Patrik Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 U mBank pozor, výběr pod ekvivalent 100 eur je za 29, zapomněl jsem na to a "napálil" se minulý týden v Bolívii - ale stejně jsem neměl na výběr, bankomat bral jen VISA karty. Jestli sis všiml, nikdy nedoporučuji jen jeden produkt jedné banky, vždy uvádím alternativy s upozorněním na rozdíly - a už vůbec ne s cílem dostat odměnu na member-get-member, ale s cílem poradit dle mých nejlepších znalostí. Vyzkoušet klidně, ale právě s upozorněním, že je to vlastně "betaverze" a dle toho by k tomu měl potenciální uživatel přistupovat, tj. mít vždy záložní řešení a být informován, jaké může čekat problémy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Patriku, ono jde získat tři kreditky Hello bank? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 No dříve to šlo, dnes už asi ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Měl jsem EON, Alza a Hello. EON se překlopila na Hello, tak nyní mám 2 x Hello + Alza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Měl jsem EON, Alza a Hello. EON se překlopila na Hello, tak nyní mám 2 x Hello + AlzaTa Alza by ale ještě měla jít založit, ne? Chápu to správně, ze je to vlastně klasická Hello kreditka, se vsemi výhodami? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Přesně tak. Nejlepší je z tohoto souboru asi Mototechna, dává 4 % za nákupy u čerpacích stanic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Ano to je presne ono - s mBank se napalis tady, s Creditas tady, s Raiffkou tady a s Revolutem tady.. kazda sluzba je vhodna pro nejake pouziti, ani jedna neni nejlepsi ve vsech. Betaverze? V tom pripade je betaverze polovina ceskych bank :D nebo takova CS Premier je spis ransomware Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Jinak Petriku precetl jsem si z toho fora asi 30 stranek a na vic nemam.. jestli tam jsou nekde mezi skoro 3.000 prispevky schovane nejake zasadni informace, tak dostat se k nim je prace tak na pul dne a procteni tuny balastu s informacni hodnotou 0, kdy vetsina ucastniku diskuze pravdepodobne vubec netusi jak to funguje.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 (upraveno) Cili neco jako chronomag? :-) Jak to nesledujes průběžně a se zájmem, tak naraz to nepude... Upraveno 27. září 2019 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Jinak kdyby nekdo chtel rychly prehled k cemu pri cestovani tyhle ?beta? fintechy jsou, dobry zdroj je napr zde: https://travelbible.cz/platebni-karty-na-cestach-test/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Pro nas bfu, penize na revolut uctu nejsou pojistene, ze ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2019 Coming soon https://byznys.ihned.cz/c1-66386260-mobilni-banka-revolut-ziskala-evropskou-bankovni-licenci-ani-jako-plnohodnotna-banka-neplanuje-odklon-od-mobilnich-aplikaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 28. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2019 Pro nas bfu, penize na revolut uctu nejsou pojistene, ze ne?Jak jsem psal, mají estonskou litevskou bankovní licenci, tak to snad pojištěné je. K tomu mají ještě licenci "elektronické peněženky" ve Velké Británii (předpokládám, že kvůli bankovním účtům tam), ale tam nevím, jak je to s pojištěním. Každopádně případné problémy by se musely řešit asi v Litvě (oprava, v minulých příspěvcích jsem psal, že Estonsko). U běžných bank by u nás asi byla nápomocna ČNB (např. mBank je pojištěna v Polsku, mám pocit, že ING v Nizozemí), ale jak by to bylo v případě Revolutu netuším, zejména, když na ně má ECB celkem pifku, právě kvůli neschopnosti implementovat spolehlivý systém proti praní špinavých peněz - https://www.czechcrunch.cz/2019/03/cerny-tyden-revolutu-uspesny-pribeh-fintechoveho-jednorozce-utrpel-nekolik-trhlin/ . V tom právě tkví naprostá většina problémů Revolutu - malé množství dat a málo zkušeností vedou k tomu, že systém zachytí transakcí buď moc (tedy většina falešných poplachů) nebo naopak málo; a také k tomu nejspíše přispívá to, že nové produkty nejdříve adoptují ti, kdo z toho mají největší prospěch, tj. to bude určité "nestandardní transakce" lákat více, než zavedené banky. Když se k tomu připočte, že je personálně napojený na ruský Gasprom - https://connect.zive.cz/clanky/revolutu-hrozi-ze-prijde-o-bankovni-licenci-v-litve-budou-zkoumat-jeho-udajnou-zavislost-na-rusku/sc-320-a-198175/default.aspx, tak fakt není politická vůle mu v případě problémů nějak pomoci, spíše obráceně - nasypat sůl do rány .... Když pak dojde k nějakému problému - https://www.gamebro.cz/karta-revolut-vas-pripravi-o-penize-bez-vysvetleni/, zkuste je honit v Anglii nebo Litvě. V tomto mají navrch české banky, kde lze naprostou většinu problémů vyřešit osobní návštěvou pobočky (mám osobní zkušenost, kdy mé transakce rovněž spadly do AML, stačilo ale navštívit pobočku ČSOB a na místě vysvětlit a doložit, ale hlavně účet nebyl zablokován) a - také - je tu neobyčejně silná páka - finanční arbitr. Již opakovaně jsem zde vedl spor - s mBank, s Unicredit (mám pocit, že ještě jeden, ale teď si nevzpomenu) a vždy jsem vyhrál. A co je nejdůležitější - je to zcela zdarma! I můj nedávný spor s Českou spořitelnou se podařilo úspěšně vyřešit právě díky tomu, že je to banka se zastoupením v ČR a lze jí pohrozit ČNB. Takže ne, že by s českými bankami nebyly problémy, to tedy jsou, ale jejich řešení je tak říkajíc - na dosah. Já budu jenom rád, když se Revolut dostane ze svých dětských nemocí a stane se vážným konkurentem (vydělají na tom všichni, protože ostatní banky se budou muset přizpůsobit - třeba jako se postupně "zlomila" mBank, která vedle karty s jedněmi z nejhorších kurzů vydala kartu s jedněmi z nejlepších kurzů), jen doporučuji k tomu přistupovat tak, jak to je. Je to zatím produkt v testovací fázi s určitými nemocemi, na které je potřeba se připravit. Rozhodně si tam neposílat výplatu (jak Revolut v některých materiálech vybízí), neudržovat tam vysoké zůstatky, pamatovat až na 2 % poplatky (např. u THB) při směně o víkendu a mít vždy záložní řešení v podobně běžné banky - jelikož Revolut má MC kartu, tak ideálně něco s VISA kartou (bohužel, ty u nás, jaksi, mizí a moc na výběr není). Uvidíme také, jaké podmínky bude mít, až se etabluje - aby nedopadl jako RoklenFx, který je pro drobné transakce již nepoužitelný a přitom ze začátku vypadal tak slibně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisky Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Dnes mě přišlo z Monety toto oznámení:"Zavádíme novou službu okamžité odchozí úhrady - Od prosince 2019 pro Vás zprovozníme novou službu v rámci tuzemského platebního styku ? okamžitou odchozí úhradu. Můžete ji kdykoli zadat ve Vaší Smart Bance nebo Internet Bance. Peníze budou na účet příjemce připsány obvykle do 10 sekund ? a to i o víkendech a svátcích. Podmínkou je, aby banka příjemce uměla tyto platby přijímat. Dá se někde zjistit, které banky to ještě budou umět? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave123 Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Některé už to umí např. AirBank a myslím Česká spořitelna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Ano, AirB a ČS už řada lidí otestovala a funguje to. O žádné ucelené databázi nevím, takže jen "strejda Google", třeba zde: https://www.penize.cz/bezne-ucty/403709-okamzite-platby-se-rozjizdeji-penize-budou-mezi-bankami-litat-i-o-vikendu-uz-letos Výhledově by to měly podporovat snad všechny banky, ale není to povinné, stejně tak nikde není určeno, že to bude zdarma, nebo za ceny v řádu jednotek korun, klidně si některé banka může účtovat i stokoruny stejně, jako to nyní dělají u prioritních plateb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sněhulák Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 V Unicredit nic takového nefunguje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Unicredit jako jedna z posledních bank u nás neumí ani D+0 když se příkaz zadá dopoledne. Zde na inovace sázím nejméně, jejich IB drží pohromadě gumičkami a lepicí páskou, po průšvihu, kdy jim po updatu IB 14 dní nefungovalo nebudou riskovat žádný zásah do IB, který není nezbytně nutný. Snad až je někdo konečně koupí (už dlouho jsou na prodej, ale zatím z toho vždy sešlo) a klienti budou migrováni do systemů přebírající banky, tak můžeme čekat nějaké inovace, do té doby bych na to nesázel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sněhulák Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 ...díky za zajímavý info ...na druhou stranu mi jako jediný dali zlatou kartu bez poplatku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 A co na ní oceňuješ, kromě barvy? Vždyť k ní žádné služby nejsou, limity také dostaneš jinde větší? Hlavně kvůli "inflaci" už zlaté karty nejsou co bývaly. Teď frčí platinová (taky zdarma, třeba od KB k účtu TOP nabídka), nebo MC World Elite či Visa Infinite (k Erste Premier nebo ČSOB Premium). Ale co se třeba limitu pro platby týče, všechny strčí do kapsy třeba od mBank úplně ta základní, staré karty mají limit bez koruny miliardu, nové 10 milionů pro platby a milion pro výběr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se