pro-prevody/ Teda platit 1200 ročně na účet, no nevím, co ti nabízí Air tak skvělého, že se ti to vyplatí. Vždyť za obrat můžeš mít zdarma účet i u KB (Top nabídka), ČS (Erste Premier), ČSOB (Premium), Unicredit, Sberbank. Hlavně ČS a ČSOB za to nabízejí celkem dost muziky (salonky, concierge, pojištění, akce pro klienty).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se